fbpx
Loading...

Pajzsmirigy problémák - megoldások, életmód

A pajzsmirigy zavarok nőknél kb. 10-szer gyakoribbak, mint férfiaknál. A pajzsmirigy hormonok szorosan kapcsolódnak a nemi hormonokhoz, az egészséges pajzsmirigy ezért elengedhetetlen a terhesség létrejöttéhez és fenntartásához is. A két fő pajzsmirigy betegség az alulműködés és a túlműködés, mindkettő negatívan befolyásolja az ovulációt, a teherbeesés esélyét és magát a terhességet is. Szerencsére a pajzsmirigy gyógyítása természetes úton is hatékonyan segíthető!

Cikkeinkben bemutatjuk, hogy mit tehetsz a pajzsmirigy problémák tünetei ellen, milyen diéta, életmódváltás, vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények segíthetik a hormonegyensúly visszaállítását és a sikeres teherbeesést. Megtudhatod, melyek a tiltólistás ételek pajzsmirigy alulműködés és túlműködés esetén, mit mutat a pajzsmirigy vizsgálat, mik a normál pajzsmirigy értékek és mivel egészítsd ki a gyógyszeres kezelést. Ezekről és még sok másról is olvashatsz!

TSH érték: mit jelent és mi kell tudni róla
Szerző: Babalesz.hu - 2023-12-06
Mi a TSH érték? Mi számít ideális, alacsony vagy éppen magas TSH értéknek? Milyen tényezők befolyásolják az eredményt? Cikkünkből pontosan kiderül!
Pajzsmirigy alulműködés: Mit egyél és mit ne?
Szerző: Babalesz.hu - 2022-01-25
Alulműködik a pajzsmirigyed? Hogyan előzhető meg a pajzsmirigy alulműködés? Mit fogyassz és milyen formában, hogy megőrizd a pajzsmirigy egészségét?
Hashimoto-thyreoiditis és termékenység: tudnivalók, tanácsok
Szerző: Babalesz.hu - 2020-12-04
○ Milyen tünetei vannak a Hashimoto thyreoiditis betegségnek? Hogyan befolyásolja a pajzsmirigy túlműködése a terhességet? Mutatjuk a pontos válaszokat!
Mio-inozitol nőknek: egészséges petesejt és peteérés
Szerző: Babalesz.hu - 2020-02-18
Hogy segíthet a mio-inozitol a meddőség kezelésében? Hogyan javíthat a pajzsmirigy problémákon, a rendszertelen cikluson vagy a petesejtek minőségén? Katt!
8 indok, hogy miért lehet szükséged cinkre, ha PCOS-ed van
Szerző: Babalesz.hu - 2019-02-27
Hogyan hat a cink a hormonrendszerre és hogyan segíthet a PCOS tünetein? Olvasd el!
Miért késik a menstruációd? Itt van 10 lehetséges válasz!
Szerző: Babalesz.hu - 2018-12-28
Késik a menstruációd, de nem tudod, mi okozhatja? Ismerd meg alábbi cikkünkből a menstruáció késés okait, és azt is, hogy mikor kell orvoshoz fordulni!
A pajzsmirigy-alulműködés hatása a termékenységre (+tippek!)
Szerző: Babalesz.hu - 2018-11-09
A pajzsmirigy-alulműködés kihat a termékenységre. Szeretnéd tudni, hogyan támogathatod természetes módszerekkel hormonrendszered?
Ezért fontos a tesztoszteron szintre figyelni a nőknél is
Szerző: Babalesz.hu - 2018-06-29
A nem megfelelő tesztoszteron szint számtalan problémát okozhat a nőknél is. Cikkünkből kiderül, mi számít alacsony és magas értéknek, és hogyan lehet kezelni
Így befolyásolja a szelén a pajzsmirigy működését
Szerző: Babalesz.hu - 2018-03-20
Mi köze a szelénhiánynak a pajzsmirigy alulműködéshez és az olyan autoimmun betegségekhez, mint pl. a Hashimoto thyreoiditis?

Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna