fbpx
Loading...

Endometriózis - tünetek, kezelés, életmód

Az endometriózis jelentése: egy nőgyógyászati betegség, aminek lényege a méh nyálkahártyájához hasonló szövet méh üregén kívüli megjelenése. A név a méh belsejét borító nyálkahártya latin elnevezéséből, az endometrium szóból származik. Jóindulatú, ám igen kellemetlen elváltozás, gyakran okoz fájdalmat, krónikus gyulladással, hegképződéssel, a hormonegyensúly felborulásával jár, és a peteérésre, beágyazódásra gyakorolt hatásával megakadályozhatja a teherbeesést.

Az endometriózis tünetei közé sorolható a fájdalmas vagy bő menstruáció, közti vérzés, hasi, alhasi, deréktáji fájdalom, illetve fájdalom vizelés, székelés, közösülés közben. Cikkeinkben többek között olyan témákkal foglalkozunk, mint: az endometriózis kezelése természetesen, az endometriózis diéta, a tünetek enyhítése, a hormonegyensúly helyreállítása, a peteérés és teherbeesés elősegítése, vitaminok, gyógynövények, életmód tippek. Endometriózissal is lehetsz édesanya – mi segítünk!

Endometriózis tünetei, kezelése és a diéta szerepe
Szerző: Babalesz.hu - 2022-03-07
Az endometriózis olyan női szervi elváltozás, mely meddőséget okozhat. Cikkünkben leírjuk, hogyan ismerhető fel és kezelhető pl. endometriózis diétával.
Endometriózis hatása a peteérésre, petesejt minőségre
Szerző: Babalesz.hu - 2021-03-19
Milyen hatással van az endometriózis az ovulációra és a petesejtekre? Hogyan lehet endometriózis mellett javítani a petesejtek minőségén?
Tévhitek és tények az endometriózisról
Szerző: Babalesz.hu - 2021-02-25
Endometriózis tünetei, okai, kialakulása: melyek a legnagyobb tévhitek a témával kapcsolatban és mi az igazság ezekről? Olvasd el a cikket!
Endometriózis, IBS és az alacsony FODMAP étrend
Szerző: Babalesz.hu - 2020-09-10
Miért és hogyan segíthet az IBS (irritábilis bél szindróma) elleni diéta az endometriózisban szenvedőknek? Ebből a cikkből kiderül - a FODMAP diétáról!
Természetes teherbeesés endometriózissal: tippek, tudnivalók
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-05
Lehetséges endometriózissal természetes úton teherbe esni? Illetve hogyan tudod támogatni a szervezeted és a termékenységed, ha endometriózissal küzdesz?
D-vitamin hatása a női és férfi termékenységre
Szerző: Babalesz.hu - 2019-04-26
Hogyan függ össze a hormonrendszer működése és a termékenység a szervezet D-vitamin ellátottságával? Részletek itt!
A gyulladás szerepe a termékenységi problémákban
Szerző: Babalesz.hu - 2019-02-19
Mi köze lehet a szervezetedben lévő gyulladásnak az esetleges meddőséghez? Mik a jelei a gyulladásnak és mit tehetsz ellene?
Segíthet-e a termékenység-masszázs? Válasz és tippek
Szerző: Babalesz.hu - 2018-12-10
Mit jelent a termékenység-masszázs? Mit mondanak eredményességéről a vizsgálatok? Utánajártunk!
Hogyan urald az endometriózissal járó fájdalmakat?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-11-28
Izomlazítás, stresszoldás, mozgás és vitaminok - mi segíthet a fájdalom enyhítésében?

/ 2 oldal
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna