fbpx
Loading...

Termékenységi vizsgálatok

Rengeteg oka lehet annak, ha hosszas próbálkozás után sem jár sikerrel a babaprojekt, vagyis nem sikerül a teherbeesés. A termékenységi vizsgálatok – másképp fogalmazva meddőségi vizsgálatok – segítenek feltárni azokat a tényezőket, amelyek a fogantatást akadályozhatják. Legyen az szervi, hormonális, immunológiai, genetikai, vagy éppen életmódbeli tényező. A kivizsgálás alapvetően 1 év (35 év felett 6 hónap) sikertelen próbálkozás után ajánlott, de ismert betegség, panasz esetén ezt nem kell kivárni. De mi is történik egy női termékenységi vizsgálaton? Na és egy férfi termékenységi vizsgálaton? Cikkeinkből megtudhatsz minden részletet! Petevezeték átjárhatósági vizsgálat, progeszteronszint mérés, AMH vizsgálat, spermavizsgálat (spermiumszám, spermium koncentráció, motilitás, morfológia). Mindezekről és még sok-sok egyébről is olvashatsz bővebben a Babalesz cikkeiben – fontos, hiszen megfelelő tudással hamarabb sikerülhet a teherbeesés!
Női termékenységi vizsgálatok: mire számíts, mit kérdezz?
Szerző: Babalesz.hu - 2021-01-04
Milyen vizsgálatok jöhetnek szóba, ha termékenységi problémák merülnek fel? Mit érdemes kérdezni, megbeszélni a meddőségi szakemberrel? Katt!
Férfi termékenységi vizsgálatok: mire számíts, mit kérdezz?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-06-18
Andrológus, urológus, ultrahang, vérvétel - mivel jár, ha ki akarod magad vizsgáltatni, ha nem megy a babaprojcect? Férfi termékenységi vizsgálatok kisokos!
Anti-Müller Hormon (AMH): mit árul el a női termékenységről?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-04-28
○ Mi az az Anti Müller Hormon, mit lehet megállapítani az értékéből? Hogyan függ össze a terméketlenség az AMH szinttel, mennyi a normál érték? Részletek itt!
Spermium morfológia: mi okoz rossz értéket és mi a teendő?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-30
Milyen deformitások fordulhatnak elő a hímivarsejtekben, mitől alakulhatnak ki, hogy lehet természetes úton javítani az arányokon? Spermium alaktan kisokos!
Alacsony spermiumszám: mi okozza és mit lehet tenni ellene?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-01-15
Milyen okai lehetmek, ha kiderül, hogy alacsony a spermiumszám és egyáltalán hogyan derül ki? Hogyan lehet növelni a spermiumszámot? Részletek a cikkben!
Minden, amit az FSH hormonról tudni érdemes
Szerző: Babalesz.hu - 2019-07-21
Miért fontos az FSH hormon normál szintje? Mit okozhat a magas vagy alacsony FSH szint? Milyen természetes módszerek vannak a kezelésére? Cikkünkből kiderül
21. napi vérvétel - progeszteronszint mérés: Mi a jó érték?
Szerző: Babalesz.hu - 2019-05-10
Mit vizsgálnak pontosan a 21. napi vérvétellel? Progeszteron értékek és termékenység - mi az ideális és mit lehet tenni, ha eltér?
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat: kérdések és válaszok
Szerző: Babalesz.hu - 2019-01-16
○ Miért fontos a petevezetékek átjárhatósága? Hogyan történik az átjárhatósági vizsgálat, a petevezetékek elzáródásának kezelése? Cikkünkből kiderül!
Mi mit jelent a spermavizsgálaton?
Szerző: Babalesz.hu - 2017-04-10
Mit jelent a spermaszám, motilitás, morfológia? Részletes ismertető a spermavizsgálat eredményének értelmezéséhez. Katt a cikkre!

Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna