fbpx
Loading...

Inzulinrezisztencia - okok, tünetek, kezelés

Inzulinrezisztencia (IR) esetén a szervezet nem reagál megfelelően az inzulin hormonra, és ez az inzulinszint emelkedéséhez vezet. Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél a hormonegyensúly felborulása, rendszertelen menstruáció, ovuláció zavara vagy elmaradása, elhízás, szőrösödés, pattanások, fáradtság. A teherbeesést jelentősen megnehezítheti, akadályozhatja is. Jó hír viszont, hogy gyógyítható az inzulinrezisztencia és természetes kezelésével a fogantatás is sikerül!

A kezeletlen inzulinrezisztencia terhesség előtt és terhesség alatt is gondokat okozhat. Cikkeinkből azonban minden szükséges információt megtudhatsz, ami az IR elleni küzdelmet segíti! Például, hogy mi a különbség az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség között, milyen az inzulinrezisztencia étrend, melyek a hasznos és a tiltott ételek, illetve milyen életmódbeli lépésekkel, vitaminokkal, és egyéb tápanyagokkal támogatható az egészséges inzulinszint, az ovuláció és a teherbeesés.

Inzulinrezisztencia: fogyáshoz ezek a legjobb módszerek
Szerző: Babalesz.hu - 2019-11-11
○ Az inzulinrezisztencia fogyás nélkül nem kezelhető eredményesen. Melyek a leghatásosabb módszerek az ideális testsúly eléréséhez IR esetén? Cikkünkből kiderül!
PCOS-sel diagnosztizáltak? Ezek az első teendőid!
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-19
Most diagnosztizáltak PCOS-sel és nem tudod mit csinálj? Ne aggódj! Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a legfontosabb teendőket.
15 fontos és érdekes tény a PCOS-ről
Szerző: Babalesz.hu - 2019-06-19
PCOS kezelése természetesen, diéta, kialakulásának oka és gyógyítása - segítünk eligazodni az információk útvesztőjében.
A gyulladás szerepe a termékenységi problémákban
Szerző: Babalesz.hu - 2019-02-19
Mi köze lehet a szervezetedben lévő gyulladásnak az esetleges meddőséghez? Mik a jelei a gyulladásnak és mit tehetsz ellene?
PCOS és inzulinrezisztencia: hogyan segíthet a mio-inozitol?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-10-09
Mi az a mio-inozitol és hogyan érdemes beépíteni az életmódba policisztás ovárium szindróma, vagy inzulinrezisztencia esetén?
Ezért fontos a tesztoszteron szintre figyelni a nőknél is
Szerző: Babalesz.hu - 2018-06-29
A nem megfelelő tesztoszteron szint számtalan problémát okozhat a nőknél is. Cikkünkből kiderül, mi számít alacsony és magas értéknek, és hogyan lehet kezelni
PCOS: fogyás eredményesen - mutatjuk a módszereket!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-07-05
A PCOS eredményes kezelésében az egyik legfontosabb feladat a megfelelő testsúly elérése és megtartása. PCOS-fogyás hatásosan? Mutatjuk a legjobb természetes módszereket!
Spontán terhesség PCOS esetén? Lehetséges!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-03-01
Sok nőben felmerül a kérdés, mit lehet tenni PCOS esetén, a terhességet miként befolyásolja, mennyire hat ki a gyerekvállalásra a policisztás ovárium szindróma. Cikkünkből kiderül!
Inzulinrezisztencia meddőség? Így segítheted a teherbeesést!
Szerző: Babalesz.hu - 2016-10-18
Mi az inzulinrezisztencia? Hogyan függ össze a meddőséggel? Cikkünkből megtudhatod, inzulinrezisztencia meddőség esetén milyen módszerekkel segítheted a teherbeesést.

Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna