fbpx
Loading...

Ovuláció

Az ovuláció jelentése tüszőrepedés, petekilökődés, peteérés. Az a folyamat, amikor hormonális változások hatására a petefészekből kiszabadul egy érett petesejt. Általában 12-16 nappal a következő menstruáció előtt történik és az ovuláció napja, valamint az azt megelőző 4-5 nap a legtermékenyebb időszak, ezen a 6 napon kívül csak rendkívül kicsi az esélye a teherbeesésnek. Sajnos az ovuláció zavara vagy hiánya a női meddőség vezető okai között szerepel.

Az ovulációra hatással van a policisztás ovárium szindróma (PCOS), endometriózis, pajzsmirigy problémák, inzulinrezisztencia, ösztrogén dominancia és egyéb hormonális zavarok, életmódbeli tényezők (pl. stressz, alváshiány, gyógyszerek), és meghatározó az életkor is. Cikkeinkből a peteérés folyamatát és jeleit, az ovuláció kiszámítását, a hormonegyensúly és ovuláció támogatásának természetes módjait, az étrend, életmód, vitaminok és tápanyagok szerepét, a petesejt egészség javítását is megismerheted.

Milyen peteérést elősegítő készítményeket érdemes ismerni?
Szerző: Babalesz.hu - 2024-01-08
Melyek a peteérést elősegítő készítmények? Hogyan működnek az ovulációt támogató hatóanyagok? Hogyan segíthetjük a teherbeesést? Cikkünkből kiderül!
Az elmaradt peteérés tünetei, okai, jelentése
Szerző: Babalesz.hu - 2023-05-16
Mi állhat a háttérben, ha elmaradt a peteérés? Milyen vizsgálatok és életmódbeli változások szükségesek? Olvasd el cikkünket!
A beágyazódás folyamata, árulkodó jelei és akadályai
Szerző: Babalesz.hu - 2021-07-13
Hogyan megy végbe pontosan a beágyazódás, honnan lehet sejteni, hogy elindulhatott a terhesség? Mi lehet az oka a sikertelen beágyazódásnak?
Endometriózis hatása a peteérésre, petesejt minőségre
Szerző: Babalesz.hu - 2021-03-19
Milyen hatással van az endometriózis az ovulációra és a petesejtekre? Hogyan lehet endometriózis mellett javítani a petesejtek minőségén?
Mit árul el a menstruációs ciklusod a termékenységedről?
Szerző: Babalesz.hu - 2021-01-28
Mi számít normális, egészséges hosszúságú menzesznek? Mit jelent a luteális és a follikuláris fázis? Alábbi cikkünkből mindent megtudhatsz!
Szenvedély és időzített együttlét ovuláció alatt
Szerző: Babalesz.hu - 2020-07-31
Ha babát szeretnétek és az ovulációra időzítitek az együttléteket, az hamar a szenvedély rovására mehet. Tanácsok a cikkben, hogyan maradjon meg a tűz.
Ovuláció 35-40 éves kor körül: Tudnivalók és 7 hasznos tipp!
Szerző: Babalesz.hu - 2020-05-28
Hogyan változik a termékenység és ovuláció 35 felett? Milyen gyakran van peteérés? Mennyi az esély a teherbeesésre 40 felé és hogyan növelhető? Olvasd el!
Mio-inozitol nőknek: egészséges petesejt és peteérés
Szerző: Babalesz.hu - 2020-02-18
Hogy segíthet a mio-inozitol a meddőség kezelésében? Hogyan javíthat a pajzsmirigy problémákon, a rendszertelen cikluson vagy a petesejtek minőségén? Katt!
Melyek a legtermékenyebb napok? Az ovuláció 8 jele
Szerző: Babalesz.hu - 2020-02-01
Honnan lehet tudni, mikor van pontosan peteérésed és miért fontos ez, ha babát szeretnél? Mik az ovuláció jelei, mikorra érdemes időzíteni az együttléteket?
Fogantatás és terhesség PCOS-sel: 13 tipp a felkészüléshez
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-13
Mit tehetsz ha PCOS-ed van és babát szeretnél? Tippek a termékenység javítására - életmód, étkezés, étrend-kiegészítők.

/ 3 oldal
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna