fbpx
Loading...
C0100055

Mio-inozitol + Szerves folát csomag

Mio-inozitol + Szerves folát csomag
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
3 havi adag
Mio-inozitol + Szerves folát csomag
 • Különlegesen hatékony kombináció!
 •  100% tisztaságú mio-inozitol por + biológiailag aktív szerves folát (L-metilfolát)
 • Kutatások alapján a két hatóanyag együttesen:
 • …támogathatja a hormonális egyensúlyt és a termékenységet
 • …csökkentheti az inzulinrezisztenciát
 • …segítheti a menstruációs ciklus szabályozását és az ovulációt
 • …hozzájárulhat az egészséges terhesség fenntartásához
 • 3 hónapra elegendő adag!
 • Gazdaságos ár, állandó csomagkedvezménnyel!

Nincs készleten
A te megtakarításod: 895 Ft (7%)
Jelenleg nem rendelhető
A csomag tartalma:
 • 1 db Netamin Bioaktív Folát Mátrix kapszula (1 x 3770 Ft)
 • 2 db Netamin Mio-inozitol por (2 x 4490 Ft)
 • 1 db Csomagkedvezmény (1 x 895 Ft)
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 10 670 Ft. Megtakarítás 3 557 Ft.

Speciális hatóanyag-kombináció:

 • napi 2000 mg kiválóan hasznosuló mio-inozitol por
 • napi 400 mcg biológiailag aktív folát (L-metilfolát)

Kedvezményes csomagár, 3 hónapra elegendő adag! 

A két hatóanyag együttes használatát az elmúlt évek során számos tudományos kutatás vizsgálta, melyek többek között megállapították, hogy hatékony természetes segítség lehet a fogantatási problémákkal küzdő nők számára. A mio-inozitol és folát kombinációja különösképpen hasznosnak bizonyulhat a policisztás ovárium szindróma (PCOS) kezelésében, a hormonális egyensúly és termékenység helyreállításában, a rendszeres ovuláció és menstruációs ciklus támogatásában, a petesejt minőség javításában, valamint az egészséges terhesség fenntartásában. 

Ne hagyd, hogy a rendszertelen ovuláció és az inzulinrezisztencia a gyermekvállalás útjába álljon! 

1. TÉNY: Sajnos számos olyan tényező van, mely a gyermeket tervező nők számára nehezítheti vagy megakadályozhatja a sikeres fogantatást. Gyakori okok:

 • Életkor: Bár nagyon sok, 30-as és 40-es éveiben járó nő számára nem okoz gondot a teherbeesés, egyértelműen bizonyított, hogy a termékenység 35 éves kor után hanyatlásnak indul. A petefészekben és petesejtekben bekövetkező változások egyes nők számára megnehezíthetik a teherbeesést.
 • Életmód: Helytelen táplálkozás, dohányzás, magas stressz-szint, és egyéb életmódbeli tényezők hatással lehetnek a menstruációs ciklusra, rendszertelen ovulációt okozva.
 • Inzulinrezisztencia: Az inzulinrezisztencia eredményeként kialakuló magas inzulinszint megzavarja az ovulációs is irányító hormonokat, ezzel befolyásolja a normál ovulációt és a teherbeesést.
 • PCOS: A peteérés hiányából eredő meddőség leggyakoribb oka, illetve általában véve a meddőség egyik vezető oka a PCOS, mely gyakran társul inzulinrezisztenciával. Akárcsak az inzulinrezisztencia, a PCOS sem válogat életkor alapján.

2. TÉNY: Szerencsére napjainkban már rendkívül jó hatékonysággal kezelhetők ezek a tényezők, méghozzá akár teljesen természetes úton. A női szervezet megfelelő működését és a termékenységet támogató hatóanyagok között kiemelt szerepet kap a mio-inozitol és a folát: rengeteg szakorvos ajánlja egyik első lépésként azon nők számára, akik természetes megoldást keresnek fogantatási problémáikra. Felejtsd el a tehetetlenség érzését, cselekedj tudatosan!

Videónkat a témában itt nézheted meg:

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Az eddigi tudományos vizsgálatok megállapították, hogy a mio-inozitol és folát kombinációja hatékony természetes segítség lehet a fogantatási problémákkal küzdő nők számára. Különösképpen hasznosnak bizonyulhat a policisztás ovárium szindróma (PCOS) kezelésében, a hormonális egyensúly és termékenység helyreállításában, a rendszeres ovuláció és menstruációs ciklus támogatásában, a petesejt minőség javításában, valamint az egészséges terhesség fenntartásában.

Kutatások a mio-inozitol és folát együttes alkalmazásának hatásairól:

 

A termékenység javítása

Számos tudományos tanulmányt végeztek a mio-inozitol, illetve a mio-inozitol plusz folát kombináció hatékonyságáról, melyek alapján a két hatóanyag segíthet a teherbe esni kívánó nőknek: segíthetik az ovulációs működés, menstruációs ciklikusság és a petesejt minőség javítását. 

Ovuláció (peteérés) hiányában a terhesség létrejötte lehetetlen. A nők, akik tudják, hogy mikor ovulálnak, nagyobb eséllyel esnek teherbe, sok nő számára azonban az ovuláció idejének, vagy egyáltalán meglétének ismerete is kihívásokba ütközik. A hormonális egyensúlyzavar és az inzulinrezisztencia meghatározó tényezők abban, hogy egy nő képes-e rendszeresen, menetrendszerűen ovulálni. 

Mi a közös szál a hormonális egyensúlyzavar, inzulinrezisztencia és PCOS között? Az inzulin (az anyagcsere-szabályozó hormon), melynek túlzottan magas szintje dominószerű hatással van a többi hormonra. Megemelheti a tesztoszteron-szintet, ami akár teljesen leállíthatja az ovulációt egy nő szervezetében. Ha túl sok az inzulin, a tüszőérlelő hormon (FSH), a luteinizáló hormon (LH), az ösztrogén és a progeszteron szintje sem lesz optimális. Ha ilyen körülmények között mégis bekövetkezik az ovuláció, a kiszabadult petesejt gyakran gyenge minőségű, ami nehezíti a fogantatást vagy később vetéléshez vezethet. 

A mio-inozitol egyik fontos szerepe a szervezetben, hogy segít a sejteknek több glükózt felvenni a vérből, továbbá növeli a sejtek inzulinérzékenységét is, aminek köszönhetően a szervezet megfelelően tudja hasznosítani az inzulin hormont. A hormonális egyensúlyzavarban, inzulinrezisztenciában és PCOS-ben szenvedő nőknél a mio-inozitol megnövelt bevitele segít az inzulinnak jobban hatni, csökkenti az inzulinrezisztencia jeleit és tüneteit, ezzel javítva az ovulációt és termékenységet

Kutatások alapján a mio-inozitol és folát kombinációja támogatja a petefészek funkciót, elősegíti a rendszeres ovulációt és menstruációs ciklust.1 Egy 2007-es tanulmányban 25 ritkán menstruáló, termékeny korban lévő PCOS-es nőnek adtak mio-inozitolt és folátot 6 hónapon át. A kezelés ideje alatt a nők 88%-ának volt legalább egy spontán menstruációs ciklusa, közülük pedig 72% ezt követően is normálisan ovulált.2 

A termékenység másik fontos tényezője a petesejt minőség, vagyis az egészséges petesejtek aránya. Minden egyes ciklusban a rendelkezésre álló petesejtek közül kiválasztódik egy – ha ez a petesejt abnormális, akkor a sikeres terhesség esélye abban a hónapban közel nulla. Ha a petefészek tartalék-állományában egy petesejt abnormálissá válik, már soha nem lehet újra egészséges. A petesejt minőséget számos tényező befolyásolja, például stressz, méreganyagok, szabad gyökök, stb. 35-40 éves korra egy nő több rossz minőségű petesejttel rendelkezik, mint jóval. 

A mio-inozitol és a folát alaposan tanulmányozott antioxidánsok, melyek védelmezik a petefészkek tartalék-állományában található petesejteket a szabad gyökök káros hatásától. Egy 2011-ben közzétett tanulmány alapján a mio-inozitol + folát hasznos lehet a petesejtek érésének elősegítésében és a petesejt minőség javításában.3 Egy 2002-es tanulmány szerint a tüszőfolyadék magasabb mio-inozitol szintje kapcsolatban áll a petesejt minőség- és érettség javulásával.4

Az egészséges terhesség fenntartásának támogatása

A PCOS-ben szenvedő terhes nők esetén magasabb a terhességi cukorbetegség, a terhességi magas vérnyomás (preeklampszia) és a magzati túlnövekedés (makroszómia) kockázata. 

2013-ban két, egymástól független tanulmány is megállapította, hogy a mio-inozitol kiegészítő szedése csökkentheti a terhességi cukorbetegség, valamint a magzati túlnövekedés előfordulását a veszélyeztetett kismamáknál.5-6 Az egyik tanulmányban a mio-inozitol 65%-kal csökkentette a terhességi cukorbetegség kockázatát! 

A folát megfelelő szintje igen fontos a várandósság alatt, mivel segít megelőzni a magzati velőcső-záródási rendellenességeket, például a nyitott gerincet (spina bifida). Kutatások alapján a folát csökkentheti a vetélés, koraszülés, terhességi magas vérnyomás, valamint az alacsony születési súly kockázatát is.7-8 A termékcsomagban található készítmény napi 400 mcg folátot biztosít: ez az a mennyiség, amit a tudományos információk alapján az amerikai egészségügyi szervezetek is javasolnak minden babát tervező és terhes nőnek. 

Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy a folát és a myo-inozitol kombinációjának fogamzás körüli (perikoncepcionális) szedése hatásosabban csökkenti az idegcső záródási rendellenességek előfordulásának kockázatát, mint a folát önmagában történő szedése!9
 

PCOS tüneteire gyakorolt szerepe

A termékeny korban levő nők 10-15%-a szenved PCOS-ben. 

Az anovulációs ciklusok (peteérés nélküli menstruáció) és meddőségi esetek 70%-ának, illetve a korai vetélések 85%-ának hátterében a PCOS áll. A PCOS-es nők 80%-a rendszertelenül vagy egyáltalán nem menstruál. Mindössze 20%-nak van ovulációs ciklusa, ovuláció hiányában pedig nem jön létre terhesség. 

A mio-inozitol + folát kombináció egy tanulmányban három hónap után a meddő PCOS-es nők 70%-ánál helyreállította az ovulációt. Ez jelentősen növeli a teherbeesés esélyét. A tanulmány résztvevőinek egy része mesterséges megtermékenyítésen (IVF) esett át, és a mio-inozitol + folát kombinációval kezelt nőknél nagyobb volt a kinyert petesejtek száma, magasabb volt az érett petesejtek aránya, magasabb volt a megtermékenyülési arány és magasabb volt a kiváló minőségű embriók aránya is.10 

Egy másik tanulmányban a lombikbébi kezelés alatt mio-inozitolt és folátot kapó túlsúlyos PCOS-es nőknél gyakoribbá vált az ovuláció és 60%-ra emelkedett a terhességi arány a vizsgálat 12 hónapos ideje alatt, míg a kezelést nem kapóknál ez csak 32% volt.11 

Egy 2017-es tanulmányban a mio-inozitol hatására a PCOS-es nők 75%-ánál javultak a menstruációs panaszok, úgy mint 35 napnál hosszabb menstruációs ciklus, erős vérzés, menstruáció elmaradása és gyenge vérzés.12 

A mio-inozitol és folát rendszeres bevitele segíthet a PCOS leggyakoribb jeleinek és tüneteinek kezelésében:

 • inzulinrezisztencia csökkentése13
 • tesztoszteron-szint csökkentése és progeszteron-szint növelése14
 • testsúly csökkentése15 (javasoljuk, hogy életmódbeli változtatásokkal, egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással is támogasd az egészséges testsúly elérését!)
 • akné és bőrproblémák kezelése16 - 6 hónap használat után a nők 53%-a megszabadult az aknétól!
 • nemkívánatos, túlzott szőrnövekedés csökkentése17

triglicerid-szint, illetve teljes- és LDL koleszterin-szint csökkentése18

Dönts okosan! A termékcsomag 100% tisztaságú mio-inozitol port tartalmaz, mely egyes források szerint akár 10-szer jobb felszívódással bír, mint az inozitol másik népszerű formája, a d-kiro-inozitol.19 A csomag másik része az L-metilfolát, mely a folsav biológiailag aktív formája – a legjobb választás, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a lakosság akár 60%-a olyan génmutációt hordoz, melynek következtében a szervezet az étrendi folátot és az étrend-kiegészítéssel bevitt folsavat nem tudja megfelelően átalakítani aktív metilfoláttá.20
 

A két termék együtt kedvezményes áron, 9270 Ft helyett együtt csak 8590 Ft-ért a Tiéd lehet!

Az étrend-kiegészítés mellett ne feledkezz meg az életmódbeli változtatásokról sem, hiszen ezeknek is kiemelten fontos szerepük van a termékenység javításában! Nézz körül cikkeink és ingyenes kézikönyveink között, vagy fontold meg a hormonegyensúly tanácsadónkkal történő kapcsolatfelvételt! 

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék. 

Hivatkozások

1Gerli S, Papaleo E, Ferrari A, et al. Randomized, double blind placebo-controlled trial: effects of myo-inositol on ovarian function and metabolic factors in women with PCOS. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2007 Sep-Oct;11(5):347-54.
2Papaleo E, Unfer V, Baillargeon JP, et al. Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: a novel method for ovulation induction. Gynecol Endocrinol. 2007 Dec;23(12):700-3.
3Ciotta L, Stracquadanio M, Pagano I, et al. Effects of myo-inositol supplementation on oocyte's quality in PCOS patients: a double blind trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2011 May;15(5):509-14.
4Chiu TT, Rogers MS, Law EL, et al. Follicular fluid and serum concentrations of myo-inositol in patients undergoing IVF: relationship with oocyte quality. Hum Reprod. 2002 Jun;17(6):1591-6.
5D'Anna R, Scilipoti A, Giordano D, et al. myo-Inositol supplementation and onset of gestational diabetes mellitus in pregnant women with a family history of type 2 diabetes: a prospective, randomized, placebo-controlled study. Diabetes Care. 2013 Apr;36(4):854-7.
6Matarrelli B, Vitacolonna E, D'Angelo M, et al. Effect of dietary myo-inositol supplementation in pregnancy on the incidence of maternal gestational diabetes mellitus and fetal outcomes: a randomized controlled trial. J Matern Fetal Neonatal Med. 2013 Jul;26(10):967-72.
7Mantovani E, Filippini F, Bortolus R, et al. Folic acid supplementation and preterm birth: results from observational studies. Biomed Res Int. 2014;2014:481914.
8Bulloch RE, Lovell AL, Jordan VMB, et al. Maternal folic acid supplementation for the prevention of preeclampsia: A systematic review and meta-analysis. Paediatr Perinat Epidemiol. 2018 Jul;32(4):346-357.
9Cavalli P, Ronda El. Myoinositol: The Bridge (PONTI) to Reach a Healthy Pregnancy. Int J Endocrinol. 2017;2017:5846286.
10Regidor PA, Schindler AE, Lesoine B, et al. Management of women with PCOS using myo-inositol and folic acid. New clinical data and review of the literature. Horm Mol Biol Clin Investig. 2018 Mar 2;34(2).
11Artini PG, Di Berardino OM, Papini F, et al. Endocrine and clinical effects of myo-inositol administration in polycystic ovary syndrome. A randomized study. Gynecol Endocrinol. 2013 Apr;29(4):375-9.)
12Ranwa M, Nagaria T, Jaiswal J, et al. Study of effect of myoinositol on menstrual irregularities and skin problems in polycystic ovarian syndrome cases. Int J Reprod Contracept Obstet Gynecol. 2017 Jun;6(6):2310-2317.
13Nas K, Tűű L. A comparative study between myo-inositol and metformin in the treatment of insulin-resistant women. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):77-82.
14Regidor PA, Schindler AE, Lesoine B, et al. Management of women with PCOS using myo-inositol and folic acid. New clinical data and review of the literature. Horm Mol Biol Clin Investig. 2018 Mar 2;34(2).
15Capasso I, Esposito E, Maurea N, et al. Combination of inositol and alpha lipoic acid in metabolic syndrome-affected women: a randomized placebo-controlled trial. Trials. 2013 Aug 28;14:273.
16Zacchè MM, Caputo L, Filippis S, et al. Efficacy of myo-inositol in the treatment of cutaneous disorders in young women with polycystic ovary syndrome. Gynecol Endocrinol. 2009 Aug;25(8):508-13.
17Minozzi M, D'Andrea G, Unfer V. Treatment of hirsutism with myo-inositol: a prospective clinical study. Reprod Biomed Online. 2008 Oct;17(4):579-82.
18Tabrizi R, Ostadmohammadi V, Lankarani KB, et al. The effects of inositol supplementation on lipid profiles among patients with metabolic diseases: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Lipids Health Dis. 2018 May 24;17(1):123.
19Ostlund RE Jr, Seemayer R, Gupta S, et al. A stereospecific myo-inositol/D-chiro-inositol transporter in HepG2 liver cells. Identification with D-chiro-[3-3H]inositol. J Biol Chem. 1996 Apr 26;271(17):10073-8.
20Greenberg JA, Bell SJ. Multivitamin Supplementation During Pregnancy: Emphasis on Folic Acid and l-Methylfolate. Rev Obstet Gynecol. 2011;4(3-4):126-7.

Étkezés közben, lehetőleg mindig ugyanazon napszakban: 

Napi 2 gramm mio-inozitol por (2 csapott mokkáskanálnyi) vízben elkeverve + 1 Netamin Szerves Folát tabletta.

Netamin Szerves Folát tabletta 

Hatóanyag A napi adag tartalmaz (1 tabletta)*NRV%
Folát (kalcium-L-metil-folátból) 400 mcg200%
 

Netamin Mio-inozitol por 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 gramm)*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Mio-inozitol hatása a termékenységre - Videó a cikkben!
Szerző: Babalesz.hu - 2023-11-17
Milyen hatással van a mio-inozitol a női és férfi termékenységre? Hogyan segíthet a nőknek PCOS és inzulinrezisztencia esetén? Nézd meg a cikkben található videónkat a témában!
PCOS diéta: alapszabályok, ételek, útmutató
Szerző: Babalesz.hu - 2020-10-01
Milyen szabályokat tarts be az étkezések során, ha PCOS-sel diagnosztizáltak? Milyen ételeket iktass be az étrendedbe és mit kerülj? PCOS diéta alapok itt!
Mio-inozitol nőknek: egészséges petesejt és peteérés
Szerző: Babalesz.hu - 2020-02-18
Hogy segíthet a mio-inozitol a meddőség kezelésében? Hogyan javíthat a pajzsmirigy problémákon, a rendszertelen cikluson vagy a petesejtek minőségén? Katt!
Inzulinrezisztencia: fogyáshoz ezek a legjobb módszerek
Szerző: Babalesz.hu - 2019-11-11
○ Az inzulinrezisztencia fogyás nélkül nem kezelhető eredményesen. Melyek a leghatásosabb módszerek az ideális testsúly eléréséhez IR esetén? Cikkünkből kiderül!
15 fontos és érdekes tény a PCOS-ről
Szerző: Babalesz.hu - 2019-06-19
PCOS kezelése természetesen, diéta, kialakulásának oka és gyógyítása - segítünk eligazodni az információk útvesztőjében.
PCOS és inzulinrezisztencia: hogyan segíthet a mio-inozitol?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-10-09
Mi az a mio-inozitol és hogyan érdemes beépíteni az életmódba policisztás ovárium szindróma, vagy inzulinrezisztencia esetén?
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna