fbpx
Loading...

PCOS

Mi az a PCOS? 

A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma, más néven policisztás petefészek szindróma. Ez a női hormonrendszert érintő, anyagcserezavarral járó betegség, neve onnan ered, hogy a petefészek kéreg alatt ciszták sorakoznak (ezek a megérni akaró, de nem tudó petesejtek, tüszők). Fogamzóképes korú nők körében a PCOS a leggyakoribb hormonális betegség, a nők kb. 10-20%-át érinti. A PCOS a meddőség leggyakoribb oka is.

A PCOS vizsgálata vérvétellel és ultrahanggal történik. A betegség felborítja a hormonháztartást: jellemzője az inzulinrezisztencia és az ebből fakadó magas inzulinszint, a férfi nemi hormonok és a luteinizáló hormon (LH) magas szintje. Mindezek menstruációs és ovulációs zavarokhoz, akár az ovuláció elmaradásához vezetnek. 

A PCOS tünetei 

Rendszertelen vagy kimaradó menstruáció, pattanásos és zsíros bőr, szőrösödés, szorongás, depresszió, hajhullás, férfias jellegű kopaszodás, elhízás, teherbeesési nehézségek, meddőség.

A PCOS okai között genetikai és életmódbeli tényezők is állhatnak, például a helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, ezekkel összefüggésben a túlsúly, főleg a hasi elhízás, stressz, alváshiány. A PCOS ciszták felszívódása a nők jelentős részénél beavatkozás nélkül megtörténik és ez akár életmóddal is elősegíthető, de egyes esetekben orvosi beavatkozás is szükséges lehet. A PCOS kezelése étrend, életmódváltás, vitaminok és gyógyszer segítségével lehetséges.

A policisztás ovárium szindróma természetes kezelésének fontos eleme a PCOS étrend, vagy PCOS diéta, ami friss zöldségeket és gyümölcsöket, egészséges zsírokat, sovány fehérjéket, teljes kiőrlésű gabonákat tartalmaz. A kezeletlen PCOS súlyos szövődményekhez vezethet, a terhesség létrejöttét és megtartását is akadályozhatja. A Babalesz webshop kínálatában megtalálod a leghatékonyabb természetes segítséget a PCOS elleni küzdelemhez, a normál menstruáció és ovuláció, és a sikeres teherbeesés támogatásához.

 

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna