fbpx
Loading...
N0100011

Netamin Ashwagandha kapszula 250 mg

Netamin Ashwagandha kapszula 250 mg
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Jelenleg nem rendelhető
60 db kapszula
Netamin Ashwagandha kapszula 250 mg
 • Napi 250 mg ashwagandha, növényi kapszulában (100% vegán termék!)
 • „Indiai ginzeng” néven is ismert, használata több ezer éves múltra tekint vissza
 • Javíthatja a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben
 • Kutatások alapján az ashwagandha:
 • ...hozzájárulhat az egészséges női termékenységhez
 • ...hozzájárulhat a női és férfi hormonegyensúly fenntartásához
 • ...javíthatja a sperma minőséget
 • ...támogathatja a női és férfi szexuális funkciót

Készleten
3 670 Ft
Egységár: 61 Ft/kapszula
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 80,0 g
Karbonlábnyom

A termék napi adagja (1 kapszula) 250 mg ashwagandha (indiai ginzeng, Withania somnifera) gyökérport biztosít! Az ashwagandha (Withania somnifera) a burgonyafélék családjába tartozó, Indiában és Észak-Afrikában őshonos bokor. Gyógyászati célokra a növény gyökerét, leveleit és termését is felhasználják. Az ősi indiai gyógyászatban, az Ájurvédában több mint 4000 éve nagy becsben tartják, többek között az energiaszint és élethossz növelésére, a stressz csökkentésére, az immunitás javítására, valamint a női és férfi termékenység javítására alkalmazzák.1,2 A szintén közkedvelt ginzenghez hasonlóan szellemileg és fizikailag is frissen tart, ezért az ashwagandha „indiai ginzeng” néven is ismert. 

OGYÉI szám: 23537/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

1 Singh N, Bhalla M, de Jager P, et al. An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda. Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011;8(5 Suppl):208-13. 2 Choudhary B, Shetty A, Langade DG. Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults. Ayu. 2015 Jan-Mar;36(1):63-8.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Az ashwagandha hozzájárulhat a női termékenységhez és hormonegyensúlyhoz

Az ashwagandha adaptogén tulajdonságainak köszönhetően több módon is támogathatja a női termékenységet és a reproduktív egészség fenntartását. Az adaptogének olyan anyagok, amelyek fokozzák a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét, javítják az általános vitalitást és egészséget. Az ashwagandha mint adaptogén gyógynövény táplálja a szervezetet és segít normalizálni a testi funkciókat, függetlenül attól, hogy ezek milyen irányba mozdultak el korábban – ráadásul mindezt teljesen biztonságosan, mellékhatások nélkül éri el.1,2 

A legtöbb adaptogén stimuláló hatással bír, az ashwagandha azonban egyedülálló nyugtató, egyensúlyteremtő képességekkel bír. Ebből kifolyólag számos stresszel, hormonháztartással és immunrendszerrel kapcsolatos termékenységi probléma esetén ajánlott lehet a fogyasztása.

Tudományos vizsgálatok alapján az ashwagandha:

 • javíthatja a szervezet ellenálló képességét a pszichés és fizikai stresszel szemben3,4
 • növelheti az antioxidánsok szintjét, így hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez5,6
 • stimulálhatja az immunrendszer működését5,7,8
 • csökkentheti a gyulladásokat5,8
 • támogathatja a hormonális rendszer egyensúlyát9
 • stimulálhatja a pajzsmirigyet, ami hasznos lehet pajzsmirigy-alulműködés esetén10

Az ashwagandha tehát segíti a küzdelmet számos olyan tényező ellen, amely negatív hatással lehet a petefészek funkcióra, az ovulációra, a petesejt minőségre, és a hormonegyensúlyra. Emellett támogatja is a megfelelő hormonegyensúly fenntartását és a reproduktív szervek normál működését.11 Így pozitívan befolyásolhatja a női termékenységet és javíthatja a teherbeesés esélyeit.

Az ashwagandha javíthatja a sperma minőséget

Bizonyított tény, hogy mind a pszichológiai, mind az oxidatív stressz káros hatással lehet a férfiak termékenységére, ronthatja a sperma minőségét és csökkenheti a fogamzás esélyét. Az eddigi kutatási eredmények alapján az ashwagandha hasznos segítség lehet a termékenységi problémákban szenvedő férfiaknak, különösképpen a stressz okozta meddőség esetében. 

Egy klinikai vizsgálatban 60 meddő, normál spermatermeléssel rendelkező férfinál nézték meg, hogy az ashwagandha valóban hatásos lehet-e a stresszel összefüggő férfi meddőség kezelésében.12 A résztvevőket három 20 fős csoportra osztották be: egy csoportba az erős dohányosok kerültek (a dohányzás az oxidatív stressz egyik vezető oka), egy csoportba a pszichológiai stresszt tapasztaló férfiak, és egy csoportba azok, akiknél ismeretlen a meddőség oka. Emellett még 60 termékeny, normál spermatermeléssel rendelkező férfit is bevontak a vizsgálatba, mint kontroll csoport. 

A férfiaknak napi 5 gramm ashwagandha gyökeret adtak három hónapon át. A tudósok a kezelés előtt és után is megmértek bizonyos biokémiai és stressz paramétereket. A vizsgálat eredményei a stressz szint jelentős csökkenését, az antioxidánsok szintjének növekedését és a sperma minőség javulását mutatták. A kezelt betegek 14%-a teherbe ejtette a párját. 

A tudósok úgy gondolják, hogy az ashwagandha férfiaknál segít kiegyensúlyozni a hormonháztartást és csökkenti az oxidatív stresszt, miközben valószínűleg a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait is javíthatja. 

Egy másik vizsgálatban 46 oligospermiában szenvedő vagyis a normálisnál alacsonyabb spermiumszámmal rendelkező férfi vett részt, akiket véletlenszerűen beosztottak két csoportba.13 Az egyik csoportnak 675 mg ashwagandha gyökér kivonatot adtak 90 napon át, a másiknak hatóanyagmentes placebót. Az eredmények azt mutatták, hogy az ashwagandhát szedő férfiaknál 167%-kal növekedett a spermiumszám, 53%-kal növekedett a sperma mennyisége és 57%-kal javult a spermiumok mozgási képessége (motilitás)! Az ashwagandha emellett a nemi hormonok szintjét is javította és szabályozta.
 

Összefoglalva, az ashwagandha szedése a kutatások alapján segíthet a férfi termékenység javításában14, mivel:

 • csökkentheti a pszichológiai és oxidatív stressz káros hatásait
 • növelheti a szervezetben az antioxidánsok szintjét
 • javíthatja a sperma minőséget (spermiumszám, sperma mennyiség, motilitás)
 • hozzájárulhat a nemi hormonok egyensúlyához

Az ashwagandha a női és férfi szexuális funkciót is támogathatja

A gyógynövényt tradicionálisan a nemi vágy fokozására is régóta használják, nők és férfiak esetében egyaránt. A modern tudományos kutatások kimutatták, hogy az ashwagandha valóban természetes afrodiziákum lehet, nőknél javíthatja a szexuális funkciót (pl. nemi izgatottság, hüvelynedvesség, orgazmus, kielégülés), míg férfiaknál növelheti a tesztoszteronszintet és segíthet a merevedési zavar kezelésében.15,16 

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék. 

Hivatkozások

1 Singh N, Bhalla M, de Jager P, et al. An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda. Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011;8(5 Suppl):208-13.
2 Salve J, Pate S, Debnath K, et al. Adaptogenic and Anxiolytic Effects of Ashwagandha Root Extract in Healthy Adults: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Study. Cureus. 2019 Dec 25;11(12):e6466.
3 Chandrasekhar K, Kapoor J, Anishetty S. A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian J Psychol Med. 2012 Jul;34(3):255-62.
4 Ajala TO. The Effects of Adaptogens on the Physical and Psychological Symptoms of Chronic Stress. DISCOVERY: Georgia State Honors College Undergraduate Research Journal. 2017;4:2.
5 Mishra LC, Singh BB, Dagenais S. Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a review. Altern Med Rev. 2000 Aug;5(4):334-46.
6 Tiwari R, Chakraborty S, Saminathan M, et al. Ashwagandha (Withania somnifera): role in safeguarding health, immunomodulatory effects, combating infections, and therapeutic applications: a review. J Biol Sci. 2014;14:77–94.
7 Ziauddin M, Phansalkar N, Patki P, et al. Studies on the immunomodulatory effects of Ashwagandha. J Ethnopharmacol. 1996 Feb;50(2):69-76.
8 Pingali U, Pilli R, Fatima N. Effect of standardized aqueous extract of Withania somnifera on tests of cognitive and psychomotor performance in healthy human participants. Pharmacognosy Res. 2014 Jan;6(1):12-8.
9 Nasimi Doost Azgomi R, Zomorrodi A, Nazemyieh H, et al. Effects of Withania somnifera on Reproductive System: A Systematic Review of the Available Evidence. Biomed Res Int. 2018 Jan 24;2018:4076430.
10 Sharma AK, Basu I, Singh S. Efficacy and Safety of Ashwagandha Root Extract in Subclinical Hypothyroid Patients: A Double-Blind, Randomized Placebo-Controlled Trial. J Altern Complement Med. 2018 Mar;24(3):243-248.
11 Kashani L, Akhondzadeh S. Female infertility and herbal medicine. J Med Plants. 2017;16:3-7.
12 Mahdi AA, Shukla KK, Ahmad MK, et al. Withania somnifera Improves Semen Quality in Stress-Related Male Fertility. Evid Based Complement Alternat Med. 2009 Sep 29. [Epub ahead of print]
13 Ambiye VR, Langade D, Dongre S, et al. Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:571420.
14 Sengupta P, Agarwal A, Pogrebetskaya M, et al. Role of Withania somnifera (Ashwagandha) in the management of male infertility. Reprod Biomed Online. 2018 Mar;36(3):311-326.
15 Dongre S, Langade D, Bhattacharyya S. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study. Biomed Res Int. 2015;2015:284154.
16 pragatipublication.com/assets/uploads/doc/93871-1034-1041.13662.pdf

Felnőtteknek napi 1 kapszula bő folyadékkal, reggeli étkezés előtt.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Ashwagandha (Withania somnifera) gyökérpor250 mg
 

Összetevők: 

Ashwagandha gyökérpor, növényi kapszula, emulgeálószer (dikalcium foszfát, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).

Ciklushoz igazított életmód, avagy „cycle syncing” – mi ez?
Szerző: Babalesz.hu - 2022-03-16
Kerülj szinkronba a ciklusoddal! Mi az az infradián ritmus és miként befolyásolja a testedet? Hogyan segíthet neked a cycle syncing módszer?
Április, a stressztudatosság hónapja
Szerző: Babalesz.hu - 2021-04-12
Hogyan rongálja a stressz nem csak az egészséget, de a termékenységet is? Miért fontos róla beszélni és mit lehet tenni a feszültség ellen? Részletek a cikkben!
Tesztoszteron és termékenység: összefoglaló és tanácsok férfiaknak
Szerző: Babalesz.hu - 2021-02-10
Mennyi mindent befolyásol a férfiak szervezetében, ha túl alacsony a tesztoszteronszintjük? Hogyan lehet növelni a tesztoszterontermelést? Katt!
Ashwagandha és női termékenység: mi a kettő közti kapcsolat?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-13
Ashwagandha vagy álombogyó - adaptogén gyógynövény, mely nem csak a stresszel segít megbirkózni, de a termékenységet is segítheti! Mikor érdemes szedni? Kattints a részletekért!
A pajzsmirigy-alulműködés hatása a termékenységre (+tippek!)
Szerző: Babalesz.hu - 2018-11-09
A pajzsmirigy-alulműködés kihat a termékenységre. Szeretnéd tudni, hogyan támogathatod természetes módszerekkel hormonrendszered?
Spontán terhesség PCOS esetén? Lehetséges!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-03-01
Sok nőben felmerül a kérdés, mit lehet tenni PCOS esetén, a terhességet miként befolyásolja, mennyire hat ki a gyerekvállalásra a policisztás ovárium szindróma. Cikkünkből kiderül!
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Netamin Ashwagandha kapszula 250 mg
3 670 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna