fbpx
Loading...
C0100056

MotilMax csomag férfiaknak

MotilMax csomag férfiaknak
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
2 havi adag
MotilMax csomag férfiaknak
 • VÁLOGATÁS-CSOMAG FÉRFIAKNAK inozitollal és foláttal!
 • Mio-inozitol, folát, cink és szelén 1 csomagban, gazdaságos áron!
 • Speciális összeállítás a spermiumok motilitását (mozgékonyságát) támogató termékekből
 • A mio-inozitol a sejtek fontos alkotóeleme, beleértve a spermiumokat is
 • A folát esszenciális vitamin, alacsony szintje negatívan befolyásolhatja a spermium-minőséget
 • A szelén részt vesz a normál spermaképződésben
 • A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában
 • 2 hónapra elegendő adag!

Készleten
11 490 Ft
Állandó csomagkedvezmény
Eredeti ár: 12 629 Ft
A te megtakarításod: 1 139 Ft (9%)
A csomag tartalma:
 • 1 db Netamin Szerves Folát tabletta (1 x 3770 Ft)
 • 1 db Netamin Mio-inozitol por (1 x 4490 Ft)
 • 1 db Netamin Szerves SZELÉN tabletta (1 x 2370 Ft)
 • 1 db Netamin Szerves CINK tabletta (1 x 1999 Ft)
 • 1 db Csomagkedvezmény (1 x 1139 Ft)
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 10 341 Ft. Megtakarítás 3 447 Ft.

Megfelelő motilitás nélkül nem következhet be a fogantatás

Az egészséges férfi termékenység a különböző hormonok komplex összjátékának a normál spermaképződésnek, és a spermiumok megfelelő mozgási képességének az eredménye. Tévedés tehát azt gondolni, hogy a terhesség létrejöttéhez elegendő, ha sok spermium termelődik egy férfi szervezetében. A fogantatás csak akkor következik be, ha a spermiumok (hímivarsejtek) a női testbe jutva a méhszájon át a méhbe, majd a petevezetéken keresztül a petesejthez tudnak úszni. Ez egy hosszú és nehéz út, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a milliónyi spermiumból alig 500 jut a petesejt közelébe, és közülük is csak egynek sikerül célba érnie, hogy a petesejt belsejébe jutva megtermékenyítse azt. Éppen ezért a spermiumok motilitása (mozgási tulajdonsága / mozgékonysága) kritikus fontosságú tényező a sikeres fogantatás szempontjából. A gyenge motilitás az alacsony spermiumszám mellett a férfi termékenységi problémák vezető oka. A babalesz.hu MotilMax+ válogatás-csomagja célzottan olyan férfiak számára lett összeállítva, akiknél csökkent motilitás problémája áll fent és ezért szeretnének életmódjukon változtatni, illetve akik természetes úton szeretnék támogatni a spermiumok motilitását, ezzel hozzájárulva a termékenységük javításához. Ebben a csomagban kizárólag olyan összetevők találhatóak, melyekről tudományos vizsgálatok is bizonyították, hogy pozitív hatással lehetnek a spermium motilitásra. Mio-inozitol, szerves folát, szelén és cink – ez a négy hatóanyag komplex módon képes támogatni a hímivarsejtek mozgékonyságát. A csomagban a folát, a szelén és a cink is szerves formában található meg, a lehető legjobb felszívódás és biológiai hasznosulás érdekében.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mio-inozitol: A mio-inozitol egy vitaminszerű anyag, ami nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, valamint foszforsavval kapcsolódva a sejthártya alkotórészét képezi. A férfi szaporító szervekben és az ondóban is megtalálható (jóval nagyobb koncentrációban, mint a vérben). Fontos szerepe lehet a spermiumok minőségében, többek között részt vesz a motilitást szabályozó és fenntartó folyamatokban is.1 Kutatások alapján a mio-inozitol javíthatja az érett hímivarsejtek mitokondriális funkcióját, azaz energiatermelését, továbbá antioxidáns szerepe révén a spermiumok oxidatív stressz elleni védelmét is segítheti.2 Egy 2017-es kutatásban mio-inozitol hatására a csökkent motilitású spermiumokkal rendelkező férfiak 85%-ánál jelentősen javult, 35%-ánál teljesen helyreállt a spermium motilitás.3 2015-ben ismeretlen eredetű meddőségben szenvedő férfiaknál a mio-inozitol szignifikáns mértékben növelte a spermium koncentrációt, a teljes spermiumszámot és a progresszív motilitást (egyenesen előrehaladó mozgást végző spermiumok arányát).4 

Szerves folát: A folát a B-komplex része, B9-vitaminként is szokták emlegetni. Fontos tudni, hogy a folát a biológiailag aktív, táplálékunkban is megtalálható forma, a folsav pedig egy szintetikus és sokak szervezetében nehezen, alig hasznosuló forma. A folát többek között szerepet játszik a sejtosztódásban és a spermiumok egészségében is. Az alacsony folát-szint összefüggésben áll a spermiumok DNS-károsodásával,5 az alacsonyabb spermiumszámmal és az alacsonyabb motilitással.6 Egy randomizált klinikai vizsgálatban a 90 napon át történő folát-kiegészítés a spermium koncentráció 53%-os növekedéséhez és a motilis (mozgékony) spermiumok megkétszereződéséhez vezetett.7 

Szerves szelén: A szelén egy esszenciális tápanyag, ami részt vesz a normál spermaképződésben és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Mivel talajaink, és így élelmiszereink is szelénben szegények, a magyar emberek általában szelénhiányosak. A szelénhiány és a férfi meddőség között tanulmányok egyértelmű összefüggést mutattak ki,8-9 ennek oka az, hogy számos szelénfüggő fehérjének szerepe van a férfi termékenységben, többek között a spermiumfarok motilitásában és integritásában is. A szelénbevitel növelése az alacsony szelén-szinttel bíró, illetve meddő férfiaknál az esetek többségében a motilitás jelentős mértékű javulásával járhat.10-12 

Szerves cink: A cink nélkülözhetetlen nyomelem, amit az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinni. Több mint 300 enzimben jelen van, szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A cink magas koncentrációban van jelen az érett hímivarsejt farkában és részt vesz a spermiumok motilitásában.13 Egy 2016-os, összesen 20 korábban megjelent vizsgálat eredményeit elemző tanulmány alapján a cinkpótlás jelentős mértékben (akár több mint 50%-kal) képes növelni a spermiumok motilitását.14 

Hivatkozások

1 Condorelli RA, La Vignera S, Mongioì LM, et al. Myo-inositol as a male fertility molecule: speed them up! Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):30-35.
2 Korosi T, Barta C, Rokob K, et al. Physiological Intra-Cytoplasmic Sperm Injection (PICSI) outcomes after oral pretreatment and semen incubation with myo-inositol in oligoasthenoteratozoospermic men: results from a prospective, randomized controlled trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):66-72.
3 Dinkova A, Martinov D, Konova E. Efficacy of myo-inositol in the clinical management of patients with asthenozoospermia. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):62-65.
4 Calogero AE, Gullo G, La Vignera S, et al. Myoinositol improves sperm parameters and serum reproductive hormones in patients with idiopathic infertility: a prospective double-blind randomized placebo-controlled study. Andrology. 2015 May;3(3):491-5.
5 Boxmeer JC, Smit M, Utomo E, et al. Low folate in seminal plasma is associated with increased sperm DNA damage. Fertil Steril. 2009 Aug;92(2):548-56.
6 Wallock LM, Tamura T, Mayr CA, et al. Low seminal plasma folate concentrations are associated with low sperm density and count in male smokers and nonsmokers. Fertil Steril. 2001 Feb;75(2):252-9.
7 Wong WY, Merkus HMWM, Thomas CMG, et al. Effects of folic acid and zinc sulfate on male factor subfertility: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. FertilSteril 2002;77:491–8.
8 Bleau G, Lemarbre J, Faucher G, et al. Semen selenium and human fertility. Fertil Steril. 1984 Dec;42(6):890-4.
9 Oguntibeju OO, Esterhuyse JS, Truter EJ. Selenium: its potential role in male infertility. Pak J Med Sci 2009;25(2): 332-337.
10 Scott R, MacPherson A, Yates RW, et al. The effect of oral selenium supplementation on human sperm motility. Br J Urol. 1998 Jul;82(1):76-80.
11 Safarinejad MR, Safarinejad S. Efficacy of selenium and/or N-acetyl-cysteine for improving semen parameters in infertile men: a double-blind, placebo controlled, randomized study. J Urol. 2009 Feb;181(2):741-51.
12 Moslemi MK, Tavanbakhsh S. Selenium-vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate. Int J Gen Med. 2011 Jan 23;4:99-104.
13 Fallah A, Mohammad-Hasani A, Colagar AH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men's Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod Infertil. 2018 Apr-Jun;19(2):69-81.
14 Zhao J, Dong X, Hu X, et al. Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016 Mar 2;6:22386.

Reggeli előtt: 1 adag Mio-inozitol por (2 csapott mokkáskanálnyi por vízben feloldva) + 2 db Szerves Folát tabletta 

Ebéd előtt: 1 db Szerves Cink tabletta és 1 db Szerves Szelén tabletta

Mio-inozitol por: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 gramm)*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
 

Szerves Folát tabletta: 

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 tabletta)*NRV%
Folát (kalcium-L-metil-folátból) 400 mcg200%
 

Szerves Cink tabletta: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%*
Cink (szerves kötésben)20 mg200%
 

Szerves Szelén tabletta: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
Szelén szerves kötésben (L-szelenometionin)100 mcg182%
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Spermamennyiség növelése - 8 lépés ami segíthet
Szerző: Babalesz.hu - 2022-08-23
Babát terveztek? 8 módszer a spermamennyiség növelésére és a testi, lelki felkészülés legfőbb lépései a sikeres termékenység eléréséhez!
A szelén hatásai és szerepe a termékenységben
Szerző: Babalesz.hu - 2022-02-28
Milyen hatással van a szelén a termékenységre? Mennyi a szükséges napi adag? Ártalmas-e a túlzott szelén fogyasztás? Hova vezet a szelénhiány? Cikk itt!
Férfi termékenységi vizsgálatok: mire számíts, mit kérdezz?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-06-18
Andrológus, urológus, ultrahang, vérvétel - mivel jár, ha ki akarod magad vizsgáltatni, ha nem megy a babaprojcect? Férfi termékenységi vizsgálatok kisokos!
Spermium morfológia: mi okoz rossz értéket és mi a teendő?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-30
Milyen deformitások fordulhatnak elő a hímivarsejtekben, mitől alakulhatnak ki, hogy lehet természetes úton javítani az arányokon? Spermium alaktan kisokos!
Hogyan javítja a szelén a spermiumok minőségét?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-08-30
A tudományos kutatások egyre nagyobb része mutat arra, hogy a szelénhiány és a férfi meddőség között összefüggés áll fenn...
Hogyan támogatja a cink a férfiak termékenységét?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-03-01
A cink fontos tápanyag a férfi termékenység szempontjából, hiánya megnehezítheti a tervezett babavállalást. Részletek a cikkben!
Mi köze a prosztata egészségének a spermiumokhoz?
Szerző: Babalesz.hu - 2017-10-02
Hogyan hat a prosztata egészsége közvetlenül a spermiumok egészségére, és így a férfi nemzőképességre is?
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
MotilMax csomag férfiaknak
11 490 Ft
12 629 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna