fbpx
Loading...

Tesztoszteron, libidó (férfiak)

A legfontosabb férfi nemi hormon a tesztoszteron. Feladatai között szerepel a spermatermelés és a szexuális vágy szabályozása, vagyis elengedhetetlen a fogamzáshoz és a termékenységhez. A férfiaknál előforduló termékenységi problémák között gyakran az alacsony tesztoszteronszint a fő ok.

A tesztoszteron termelődése reggel a legmagasabb, délutánra csökken, este pedig a legalacsonyabb. Az életkor előrehaladtával a tesztoszteronszint csökken, 30 éves kor felett évente 1-2% kevesebb termelődik a férfiak szervezetében. Az alacsony tesztoszteronszintnek azonban egyéb okai is lehetnek például krónikus betegségek, stressz, dohányzás, egészségtelen ételek fogyasztása, gyógyszerek szedése, hormonális rendellenességek. Következményeként csökkenhet a nemi vágy, vagyis a libidó, termékenységi problémák, fáradtság, depresszió, merevedési zavarok fordulhatnak elő.

A jó hír azonban, hogy van megoldás, hiszen a tesztoszteronszint természetes módszerekkel is a normál szinten tartható, illetve növelhető. Az egészséges testsúlynak és a rendszeres testmozgásnak nagy szerepe van ebben, elsősorban az ellenállásos edzések a leghatékonyabb módjai tesztoszteron növelésének. Fontos a jó minőségű alvás, illetve a stressz és kortizolszint minimalizálása is. A kiegyensúlyozott, tápanyagdús étkezés mellett, a megfelelő gyógynövények, vitaminok, ásványi-anyagok pótlása is nagyban támogatja a megfelelő tesztoszteronszintet. 

Ebben a termékkategóriában az egészséges férfi libidót és tesztoszteronszintet támogató táplálálék-kiegészítőinket gyűjtöttük össze, többek között cink, magnézium, ashwagandha, maca gyökér-kivonat és komplex termékcsomagok is szerepelnek kínálatunkban.

 

 

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna