fbpx
Loading...

Mióma

Mi a mióma? 

A mióma jelentése: a méh izomfalát alkotó simaizomsejtekből kiinduló, kötőszövetből és izomból álló jóindulatú daganat. Fogamzóképes korban ez a leggyakrabban előforduló daganat. Ennek ellenére fontos odafigyelni a tünetekre, és szükség esetén időben orvoshoz fordulni, ugyanis a mióma növekedésével egyre súlyosabb következményeket vonhat maga után. A vérzészavarok és a fájdalmas, életminőséget negatívan befolyásoló tünetek mellett a teherbeesést is akadályozhatja.

Mi okozhatja a mióma kialakulását?

A mióma kialakulásának pontos oka nem ismert, de kutatások arra utalnak, hogy genetikai tényezők és a magas ösztrogénszint is szerepet játszik benne. A kisebb mióma általában tünetmentes, sokszor csak rutin nőgyógyászati vizsgálat során tűnik fel. A nagyobb mióma azonban elhelyezkedésétől függően számos kellemetlen panaszt okozhat. A mióma tünetei: rendszertelen ciklus, erős vagy elhúzódó vérzés, görcsös menstruáció, ciklus közti vérzés, alhasi fájdalom, gyakori vizelési, székelési inger, vizelési nehézség, székrekedés, fájdalmas közösülés, meddőség, spontán vetélés.

Hogyan zajlik a mióma kezelése? Mikor kell műteni? 

A kis méretű göböket, amelyek nem okoznak súlyos tüneteket és nem mutatnak növekedést, elég rendszeresen ellenőrizni. Gyógyszerek, mióma diéta és egészséges életmód segíti a tünetek kordában tartását. Menopauzát követően egyes nőknél a mióma felszívódhat vagy zsugorodhat. Ha azonban a mióma panaszokat okoz vagy akadályozza a terhesség létrejöttét, akkor műtéti eltávolítás, vagy a jóval kíméletesebb mióma embolizáció is szóba jöhet.

A mióma ugyan nehezítheti a teherbeesést és a terhesség megtartását, de a tünetek kezelése, illetve a mióma zsugorítása helyes táplálkozással, edzéssel, célzott táplálékkiegészítéssel is jelentősen segíthető! Sőt, kutatások szerint a mióma kezelése gyógynövényekkel is kiegészíthető. A Babalesz webshopban számos hatóanyag támogatja a méh egészségét, fokozhatja mióma esetén is a sikeres fogantatás, egészséges terhesség esélyét.

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna