fbpx
Loading...
Y0100005

Netamin C-vitamin 1000 mg tabletta csipkebogyóval és bioflavonoidokkal

Netamin C-vitamin 1000 mg tabletta csipkebogyóval és bioflavonoidokkal
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
30/300 db tabletta
Netamin C-vitamin 1000 mg tabletta csipkebogyóval és bioflavonoidokkal
 • 1000 mg C-vitamin tablettánként
 • Csipkebogyóval és bioflavonoidokkal
 • Folyamatos felszívódású
 • Kutatások alapján a C-vitamin:
 • ...antioxidáns hatása révén védi a spermiumokat és a petesejteket az oxidatív stressz ellen
 • ...kedvezően hathat a női termékenységre is
 • A C-vitamin a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen tápanyag

Készleten
1 299 - 9 370 Ft
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 160,7
Karbonlábnyom

A legalapvetőbb vitamin, egész évben

Nem véletlenül mondta azt Szent-Györgyi Albert, hogy a C-vitamint az élelmiszerüzletek polcain kellene árulni, hiszen alapvető szükségünk van rá. A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav, létfontosságú az emberi szervezet számára. 1932-es felfedezése óta tudományos kutatások ezrei foglalkoztak az egészségre gyakorolt pozitív hatásaival. A C-vitamin legfőbb jótékony hatásai*

 • hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez
 • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
 • hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a csontok, a bőr, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások. A közismert jótékony hatások mellett azonban kevesebb hangsúlyt kap a termékenységben betöltött szerepe, pedig mostanra már számos kutatás igazolta, hogy a megfelelő C-vitamin bevitelnek kiemelt szerepe lehet a hormonális egészségben, termékenységben és az egészséges terhességben.

Miért válaszd a Netamin C-vitamin 1000 mg tablettát?

Mert mindent tud, amit egy C-vitaminnak kell: – 1000 mg-os, magas hatóanyag-tartalom – Nyújtott felszívódás, hogy teljes körű védelmet kapj a napod során – Csipkebogyó-kivonatot és citrus bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek segítik a felszívódást, fokozzák az immunrendszered és ereid védelmét – 30 tablettás, 1 havi kiszerelés, kedvező áron!

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A C-vitamin hatása a női termékenységre

Több olyan kutatást is végeztek már, melyekben a C-vitamin női szervezetre, illetve termékenységre gyakorolt hatásait igyekeztek megállapítani.

A C-vitamin három fő biológiai funkciója (kollagénszintézis, hormon kiválasztás, és antioxidáns védelem) magyarázatot adhat a vitamin termékenységjavító hatására. A C-vitamin szükséges a petefészek egészséges működéséhez, támogatja a peteérést, segíthet a petesejt egészségét megőrizni vagy javítani. Kutatások szerint serkenti a progeszteron és az oxitocin hormonok termelését. A C-vitamin nagy koncentrációban megtalálható a sárgatestben, és fontos szereplője a hormontermelés folyamatainak. 1

Egy 2003-ban, a Fertility and Sterility című szakfolyóiratban publikált kutatás szerint a C-vitamin szedése pozitívan befolyásolja a hormonszinteket és javítja a termékenységet, olyan nőknél, akiknél túl rövid a luteális fázis (a menstruációs ciklus második fele). Az eredmények azt mutatták, hogy a napi 750 mg C-vitamint szedő nők 77%-ánál a progeszteron szintje megemelkedett, a C-vitamint nem szedő nőknél azonban nem változott a progeszteron szint. A C-vitamint szedő nők csoportjában a teherbeesés aránya szignifikánsan magasabb volt: 25%-os 6 hónapot követően, míg a kezelést nem kapó nőknek csak 11%-a esett teherbe ez idő alatt. A C-vitamint szedő nők 53%-ánál hosszabb lett a luteális fázis, míg ez az arány a kiegészítést nem kapó nőknél csak 22% volt. 2

A C-vitamin szerepe a terhességben

Kutatások azt mutatják, hogy a C-vitamin képes lehet csökkenteni a terhességi mérgezés (preeclampsia) és a magzatburok idő előtti megrepedésének az esélyét. 3-4
A női szervezet nagy mennyiségű C-vitamint használ fel a fogantatás során és szükséges a magzatburkok kialakulásához és megerősítéséhez. Kutatások alapján a C-vitamin kiegészítés a születési rendellenességek megelőzésében is segíthet.5-6

Tudományos vizsgálatok eredményei szerint a C-vitamin javíthatja a spermiumok minőségét és megvédheti azokat a DNS károsodástól; csökkentheti a vetélés és a kromoszóma rendellenességek valószínűségét. Mivel erős antioxidáns tulajdonságokkal bír, a C-vitamin a szabad gyökök okozta oxidatív stressz ellen is védelmezi a spermiumokat. 7

A kutatások azt jelzik, hogy a megnövelt C-vitamin bevitel kapcsolatba hozható a spermiumszám növekedésével, illetve a motilitás (mozgékonyság) és a morfológia (alak) javulásával. Egy, a Journal of Medicinal Food című szaklapban publikált kutatás során 25 és 35 éves kor közötti meddő férfiaknak adtak 1000 mg C-vitamint, naponta kétszer. Két hónap C-vitamin kiegészítés után a spermiumszám, a motilitás, illetve a normál alakú spermiumok aránya is szignifikáns módon megnövekedett. 8

Egy 1991-ben elvégzett kutatás megállapította, hogy a C-vitamin szintje sokkal magasabb az ondóban, mint egyéb testnedvekben, beleértve a vért. A kutatás azt is kimutatta, hogy a C-vitamin szint csökkenése az egészséges férfiaknál is rontja a spermiumok egészségét. Amikor a C-vitamin bevitel napi 250 mg-ról mindössze napi 5 mg-ra csökkent, az ondó C-vitamin szintje 50%-kal lecsökkent és a sérült DNS-sel rendelkező spermiumok aránya 91%-kal nőtt. 9

És ez még nem minden, a C-vitamin kiegészítés jó hatással lehet a dohányzó férfiak spermiumaira és csökkentheti a sperma agglutinációt (a spermiumok összeragadása), amitől a spermiumok mozgékonyabbak és gyorsabbak lesznek. 10-11

Mivel az emberi szervezet nem képes a C-vitamint előállítani, és vízben oldódó vitamin révén tárolni sem, ezért folyamatosan pótolni kell.

A C-vitamin hatása a pajzsmirigy egészségére

A C-vitamin hatékony antioxidáns, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy az oxidatív stressz szoros kapcsolatban áll a pajzsmirigy alul- és túlműködésével is.12 Emellett a pajzsmirigy-alulműködés tovább fokozhatja az oxidatív stresszt.13 Mindezek miatt a pajzsmirigyzavarok kezelésében fontos szerepe van a megfelelő C-vitamin bevitelnek.

Kutatások szerint a C-vitamin a stressz kezelésében is hasznos lehet, csökkentve a kortizol nevű stressz-hormon szintjét, ami a pajzsmirigyre is kedvezően hat.14 Egy tanulmányban azt is megfigyelték, hogy a C-vitamin javítja a levotiroxin tartalmú pajzsmirigy-gyógyszer felszívódását.15

 

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Luck MR, Jeyaseelan I, Scholes RA. Ascorbic acid and fertility. Biol Reprod. 1995 Feb;52(2):262-6.
2 Henmi H, Endo T, Kitajima Y, et al. Effects of ascorbic acid supplementation on serum progesterone levels in patients with a luteal phase defect. Fertil Steril. 2003 Aug;80(2):459-61.
3 Casanueva E, Ripoll C, Tolentino M, et al. Vitamin C supplementation to prevent premature rupture of the chorioamniotic membranes: a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2005 Apr;81(4):859-63.
4 Ghomian N, Hafizi L, Takhti Z. The role of vitamin C in prevention of preterm premature rupture of membranes. Iran Red Crescent Med J. 2013 Feb;15(2):113-6.
5 Forfar JO, Nelson MM. Epidemiology of drugs taken by pregnant women: drugs that may affect the fetus adversely. Clin Pharmacol Ther. 1973 Jul-Aug;14(4):632-42.
6 Shinde MU, Vuong AM, Brender JD, et al. Prenatal exposure to nitrosatable drugs, vitamin C, and risk of selected birth defects. Birth Defects Res A Clin Mol Teratol. 2013 Aug;97(8):515-31.
7 Agarwal A, Sekhon LH. The role of antioxidant therapy in the treatment of male infertility. Hum Fertil (Camb). 2010 Dec;13(4):217-25.
8 Akmal M, Qadri JQ, Al-Waili NS, et al. Improvement in human semen quality after oral supplementation of vitamin C. J Med Food. 2006 Fall;9(3):440-2.
9 Fraga CG, Motchnik PA, Shigenaga MK, et al. Ascorbic acid protects against endogenous oxidative DNA damage in human sperm. Proc Natl Acad Sci U S A. 1991 Dec 15;88(24):11003-6.
10 Dawson EB, Harris WA, Teter MC, et al. Effect of ascorbic acid supplementation on the sperm quality of smokers. Fertil Steril. 1992 Nov;58(5):1034-9.
11 Dawson EB, Harris WA, Rankin WE, et al. Effect of ascorbic acid on male fertility. Ann N Y Acad Sci. 1987;498:312-23.
12 Resch U, Helsel G, Tatzber F, et al. Antioxidant status in thyroid dysfunction. Clin Chem Lab Med. 2002 Nov;40(11):1132-4.
13 Mancini A, Di Segni C, Raimondo S, et al. Thyroid Hormones, Oxidative Stress, and Inflammation. Mediators of Inflammation. 2016;2016:6757154.
14 Terzidis K, Panoutsopoulos A, Mantzou A, et al. Lower early morning plasma cortisol levels are associated with thyroid autoimmunity in the elderly. Eur J Endocrinol. 2010 Feb;162(2):307-13.
15 Jubiz W, Ramirez M. Effect of vitamin C on the absorption of levothyroxine in patients with hypothyroidism and gastritis. J Clin Endocrinol Metab. 2014 Jun;99(6):E1031-4.

Felnőtteknek napi 1 tabletta bevétele javasolt két étkezés között.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
C-vitamin1000 mg1250 %
Csipkebogyó-kivonat (4:1)25 mg-
Citrus bioflavonoidok (10% heszperidin)25 mg-
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. 

Összetevők:

Aszkorbinsav, csipkebogyó-kivonat (4:1), citrus bioflavonoidok (10% heszperidin), emulgeálószer (mikrokristályos cellulóz, hipromellóz, povidon), csomósodást gátló (magnézium-sztearát, szilícium-dioxid), bevonó (hipromellóz, polivinil alkohol)

Ezek a legjobb terhesség előtti vitaminok
Szerző: Babalesz.hu - 2023-09-20
Miért érdemes terhesség előtti vitamint szedni? Hogyan támogatják a vitaminok a magzat és a kismama egészségét is? Mutatjuk a pontos válaszokat!
Ovuláció 35-40 éves kor körül: Tudnivalók és 7 hasznos tipp!
Szerző: Babalesz.hu - 2020-05-28
Hogyan változik a termékenység és ovuláció 35 felett? Milyen gyakran van peteérés? Mennyi az esély a teherbeesésre 40 felé és hogyan növelhető? Olvasd el!
A gyulladás szerepe a termékenységi problémákban
Szerző: Babalesz.hu - 2019-02-19
Mi köze lehet a szervezetedben lévő gyulladásnak az esetleges meddőséghez? Mik a jelei a gyulladásnak és mit tehetsz ellene?
Hogyan növeld a petesejtek egészségét 90 nap alatt?
Szerző: Babalesz.hu - 2019-01-08
Miért fontos a petesejtek egészsége és hogyan befolyásolja a termékenységet?
30 napos útmutató: így készítsd fel a tested a terhességre!
Szerző: Babalesz.hu - 2018-05-04
Lelkileg készen állsz a babavállalásra? Segítünk, hogy testedet is felkészíthesd! 30 db tanács.
C-vitamin hatása a női hormonrendszerre és termékenységre
Szerző: Babalesz.hu - 2017-05-07
A C-vitamin fontos szerepet játszik a hormonális egyensúlyban, a termékenységben és az egészséges várandósságban. Részletek itt!
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Netamin C-vitamin 1000 mg tabletta csipkebogyóval és bioflavonoidokkal
1 299 - 9 370 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna