fbpx
Loading...
N0100013

Netamin Astaxanthin kapszula E-vitaminnal

Netamin Astaxanthin kapszula E-vitaminnal
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
30 kapszula
Netamin Astaxanthin kapszula E-vitaminnal
  • Szupererős antioxidáns kapszula!
  • Természetes forrásból származó astaxanthin + természetes E-vitamin
  • Kutatások szerint a hatóanyagok hozzájárulhatnak:
  • ...a férfi és női termékenység javításához
  • ...a sperma és petesejt minőség javításához
  • ...az egészséges ovulációhoz
  • ...a hormonális problémákkal járó oxidatív stressz csökkentéséhez

Készleten
4 790 Ft
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 311 Ft. Megtakarítás 1 437 Ft.
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 46,2
Karbonlábnyom

Az astaxanthin egy természetben előforduló karotinoid, amelyet a Netamin Astaxanthin kapszulához a Haematococcus pluvialis nevű mikroalgából nyernek ki. Az astaxanthint tartják a világ jelenleg ismert legerősebb, leghatékonyabb antioxidánsának: 800-szor erősebb a koenzim Q10-nél és 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál.1 A termékben emellett természetes forrásból származó E-vitamin is található, amely szintén közismerten hatékony antioxidáns vegyület.

Miért van szükségünk antioxidánsokra?

Az antioxidánsok hozzájárulnak az oxidatív stressz csökkentéséhez. Az oxidatív stresszt azok a káros szabad gyökök okozzák, melyek helytelen életmód és környezeti tényezők hatására felszaporodnak a szervezetben – például fokozódó stressz, hajszoltság, mozgásszegény életmód, dohányzás, alkoholfogyasztás, környezetszennyezés eredményeként.

Az oxidatív stressz hatása a termékenységre

A szabad gyökök instabil molekulák a szervezetünkben, melyeknek egy páratlan elektronjuk van, ezért keresgélve, szabadon kószálnak a szervezeten belül (ezért „szabadok”), hogy párt találjanak maguknak. Gyakorlatilag bármit megtesznek ezért, a szervezetet belülről „széttépve” pusztítják, vagy, ami még rosszabb, roncsolják a sejteket. Ezért képesek arra is, hogy nagymértékben károsítsák a spermiumok és petesejtek épségét is.2,3 Egy átlagos ember sejtjeit minden nap több tízezer támadás éri a szabad gyökök által. A szervezetünk általában képes viszonylag könnyedén legyőzni őket az antioxidánsok segítségével, de léteznek olyan esetek, amikor ez nincs így: ha túlzottan sok szabad gyök képződik, vagy szervezetünknek nem áll elég antioxidáns rendelkezésére. Ez a túlzott szabadgyök-képződés általában a nagymértékű fizikai vagy lelki stressz hatása. A stressz más módon is kihathat a termékenységre: férfiak és nők esetében is vezethet csökkent libidóhoz, férfiaknál akár kifejezett merevedési zavarokhoz, nőknél hüvelyszárazsághoz is.4 Befolyásolhatja a spermiumok mennyiségét és minőségét, vagy a menstruációs ciklus szabályosságát.5 OGYÉI szám: 20125/2018. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

1 Zhang ZW, Xu XC, Liu T, et al.Mitochondrion-Permeable Antioxidants to Treat ROS-Burst-Mediated Acute Diseases. Oxid Med Cell Longev. 2016;2016:6859523. 
2 Ruder EH, Hartman TJ, Goldman MB. Impact of oxidative stress on female fertility. Curr Opin Obstet Gynecol. 2009 Jun;21(3):219-22. 
3 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18. 
4 Graziottin A. Libido: the biologic scenario. Maturitas. 2000 Jan;34 Suppl 1:S9-16. 
5 Nagma S, Kapoor G, Bharti R, et al. To evaluate the effect of perceived stress on menstrual function. J Clin Diagn Res. 2015 Mar;9(3):QC01-3.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

NE stresszelj! Vesd be a természet által nyújtott legerősebb antioxidánsokat!

A krónikus, fokozott, fizikai és/vagy lelki stressz élettani hozadéka az oxidatív stressz és a gyulladás. Tudományosan bizonyított tény, hogy ezek negatívan befolyásolhatják a női és férfi termékenységet is, meddőséget okozhatnak.1-4 Ezek a negatív hatások azonban antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületek rendszeres bevitelével hatékonyan mérsékelhetőek, aminek köszönhetően a termékenység is újra helyreállhat normális állapotába.

A „babaprojekt” érthető módon sokaknak stresszes időszak, különösen ha többszöri próbálkozásra sem sikerül a teherbeesés. A görcsölés, szorongás, aggódás azonban csak tovább ront a helyzeten – ne ess ebbe a csapdába! Stresszcsökkentő, termékenység támogató törekvéseid részeként ajánlott az antioxidánsok megnövelt bevitele is, hogy szervezeted teljes körű védelmet kapjon.

Az antioxidánsok szerepe a termékenység javításában

A teherbeesési nehézségek aránya jelentős mértékben növekedett az elmúlt 20 évben és egyelőre folytatódni is látszik ez a trend. Becslések szerint a meddőség hátterében fele-fele arányban állnak a nők és a férfiak problémái.

A nőket érintő gyakori problémák közé tartozik az ovulációs rendellenesség, gyenge petesejt minőség, petevezeték sérülés, PCOS, inzulinrezisztencia, endometriózis, és pajzsmirigy rendellenességek. A legfrissebb kutatási eredmények szerint az astaxanthin, E-vitamin és egyéb természetes antioxidánsok segíthetnek csökkenteni az oxidatív stresszt, amit ezek az állapotok kiváltanak a női szervezetben.5-10

A meddőséget, termékenységi gondokat okozó endometriózis esetében például megfigyelték, hogy azok a nők, akiknek a szervezetében alacsonyabb a reaktív oxigén fajták (ROS) szintje, illetve magasabb a védelmező antioxidánsok szintje, sokkal könnyebben esnek teherbe.11

A meddőként diagnosztizált férfiak ondójában az esetek közel felében magas a szabad gyökök szintje, mely az oxidációs stressz fő forrása.12 Kutatások szerint az astaxanthin különösképpen hatékony a férfi meddőséget okozó oxidatív stressz elleni küzdelemben. Egy 2005-ös kutatásban a sperma motilitás (mozgási képesség) szignifikáns módon javult és az ondóban található szabad gyökök mennyisége csökkent az astaxanthint szedő férfiaknál.13

Egy 2013-as kutatás szintén megerősítette, hogy az astaxanthin erős antioxidáns tulajdonsága segíthet a rendkívül sérülékeny hímivarsejteket megóvni a káros oxidatív hatásoktól, illetve javítani a sperma minőségén és mennyiségén.14

Az E-vitamin pótlásáról szintén kimutatták egyes kutatások, hogy segíti a spermiumok DNS-ének védelmét és hozzájárulhat a spermiumok előrehaladó mozgásának javításához.15,16

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Lynch CD, Sundaram R, Maisog JM, et al. Preconception stress increases the risk of infertility: results from a couple-based prospective cohort study--the LIFE study. Hum Reprod. 2014 May;29(5):1067-75.
2 Rooney KL, Domar AD. The relationship between stress and infertility. Dialogues Clin Neurosci. 2018 Mar;20(1):41-47.
3 Alahmar AT. Role of Oxidative Stress in Male Infertility: An Updated Review. J Hum Reprod Sci. 2019 Jan-Mar;12(1):4-18.
4 Ruder EH, Hartman TJ, Goldman MB. Impact of oxidative stress on female fertility. Curr Opin Obstet Gynecol. 2009 Jun;21(3):219-22.
5 Showell MG, Mackenzie-Proctor R, Jordan V, et al. Antioxidants for female subfertility. Cochrane Database Syst Rev. 2020 Aug 27;8:CD007807.
6 Bahadori MH, Sharami SH, Fakor F, et al. Level of Vitamin E in Follicular Fluid and Serum and Oocyte Morphology and Embryo Quality in Patients Undergoing IVF Treatment. J Family Reprod Health. 2017 Jun;11(2):74-81.
7 Cemile MS, Cigdem E. The effects of oxidative stress and some of the popular antioxidants on reproductive system: a mini review. J Nutr Food Sci. 2016;6:464.
8 Petrulea M, Muresan A, Duncea I. Oxidative stress and antioxidant status in hypo-and hyperthyroidism. Antioxidant Enzymes. 2012;(8):197–236.
9 Amini L, Tehranian N, Movahedin M, et al. Antioxidants and management of polycystic ovary syndrome in Iran: A systematic review of clinical trials. Iran J Reprod Med. 2015 Jan;13(1):1-8.
10 Paunkov A, Chartoumpekis DV, Ziros PG, et al. Impact of Antioxidant Natural Compounds on the Thyroid Gland and Implication of the Keap1/Nrf2 Signaling Pathway. Curr Pharm Des. 2019;25(16):1828-1846.
11 Scutiero G, Iannone P, Bernardi G, et al. Oxidative Stress and Endometriosis: A Systematic Review of the Literature. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:7265238.
12 natural-fertility-info.com/astaxanthin-for-sperm-health.html
13 Comhaire FH, El Garem Y, Mahmoud A, et al. Combined conventional/antioxidant “Astaxanthin” treatment for male infertility: a double blind, randomized trial. Asian J Androl. 2005 Sep;7(3):257-62.
14 Dona G, Kožuh I, Brunati AM, et al., Effect of astaxanthin on human sperm capacitation. Mar Drugs. 2013; 11(6): 1909-19.
15 Imamovic Kumalic S, Pinter B. Review of clinical trials on effects of oral antioxidants on basic semen and other parameters in idiopathic oligoasthenoteratozoospermia. Biomed Res Int. 2014;2014:426951.
16 Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, et al. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed. 2016 Dec;14(12):729-736.

Felnőtteknek napi 1 lágyzselatin kapszula, lehetőleg főétkezés előtt, bő folyadékkal

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 db lágyzselatin kapszula)NRV%
Természetes astaxanthin (Astaxanthin Oleoresin Haematococcus pluvialis alga kivonatából)4 mg-
Természetes E-vitamin (d-alfa-tokoferol)15 mg125%
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték. 

Összetevők: 

szójababolaj, Astaxanthin Oleoresin, zselatin, nedvesítőszer (glicerin), d-alfa-tokoferol, tisztított víz, színezékek (vörös vas-oxid, sárga vas-oxid).

Termékenység, tesztoszteron - Astaxanthin férfiaknak
Szerző: Babalesz.hu - 2021-05-13
Hogyan befolyásolja a tesztoszteronszint a férfi termékenységet? Hogyan javíthatja az astaxanthin a férfi hormonegyensúlyt? Részletek itt!
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Netamin Astaxanthin kapszula E-vitaminnal
4 790 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna