fbpx
Loading...

Ösztrogén-progeszteron egyensúly nők

A két legfontosabb női nemi hormon az ösztrogén és a progeszteron, melyek meghatározzák a női ciklus működését. Az ösztrogénszint megemelkedése elősegíti a ciklus elején a petesejt érését, majd a tüszőrepedéssel a petefészekből való távozását. Ezt hívják ovulációnak, majd ezt követően a progeszteronszint emelkedni kezd, melynek hatására a méh nyálkahártyája megvastagszik és felkészül arra, hogy a megtermékenyített petesejt, vagyis az embrio megtelepedhessen. Ha nem történik megtermékenyülés, az ösztrogén és a progeszteron szintje csökkenni kezd, leválik a méh nyálkahártyája és ismét bekövetkezik a menstruáció. 

A női hormonrendszer azonban nagyon érzékeny gépezet, sok tényező befolyásolhatja a működését, mint például környezeti hatások, nem megfelelő életmód, tápanyaghiányos étkezés, gyógyszerek szedése, krónikus betegségek. Ezek a hormonegyensúly felborulását okozhatják, többek között előfordulhat ösztrogén-dominancia, progeszteronhiány, melyek ciklus és termékenységi problémákhoz vezethetnek.

Az életmódbeli változtatások, a megfelelő vitaminok, ásványi-anyag pótlása és a gyógynövények ereje azonban segíthet megtartani vagy visszaállítani a normál ösztrogén-progeszteron szintet.

Ebben a termékkategóriában azokat az étrend-kiegészítőinket gyűjtöttük össze, melyek támogatják a megfelelő ösztrogén és progeszteron termelődést.

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna