fbpx
Loading...

Sport és termékenység

Érdemes-e egy nőnek edzenie, ha teherbe szeretne esni? És férfiaknál van-e szerepe a mozgásnak, a sportnak a nemzőképesség javításában? A válasz mindkét kérdésre egyértelműen igen! Tudományos kutatások sora bizonyítja, hogy a mozgásszegény életmód és a túlsúly jelentősen rontja a fogantatás esélyeit és nőknél, férfiaknál egyaránt negatív hatással van a termékenységre. Azt azonban nagyon fontos tudni, hogy a mozgást túlzásba vinni sem szabad, hiszen ez éppen ellenkező hatással lehet.

A rendszeres edzés és sportolás többféleképpen is támogatja a női és férfi termékenység fokozását. Többek közt segíti az egészséges testsúly elérését, fokozza a nemi szervek vérellátását, támogatja a hormonegyensúlyt, csökkenti az oxidatív stresszt és gyulladásokat, enyhíti a stresszt, és segíti az immunrendszer normál működését is. Hasznos PCOS, endometriózis, mióma, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy betegségek, rendszertelen menstruáció és ovulációs zavarok esetén is.

Intervallum edzés otthon: mozgás a hormonegyensúlyért nőknek
Szerző: Babalesz.hu - 2020-04-06
Hogy tud hatni az edzés a hormonháztartásra? PCOS, inzulinrezisztencia, endometriózis - hogy segíthet a mozgás? Mi az a HIIT gyakorlat, hogy végezd otthon?
Inzulinrezisztencia: fogyáshoz ezek a legjobb módszerek
Szerző: Babalesz.hu - 2019-11-11
○ Az inzulinrezisztencia fogyás nélkül nem kezelhető eredményesen. Melyek a leghatásosabb módszerek az ideális testsúly eléréséhez IR esetén? Cikkünkből kiderül!
Könnyű, otthoni torna a női szervek egészségéért
Szerző: Babalesz.hu - 2019-05-24
Segítség azoknak, akik nem járnak sportolni, de szeretnék otthon átmozgatni testüket a női szerveik keringésének fokozására.
7 jógapóz endometriózis okozta fájdalom enyhítésére
Szerző: Babalesz.hu - 2018-03-13
Ezek a jógapózok kifejezetten az endometriózis, vagy rendkívül nehéz menstruáció alatt fellépő fájdalom enyhítését segítik.
Testsúly, mozgás és női termékenység – mi a kapcsolat?
Szerző: Babalesz.hu - 2017-10-24
Hogyan hat a testmozgás és a testsúly a termékenységre? Érdemes egy nőnek edzenie, ha teherbe szeretne esni?
PCOS: fogyás eredményesen - mutatjuk a módszereket!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-07-05
A PCOS eredményes kezelésében az egyik legfontosabb feladat a megfelelő testsúly elérése és megtartása. PCOS-fogyás hatásosan? Mutatjuk a legjobb természetes módszereket!

Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna