fbpx
Loading...
C0100054

Endometriózis + Termékenység csomag

Endometriózis + Termékenység csomag
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
2 havi adag
Endometriózis + Termékenység csomag
 • Állandó csomagkedvezménnyel! 1 CSOMAG = 2 HAVI ADAG!
 • Gyógynövény- és vitaminválogatás kifejezetten ENDOMETRIÓZIS által érintett, babára vágyó nők számára
 • 3 termék, amely 3 oldalról támogatja a teherbeesést ENDOMETRIÓZIS mellett
 • Antioxidáns védelem, gyulladáscsökkentés és hormonális egyensúly támogatása
 • Tudományosan vizsgált összetevők az egészséges petefészek-működés, jó petesejt minőség és rendszeres ovuláció érdekében
 • INGYENES KISZÁLLÍTÁS már egy csomag esetén is! 
 • A csomagban található indol-3-karbinol kapszula hűtést igényel - mi magunk is speciális, hűtött védőcsomagolásban adjuk fel. Ezért ez a termék csak GLS Futárszolgálattal rendelhető a mihamarabbi kiszállítás és a termék biztonsága érdekében. Köszönjük megértésed!

Készleten
22 175 Ft
Állandó csomagkedvezmény
Eredeti ár: 23 845 Ft
A te megtakarításod: 1 670 Ft (7%)
A csomag tartalma:
 • 1 db Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM (1 x 5490 Ft)
 • 1 db Netamin Indol-3-karbinol kapszula (1 x 8370 Ft)
 • 1 db ProCreation nőknek kapszula a teherbeesés segítésére (1 x 9985 Ft)
 • 1 db Csomagkedvezmény (1 x 1670 Ft)
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 19 958 Ft. Megtakarítás 6 653 Ft.

A Babalesz.hu szakértői tudományos szakirodalmi adatok és klinikai eredmények alapján állították össze ezt a csomagot, speciálisan az endometriózissal érintett nőknek, akik szeretnének természetes úton teherbe esni. Célzott táplálékkiegészítés, az étrend- és életmódváltás mellé.

FIGYELEM! A termékcsomag nem gyógyszereket tartalmaz, hanem étrend-kiegészítőket és funkcionális élelmiszereket. A termékek szedése nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes étrendet, sem a szakorvosi ellátást.

A csomagban található termékek az endometriózis három legfontosabb szempontját szem előtt tartva a szervezet antioxidáns védelmét, a gyulladások mérséklését, és a hormonális egyensúly helyreállítását támogathatják – így segíthetik a mihamarabbi sikeres gyermekáldást.

MI AZ ENDOMETRIÓZIS?

Az endometriózis az az állapot, amikor a méhüreg belsejét borító szövet, az endometrium a méhüregen kívül helyezkedik el (endometriális szövet). Az endometriózis a leggyakrabban a petefészket, a beleket vagy a medence belsejét borító szövetet érinti. Az endometriális szövet ritkán a kismedence területén kívül is megjelenhet.

Endometriózis esetén a rendellenes helyre került méhnyálkahártya szövet továbbra is úgy viselkedik, mint normális esetben – megvastagodik, leválik, és vérzés kíséretében a mentruációs ciklusok során távozik. A méhüregen kívül elhelyezkedő szövet azonban nem tud távozni a szervezetből, és így „bennragad”. Ha az endometriózis a petefészkeket érinti, endometriómáknak nevezett ciszták alakulhatnak ki. A környező szövet irritálttá válik, végül hegesedés és összenövések (a szerveket összekötő rendellenes szövet) jelenhetnek meg.

Az endometriózis egy jóindulatú megbetegedés, vagyis nem jelent rákos elváltozást, hanem azt jelenti, hogy egészséges szövetek rendellenes helyeken fordulnak elő. Ugyanakkor vannak olyan kutatások, amik azt mutatják, hogy megnövelheti bizonyos rákfajták kockázatát.

Becslések szerint az endometriózis a termékeny korú nők 15-20%-át érintheti. A fejlett országokban ez a harmadik leggyakoribb oka a nőgyógyászati vonatkozású kórházi bent fekvéseknek.

Amellett, hogy ez az állapot akár igen komoly fájdalmakat okozhat, a női termékenységre is negatívan hathat: statisztikák alapján a meddő nők 25-50%-a szenved endometriózisban, és az endometriózisos nők 30-50%-ának jelentős gondjai vannak a teherbeeséssel.1 Szakértők felhívják arra is a figyelmet, hogy endometriózisos nőknél nagyobb arányban fordulnak elő problémák a terhesség lefolyásában (pl. vetélés, méhen kívüli terhesség).2

Ezek az adatok csak megerősítettek minket abban, hogy ideje még komolyabban foglalkoznunk a témával és segítséget nyújtani azoknak, akik endometriózis mellett természetes módszerekkel is kívánják támogatni egészségüket és termékenységüket is.

Hogyan akadályozhatja az endometriózis a teherbeesést?

 • Ha összenövéseket okoz a kismedencében vagy a petevezetékekben, akkor akadályozhatja a petesejt petefészekből történő kiszabadulását és petevezetéken keresztüli útját.3
 • Felboríthatja a nemi hormonok egyensúlyát, így hatással lehet az ovulációra, luteális fázisra és a peteérésre is.1
 • Negatív hatással lehet a méhnyálkahártya állapotára, így gátolhatja a megtermékenyített petesejt beágyazódását.4
 • Ha endometriózis szövet van a petefészekben, az a peteérést és a petesejtek egészségét is befolyásolhatja.5
 • Fokozza a szervezetben a gyulladásokat, ami negatív hatással van a petesejt minőségre.6

MI OKOZZA AZ ENDOMETRIÓZIST?

A betegség okát ma sem ismerjük pontosan, de számos lehetséges tényezőt azonosítottak már a szakemberek. Legvalószínűbb, hogy a különböző tényezők együttesen vezethetnek bizonyos nőknél a betegséghez.

Lehetséges okok:

 • Retrográd menstruáció
 • Embrionális sejtnövekedés
 • Endometriális sejtek vér- és nyirokkeringés általi terjedése
 • Immungyengeség, állandó gyulladás a szervezetben
 • Krónikus stressz
 • Genetikai hajlam
 • A hormonális egyensúly felborulása, ösztrogéndominancia

Az endometriózis gyakori jelei és tünetei:

 • Erős menstruációs fájdalom (diszmenorrea): a medencetáji fájdalom és a görcsök a menstruáció előtt elkezdődhetnek és napokig kitarthatnak a menstruáció alatt is. Derék- és hasi fájdalmakat is érezhetsz. Ezek a fájdalmak sok esetben olyan erősek, hogy akár a normális, hétköznapi teendők elvégzésében is akadályoznak.
 • Fájdalmas szexuális együttlét. a szex alatt vagy után érzett fájdalom gyakori endometriózis esetén.
 • Fájdalmas székelés vagy vizelés: ezeket a tüneteket legnagyobb valószínűséggel menstruáció alatt tapasztalhatod.
 • Elhúzódó bő vérzés: időnként erős menstruációs vérzést vagy két menstruáció közötti vérzést tapasztalhatsz.
 • Termékenységi problémák: egyes esetekben a termékenységi kezelés során diagnosztizálják először az endometriózist.
 • Egyéb jelek és tünetek: rendszeres fáradtság, hasmenés, székrekedés, puffadás vagy hányinger, különösen menstruáció alatt.

Az endometriózis lehetséges szövődményei:

 • Meddőség, teherbeesési nehézségek, veszélyeztetett terhesség
 • A petefészekrák megnövekedett kockázata
 • Mirigysejtes rák (adenocarcinoma)

Terhesség endometriózis esetén? Célunk, hogy információkkal és csomagunkkal is segítsünk!

A babalesz.hu szakértői cikkeiben rendszeresen foglalkozunk az endometriózissal. A kapcsolódó tartalmainkat IDE KATTINTVA érheted el!

Ha szeretnél életmódodon speciális, az endometriózis állapotához igazodó diétával is javítani, keresd fel táplálkozási tanácsadónkat ide kattintva. 

Hivatkozások

1 Bulletti C, Coccia ME, Battistoni S, Borini A. Endometriosis and infertility. J Assist Reprod Genet. 2010;27(8):441-447.
2 Becker CM, Bokor A, Heikinheimo O, et al. ESHRE guideline: endometriosis. Hum Reprod Open. 2022;2022(2):hoac009.
3 Schenken RS, Asch RH, Williams RF, Hodgen GD. Etiology of infertility in monkeys with endometriosis: luteinized unruptured follicles, luteal phase defects, pelvic adhesions, and spontaneous abortions. Fertil Steril. 1984;41(1):122-130.
4 Suginami H, Yano K. An ovum capture inhibitor (OCI) in endometriosis peritoneal fluid: an OCI-related membrane responsible for fimbrial failure of ovum capture. Fertil Steril. 1988;50(4):648-653.
5 Sanchez AM, Vanni VS, Bartiromo L, et al. Is the oocyte quality affected by endometriosis? A review of the literature. J Ovarian Res. 2017;10(1):43.
6 Miller JE, Ahn SH, Monsanto SP, Khalaj K, Koti M, Tayade C. Implications of immune dysfunction on endometriosis associated infertility. Oncotarget. 2017;8(4):7138-7147.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A konvencionális gyógyászat még nem tudta meghatározni, hogy mi az endometriózis optimális kezelési módszere, és elsősorban a tünetek enyhítésére fókuszál, gyógyszeres és műtéti úton.
A természetes megközelítés a női szervezet egyensúlyának helyreállítását és a betegség kiváltó okainak megszüntetését célozza meg.

A csomagban található 3 termék természetes úton segítheti a női szervezetet az endometriózis elleni küzdelemben és a termékenység javításában. A csomag egyik legnagyobb ereje a komplexitásában rejlik, mivel a betegség három fő oka ellen kínál segítséget antioxidáns, gyulladáscsökkentő és a hormonrendszer egyensúlyát támogató összetevőivel.

Omega-3: a gyulladás elleni küzdelemhez

Kutatások szerint az endometriózis esetén jelentkező fájdalom és meddőség egyik fő okozója a nagymértékű gyulladás.1-3 Az omega-3 zsírsavak jelentős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkeznek.3 Minden bizonnyal ezen tulajdonságoknak köszönhető az, hogy az omega-3 zsírok segíthetik az endometriózis kialakulásának megelőzését és kezelését is.4,5

Számos vizsgálat segített megerősíteni, hogy az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszhatnak az endometriózis természetes, kiegészítő kezelésében. Például egy kutatásban megállapították, hogy az eikozapentaénsav (EPA), a halolajban található egyik fontos omega-3 zsírsav, csökkentheti az endometrium gyulladását, valamint csökkentheti további, az endometriózishoz kapcsolódó molekulák szintjét (pl. prosztaglandin E szintáz, ami a krónikus gyulladásért felelős egyik vegyület).6 Egy másik vizsgálat szerint a halolaj kiegészítők szedése képes csökkenteni az endometriózis által okozott adhéziók (belső szervi összenövések) előfordulását.7

Egy 2013-ban publikált, nagy méretű kutatás azt találta, hogy azoknál a nőknél, akik nagyobb mennyiségben fogyasztottak hosszú láncú omega-3 zsírsavakat, kisebb volt az endometriózis kialakulásának valószínűsége.8 Egy 2023-as szakcikk az eddigi kutatásokból szintén arra jutott, hogy a telített zsírsavak az endometriózis kockázatát növelik, míg az egyszeresen és többszörösen telítetlen (omega-3) zsírsavak az endometriózis kockázatát, a betegség okozta fájdalmat és gyulladást is csökkentik, javítják az életminőséget.9

Az omega-3 zsírsavak pótlása a hormonháztartás egyensúlyát, az ovulációt és petesejt minőséget is támogatják és kutatások szerint akár megduplázhatja a teherbeesés esélyét!10-14

ProCreation nőknek: komplex antioxidáns védelem

Habár az endometriózis kialakulásának pontos okait még nem ismerjük, az már széleskörűen bizonyított, hogy a betegség és az oxidatív stressz között szoros összefüggés van.15-18

Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy számos kutatás foglalkozott az antioxidáns hatású vegyületek (vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények) terápiás szerepével endometriózis esetén. Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben, növelik az antioxidáns enzimek szintjét és csökkentik az oxidatív károkat.

Egy kutatásban 91 meddő nő közül az endometriózisban szenvedőknél jelentősen alacsonyabb C-vitamin szintet találtak a tüszőfolyadékban, illetve a szuperoxid dizmutáz nevű antioxidáns szintje is alacsonyabb volt az endometriózisos nők vérében.19 Egy másik kutatásban 78, 18 és 40 év közötti nőt vizsgálva azt találták, hogy az endometriózis és a megnövekedett oxidatív stressz között összefüggés állhat fenn.20

További bizonyítékok azt mutatják, hogy az alacsonyabb antioxidáns-bevitel, pl. E- és C-vitamin, szelén és cink, kapcsolatba hozható az endometriózis súlyosabb eseteivel.21

Egy randomizált, placebo-kontrollos vizsgálatban 59, 19 és 41 év közötti nő vett részt: egy részük E- és C-vitamin kombinációt, másik részük placebót kapott 8 héten át. A placebo csoporttal (vagyis akik valódi hatás nélküli készítményt kapnak) összehasonlítva a kezelt csoportban a nők 43%-a tapasztalta a krónikus fájdalom csökkenését, 37% tapasztalta a menstruációs fájdalmak csökkenését és 24% tapasztalta a szexuális együttlét során jelentkező fájdalom csökkenését. Emellett a gyulladásos markerek és az oxidatív stressz markerei közül is többnek csökkent a szintje az antioxidánsokat szedő nőknél.22

Laboratóriumi körülmények között a zöld teában található EGCG nevű polifenol képes volt csökkenteni az endometriózis csomók növekedését, illetve az endometriózis csomókat tápláló vérerek kialakulását.23

Ezekből a kutatási eredményekből arra következtethetünk, hogy az antioxidánsok fogyasztása előnyös lehet endometriózis esetén. Emellett kutatások alapján az antioxidánsok (pl. A-, C- és E-vitamin, folát, cink, kurkuma, zöld tea) a petesejt oxidatív stresszel szembeni védelmét, a petesejt minőség javítását is jelentősen segítik.24-28 A jó petesejt minőség növeli a sikeres teherbeesés esélyét.

A ProCreation nőknek nem csak egy átlagos vitaminkészítmény: közel 40 speciális összetevőt (!) tartalmaz, köztük antioxidáns hatású hatóanyagokat (pl. C-vitamin, E-vitamin, szelén, mangán, fokhagyma, zöld tea) és ezek mellett számos egyéb, a női hormonrendszert és termékenységet támogató vitamint és gyógynövény-kivonatot is.

Indol-3-karbinol: a hormonegyensúly támogatására

Mivel az endometriózis hátterében gyakran az ösztrogén és a progeszteron hormon egyensúlyának felborulása áll, ezért nagyon fontos, hogy ennek helyreállítása érdekében is aktívan tegyünk. Az ösztrogén dominancia vagy ösztrogén túlsúly az ösztrogén progeszteronhoz viszonyított arányára utal: amikor az ösztrogén mennyisége a progeszteronhoz viszonyítva a kívántnál magasabb. Szakértők szerint a nem megfelelő ösztrogén/progeszteron arány egyik lehetséges következménye az endometriózis kialakulása. Ösztrogén dominancia nem csak a menopauza alatt fordul elő, sajnos egyre gyakoribb jelenség a termékeny korú nők körében is.

Az indol-3-karbinol a keresztesvirágúak rendjébe tartozó zöldségekben, mint brokkoli, káposzta, kelbimbó, karfiol, stb. természetes módon van jelen. Ám ezekből a zöldségekből rendkívül nehéz rendszeresen akkora mennyiséget elfogyasztani, hogy a pozitív hatáshoz szükséges adagot elérjük. Az indol-3-karbinol támogatja a káros ösztrogén lebontását, mivel fokozza az úgynevezett 2-hidroxilációs folyamatot.29,30 Az ezen folyamat esetén keletkező 2-hidroxiösztron („jó ösztrogén-melléktermék”) ösztrogén ellenes hatású, szemben a 16-alfa-hidroxiösztronnal („rossz ösztrogén-melléktermék”), ami erős ösztrogén hatással bír és képes burjánzásra késztetni a női szöveteket. Mivel az indol-3-karbinol segíthet javítani az ösztrogén lebomlása során képződő ösztrogénmetabolitok optimális arányát, ezért csökkentheti az ösztrogén dominanciát a szervezetben. Ezzel pedig az endometriózis kezelését is segíti.31,32

Egy 2004-es olaszországi kutatás is igazolta, hogy az indol-3-karbinolban gazdag zöldségek nagy mennyiségű fogyasztása csökkenti az endometriózis kialakulását.33

Egy 2022-es kutatás arra jutott, hogy az indol-3-karbinol a mikroér-hálózat kialakulását elnyomja és ezzel gátolja az endometriózis szövetek növekedését.34

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Sekhon LH, Agarwal A. Endometriosis and Oxidative Stress. Studies on Women’s Health: Springer; 2013.
2 Bulun SE. Endometriosis. The New England journal of medicine. Jan 15 2009;360(3):268-279.
3 Maroon JC, Bost JW. Omega-3 fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain. Surg Neurol. 2006 Apr;65(4):326-31.
4 Missmer SA, Chavarro JE, Malspeis S, et al. A prospective study of dietary fat consumption and endometriosis risk. Human Reproduction, 2010; 25(6): 1528-1535.
5 Yalçın Bahat P, Ayhan I, Üreyen Özdemir E, İnceboz Ü, Oral E. Dietary supplements for treatment of endometriosis: A review. Acta Biomed. 2022;93(1):e2022159.
6 Netsu S, Konno R, Odagiri K, Soma M, Fujiwara H, Suzuki M. Oral eicosapentaenoic acid supplementation as possible therapy for endometriosis. Fertil Steril. 2008;90(4 Suppl):1496-1502.
7 Herington JL, Glore DR, Lucas JA, Osteen KG, Bruner-Tran KL. Dietary fish oil supplementation inhibits formation of endometriosis-associated adhesions in a chimeric mouse model. Fertil Steril. 2013;99(2):543-550.
8 Hansen SO, Knudsen UB. Endometriosis, dysmenorrhoea and diet. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2013;169(2):162-171.
9 Marcinkowska A, Górnicka M. The Role of Dietary Fats in the Development and Treatment of Endometriosis. Life (Basel). 2023;13(3):654.
10 Nehra D, Le HD, Fallon EM, et al. Prolonging the female reproductive lifespan and improving egg quality with dietary omega-3 fatty acids. Aging Cell. 2012;11(6):1046-1054.
11 Saldeen P, Saldeen T. Women and omega-3 Fatty acids. Obstet Gynecol Surv. 2004;59(10):722-746.
12 Bourre JM. Dietary omega-3 fatty acids for women. Biomed Pharmacother. 2007;61(2-3):105-112.
13 Stanhiser J, Jukic AMZ, McConnaughey DR, Steiner AZ. Omega-3 fatty acid supplementation and fecundability. Hum Reprod. 2022;37(5):1037-1046.
14 Barsky M, Blesson CS. Oocytes, obesity, and omega-3 fatty acids. Fertil Steril. 2020;113(1):71-72.
15 Augoulea A, Alexandrou A, Creatsa M, et al. Pathogenesis of endometriosis: the role of genetics, inflammation and oxidative stress. Archives of gynecology and obstetrics. Jul 2012;286(1):99-103.
16 Augoulea A, Mastorakos G, Lambrinoudaki I, et al. The role of the oxidative-stress in the endometriosis-related infertility. Gynecological endocrinology : the official journal of the International Society of Gynecological Endocrinology. Feb 2009;25(2):75-81.
17 Gupta S, Agarwal A, Krajcir N, et al. Role of oxidative stress in endometriosis. Reproductive BioMedicine Online, 2006; 13(1): 126-134.
18 Sekhon LH, Agarwal A. Endometriosis and Oxidative Stress. Studies on Women’s Health: Springer; 2013.
19 Prieto L, Quesada JF, Cambero O, et al. Analysis of follicular fluid and serum markers of oxidative stress in women with infertility related to endometriosis. Fertility and sterility. Jul 2012;98(1):126-130.
20 Jackson LW, Schisterman EF, Dey-Rao R, et al. Oxidative stress and endometriosis. Human Reproduction, 2005; 20(7): 2014-2020.
21 Hernandez Guerrero CA, Bujalil Montenegro L, de la Jara Diaz J, et al. [Endometriosis and deficient intake of antioxidants molecules related to peripheral and peritoneal oxidative stress]. Ginecologia y obstetricia de Mexico. Jan 2006;74(1):20-28.
22 Santanam N, Kavtaradze N, Murphy A, et al. Antioxidant supplementation reduces endometriosis-related pelvic pain in humans. Transl Res. 2013; 161(3):189-95.
23 Annika S, Sajal G. The Role of Antioxidant Supplementation in Endometriosis Therapy. J Gynecol Women’s Health. 2017;3(1): 555601.
24 Ebisch IM, Thomas CM, Peters WH, Braat DD, Steegers-Theunissen RP. The importance of folate, zinc and antioxidants in the pathogenesis and prevention of subfertility. Hum Reprod Update. 2007;13(2):163-174.
25 Rodríguez-Varela C, Labarta E. Clinical Application of Antioxidants to Improve Human Oocyte Mitochondrial Function: A Review. Antioxidants (Basel). 2020;9(12):1197.
26 Roychoudhury S, Agarwal A, Virk G, Cho CL. Potential role of green tea catechins in the management of oxidative stress-associated infertility. Reprod Biomed Online. 2017;34(5):487-498.
27 Zhang Y, Lin H, Liu C, Huang J, Liu Z. A review for physiological activities of EGCG and the role in improving fertility in humans/mammals. Biomed Pharmacother. 2020;127:110186.
28 Yang L, Chen Y, Liu Y, et al. The Role of Oxidative Stress and Natural Antioxidants in Ovarian Aging. Front Pharmacol. 2021;11:617843.
29 Michnovicz JJ, Adlercreutz H, Bradlow HL. Changes in levels of urinary estrogen metabolites after oral indole-3-carbinol treatment in humans. J Natl Cancer Inst. 1997;89(10):718-720.
30 Reed GA, Peterson KS, Smith HJ, et al. A phase I study of indole-3-carbinol in women: tolerability and effects. Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention 2005;14(8):1953-60.
31 Pfeifer BL, Fahrendorf T. Indole-3-carbinol: a glucosinolate derivative from cruciferous vegetables for prevention and complementary treatment of breast cancer. Dtsch Z für Onkologie. 2015;47(1):20–27.
32 Evans JM. An integrative approach to fibroids, endometriosis, and breast cancer prevention. Integr Med. 2008;7:28–31.
33 Parazzini F, Chiaffarino F, Surace M, et al. Selected food intake and risk of endometriosis. Hum Reprod. 2004 Aug;19(8):1755-9.
34 Rudzitis-Auth J, Becker M, Scheuer C, Menger MD, Laschke MW. Indole-3-Carbinol Inhibits the Growth of Endometriotic Lesions by Suppression of Microvascular Network Formation. Nutrients. 2022;14(22):4940.

A csomag 1 vagy 2 havi adagra is bontható, a kúra intenzitásától függően. 

Alap-kúra (1 csomag = 2 havi adag): 

Reggeli előtt 10 perccel: 1 db ProCreation nőknek kapszula 

Reggeli, vagy tízórai közben: 1 db Indol-3-karbinol kapszula 

Vacsora közben: 1 db Omega-3 Koncentrátum kapszula 

Intenzív kúra (1 csomag = 1 havi adag): 

Reggeli előtt 10 perccel: 2 db ProCreation nőknek kapszula 

Reggeli, vagy tízórai közben: 1 db Omega-3 Koncentrátum kapszula, 1 db Indol-3-karbinol kapszula 

Ebéd közben: 1 db Indol-3-karbinol kapszula 

Vacsora közben: 1 db Omega-3 Koncentrátum kapszula (megjegyzés: alap-kúra esetén javasolunk extra C-vitamin kiegészítést is alkalmazni.)

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK:

A ProCreation nőknek és az Omega-3 Koncentrátum kapszulák akár terhesség alatt is tovább szedhetőek, az Indol-3-karbinol kapszula szedése azonban sem terhesség sem szoptatás alatt nem ajánlott! Az Indol-3-karbinol kapszula hűtve tárolandó, a ProCreation nőknek és az Omega-3 Koncentrátum kapszulák száraz, hűvös helyen tárolandóak.

Omega-3 Koncentrátum kapszula: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 lágyzselatin kapszula)NRV%
Természetes E-vitamin (d-alfa-tokoferol)7,5 mg63%
Omega-3 zsírsavak750 mg (500 mg EPA - eikozapentaénsav, 250 mg DHA – dokozahexaénsav)-
 

Indol-3-karbinol kapszula: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Indol-3-karbinol400 mg
 

ProCreation nőknek kapszula: 

ÖsszetevőHatóanyag-tartalom a napi adagban (2 kapszula tartalma)NRV%*
C-vitamin80 mg100%
E-vitamin25 mg208%
B1-vitamin (Tiamin)20 mg1818%
B2-vitamin (Riboflavin)20 mg1428%
B3-vitamin (Niacin) 20 mg125%
B6-vitamin20 mg1428%
Vas17 mg121%
Cink15 mg150%
B5-vitamin (Pantoténsav)10 mg166%
Mangán5 mg250%
A-vitamin3000 mcg375%
Réz2 mg200%
Folát800 mcg400%
Króm120 mcg300%
K-vitamin100 mcg133%
Szelén70 mcg127%
B12-vitamin20 mcg800%
D-vitamin10 mcg200%
Kurkuma-kivonat (95% standardizált kivonat)50 mg-
Zöld tea kivonat - koffeinmentes (50% polifenol-tartalommal)50 mg-
Maca gyökér por20 mg-
Omega-3 (DHA)18 mg-
GYÓGYNÖVÉNY-KOMPLEX (Acerola meggy, almapektin, feketeribizli-mag, bromelain, sárgarépa, chlorella, tengeri moszat, papaya, petrezselyem, csipkebogyó, spenót, spirulina, vízitorma, fokhagyma, datolya, panax ginzeng)25 mg-
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. 

*A termékcsomag nem gyógyszereket tartalmaz, hanem étrend-kiegészítőket és funkcionális élelmiszereket. A termékek szedése nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes étrendet, sem a szakorvosi ellátást.

Endometriózis tünetei, kezelése és a diéta szerepe
Szerző: Babalesz.hu - 2022-03-07
Az endometriózis olyan női szervi elváltozás, mely meddőséget okozhat. Cikkünkben leírjuk, hogyan ismerhető fel és kezelhető pl. endometriózis diétával.
Endometriózis hatása a peteérésre, petesejt minőségre
Szerző: Babalesz.hu - 2021-03-19
Milyen hatással van az endometriózis az ovulációra és a petesejtekre? Hogyan lehet endometriózis mellett javítani a petesejtek minőségén?
Tévhitek és tények az endometriózisról
Szerző: Babalesz.hu - 2021-02-25
Endometriózis tünetei, okai, kialakulása: melyek a legnagyobb tévhitek a témával kapcsolatban és mi az igazság ezekről? Olvasd el a cikket!
Endometriózis, IBS és az alacsony FODMAP étrend
Szerző: Babalesz.hu - 2020-09-10
Miért és hogyan segíthet az IBS (irritábilis bél szindróma) elleni diéta az endometriózisban szenvedőknek? Ebből a cikkből kiderül - a FODMAP diétáról!
Természetes teherbeesés endometriózissal: tippek, tudnivalók
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-05
Lehetséges endometriózissal természetes úton teherbe esni? Illetve hogyan tudod támogatni a szervezeted és a termékenységed, ha endometriózissal küzdesz?
Hogyan urald az endometriózissal járó fájdalmakat?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-11-28
Izomlazítás, stresszoldás, mozgás és vitaminok - mi segíthet a fájdalom enyhítésében?
Hogyan képes az omega-3 zsírsav a termékenység javítására?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-09-20
Tudtad, hogy az omega-3 zsírsavaknak a női és a férfi termékenység javításában is szerepe van? Olvass többet róla cikkünkben!
7 jógapóz endometriózis okozta fájdalom enyhítésére
Szerző: Babalesz.hu - 2018-03-13
Ezek a jógapózok kifejezetten az endometriózis, vagy rendkívül nehéz menstruáció alatt fellépő fájdalom enyhítését segítik.
Tudj meg mindent az endometriózis diétáról!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-07-04
Hogyan járulhat hozzá az endometriózis diéta a nőgyógyászati betegség tüneteinek enyhítéséhez? Hogyan alakítható ki a megfelelő étrend? Cikkünkből kiderül!
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Endometriózis + Termékenység csomag
22 175 Ft
23 845 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna