fbpx
Loading...
N0100063

Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula

Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
30 db kapszula
Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula
 • Kiegészítő a hormonegyensúly támogatásához
 • 450 mg fűrészpálma egy kapszulában
 • 100% növényi termék
 • A fűrészpálma speciális zsírsavak forrása, amelyek segítenek fenntartani a reprodukciós funkciókat.
 • 1 havi adag

Készleten
2 190 Ft
Egységár: 73 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 1 971 Ft. Megtakarítás 657 Ft.
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 79,0
Karbonlábnyom

Mi az a fűrészpálma?

A fűrészpálma (Saw Palmetto, Serenoa Repens) vadon termő gyógynövény, Észak-Amerikában őshonos, akár 700 évig is elél, nagyon ellenálló. Kis méretű pálmafajta, aminek biológiailag aktív hatóanyagai barnás-fekete bogyóiban találhatóak.

EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) állítás:

A fűrészpálma speciális zsírsavak forrása, amelyek segítenek fenntartani a reprodukciós funkciókat. Az itt szereplő információ a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítás. Természetes színeltérés előfordulhat ebben a termékben. Ahogyan a természetes növényi nyersanyagok sem "egyenszínűek", a kapszuláink tartalmában is megfigyelhetők színbeli eltérések, variációk. Míg sok más gyártó szintetikus festékek és színezékek használatával éri el, hogy minden egyes kapszula egyformán nézzen ki, addig a Netamin termékeivel mi minden erőnkkel törekszünk a lehető legtermészetesebb megoldásokra. Ezért úgy gondoljuk, jobb, ha az összetevőket eredeti, természetes állapotukban hagyjuk - így egészségre gyakorolt pozitív hatásuk sem szenvedhet kárt. OGYÉI szám: 28820/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Hogyan működik?

Hatásmechanizmusát jobban és jobban megismerve az orvosok és kutatók rájöttek, hogy a hormonokra és medencei kötőszövetekre gyakorolt hatása miatt nők is sikerrel alkalmazhatják.1 Az elsődleges női hormon ugyan az ösztrogén, de a női a szervezet is termel tesztoszteront és más férfi hormonokat (androgéneket), mint pl. DHEA-t. 

A férfiaknál és a nőknél egyaránt a kor előrehaladtával ezek az androgének elkezdenek DHT-vá átalakulni. Policisztás petefészek (ovárium) szindrómával (PCOS) küzdő nőknél jellemzően magasabb a tesztoszteron és DHT-szint, mint más nőknél, ezért ők sajnos még fogékonyabbak lehetnek a túlzott mértékű átalakításra.2 A fűrészpálma éppen ezt a folyamatot akadályozza meg, vagyis a túlzott mértékű androgén DHT-vá alakulását.3-4

Mit okozhat a megnövekedett DHT-szint a női szervezetben?

 • androgén típusú hajhullás (haj elvékonyodása, ritkulása, fejtetői kopaszodás)
 • túlzott szőrösödés (arc –ajak felett, állon, stb.-, kar, láb, nyak, has, nemi szerv)
 • ingerlékenység, agresszió, folytonos nyugtalanság érzés
 • szőrtüszőgyulladások
 • aknés arcbőr (felnőttkorban)
 • testtömeg növekedés
 • libidócsökkenés

A fűrészpálma medencei kötőszövet-erősítő hatását is egyre több kutatás vizsgálja, ennek hatására egyre több nőgyógyász javasolja szedését medencegyulladás esetén.5 

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék. 

Hivatkozások

1 woman.thenest.com/benefits-saw-palmetto-women-5956.html 2 Vassiliadi DA, Barber TM, Hughes BA, et al. Increased 5 alpha-reductase activity and adrenocortical drive in women with polycystic ovary syndrome. J Clin Endocrinol Metab. 2009 Sep;94(9):3558-66.
3 Meletis CD, Zabriskie N. Natural approaches for treating polycystic ovary syndrome. Altern Complement Ther. Aug 2006;157-164.
4 drtorihudson.com/general/endocrine-health/pcos/polycystic-ovarian-syndrome-pcos/
5 restorativemedicine.org/digest/saw-palmetto-may-reduce-elevated-androgens-and-prolactin-in-women-with-pcos/

Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés után, bő folyadékkal. Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: ha bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon orvosával a termék szedését megelőzően. Hagyja abba a szedését és konzultáljon orvosával, ha mellékhatások jelentkeznek. 18 éven aluliak nem szedhetik!

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Fűrészpálma (Saw palmetto - Serenoa repens) (gyümölcs)450 mg
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. 

Összetevők: 

Fűrészpálma por, növényi kapszulahéj, sűrítőanyag (keményítő), csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilicium-dioxid).

Fogantatás és terhesség PCOS-sel: 13 tipp a felkészüléshez
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-13
Mit tehetsz ha PCOS-ed van és babát szeretnél? Tippek a termékenység javítására - életmód, étkezés, étrend-kiegészítők.
Ezért fontos a tesztoszteron szintre figyelni a nőknél is
Szerző: Babalesz.hu - 2018-06-29
A nem megfelelő tesztoszteron szint számtalan problémát okozhat a nőknél is. Cikkünkből kiderül, mi számít alacsony és magas értéknek, és hogyan lehet kezelni
Ezért fontos a tesztoszteron szintre figyelni a nőknél is
Szerző: Babalesz.hu - 2018-06-29
A nem megfelelő tesztoszteron szint számtalan problémát okozhat a nőknél is. Cikkünkből kiderül, mi számít alacsony és magas értéknek, és hogyan lehet kezelni
Spontán terhesség PCOS esetén? Lehetséges!
Szerző: Babalesz.hu - 2017-03-01
Sok nőben felmerül a kérdés, mit lehet tenni PCOS esetén, a terhességet miként befolyásolja, mennyire hat ki a gyerekvállalásra a policisztás ovárium szindróma. Cikkünkből kiderül!
Hamarosan...
Netamin Fűrészpálma Harmónia kapszula
2 190 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna