fbpx
Loading...

Menstruáció

A teherbeesés mikor lehetséges? Felmérések azt mutatják, hogy a babát tervező nők jelentős többsége nem tudja a helyes választ, vagyis azt, hogy menstruációs ciklusuk mely napjain fogamzóképesek. Az ovuláció a teherbeesés nélkülözhetetlen első lépése, hiszen az ovuláció jelentése tüszőrepedés – az érett petesejt kilökődése a petefészekből. A nő az ovuláció előtti 5 napban, illetve az ovuláció napján termékeny. Tehát az együttléteket ezekre a napokra időzíteni.

A menstruációs ciklus szakaszai: a follikuláris fázis a menzesz (havi vérzés) első napján kezdődik és jellemzően 13-14 napig tart, ezután bekövetkezik az ovuláció, majd kezdetét veszi a luteális fázis, ami egészen a következő vérzésig tart. A menstruációs ciklus hossza átlagosan 28 nap, de 21 és 35 nap között minden normális. Gyakori kérdés, hogy mennyit késhet a menstruáció? Ha időnként 1-2 nap plusz/mínusz előfordul, az még rendben van.

A menstruációs ciklus kiszámítása legegyszerűbben menstruációs naptár segítségével történik. De mikor van peteérés menstruáció után? A peteérés, azaz ovuláció napjának kiszámításához a következő esedékes menstruációtól vissza kell számolni 12-16 napot. Rendszertelen menstruáció az, amikor a ciklus hossza hónapról hónapra jelentősen változik, de szabálytalan az is, ha 21 napnál rövidebb vagy 35 napnál hosszabb a ciklus, gyenge vagy elhúzódó a menstruáció, esetleg 1-2-szer kimarad vagy akár teljesen elmarad (3 vagy több hónapig).

Kutatások szerint a teherbeesés esélye rendszeres, egészséges menstruációs ciklussal akár 4-szer nagyobb, mint hónapról hónapra változó, kiszámíthatatlan ciklussal. A ciklus zavarok hátterében sokféle ok állhat, akár stressz, betegség, hormonegyensúly felborulása. A Babalesz természetes készítményei az egészséges életmód mellett segítenek a ciklusod rendezésében. Rövid menstruációs ciklus, menstruáció kimaradás, menstruáció elősegítése – bármi is a problémád, mi segítünk!

 

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna