fbpx
Loading...

Inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia egy olyan állapot, amikor a szervezet nem reagál megfelelően az inzulin hormonra. A hasnyálmirigy által termelt inzulin elősegíti, hogy a vérben lévő glükóz (cukor) bejusson az izom-, zsír- és májsejtekbe, ahol energiaként hasznosul. Az inzulin így szabályozza, normál értékek között tartja a vércukorszintet. Viszont ha a sejtek inzulinrezisztensek, akkor több inzulinra van szükség ehhez a folyamathoz, tehát emelkedik az inzulinszint.

Az inzulinrezisztencia megnehezítheti a teherbeesést, mert a magas inzulinszint negatív hatással van a nemi hormonok szintjére. Nőknél a tesztoszteron túlsúlyba kerülhet a női nemi hormonokkal szemben és az FSH/LH arány is felborulhat, ami a peteérésre és a petesejt minőségre is hatással lehet, az ovuláció elmaradásához vezethet. Az inzulinrezisztenciát genetikai hajlam, túlsúly, mozgáshiány, stressz, egészségtelen táplálkozás, D-vitamin-hiány is okozhatja. Pajzsmirigy zavarokkal és PCOS-sel is gyakran kéz a kézben jár.

Az inzulinrezisztencia tünetei a termékenységi problémák mellett: elhízás, szőrösödés, pattanásos, zsíros bőr, alvászavarok, rendszertelen ciklus, kimaradó menstruáció, fáradtság, szédülés étkezés után. Az inzulinrezisztencia kezelése nem feltétlenül igényel gyógyszert, életmódváltással, vitaminok és egyéb étrend-kiegészítők segítségével is sikerülhet. Az inzulinrezisztencia diéta alapja az alacsony szénhidrátbevitel és a fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban gazdag ételek.

Mennyi idő alatt javul az inzulinrezisztencia? Mindenki szervezete más, de mielőbb belekezdesz a helyes életmódba és a megfelelő kiegészítők szedésébe, annál gyorsabban helyreállhat az inzulin-, vércukor- és hormonegyensúlyod. A Babalesz kínálatában megtalálod azokat a termékeket, amelyek inzulinrezisztencia esetén segíthetnek neked a termékenység fokozásában, az egészséges menstruáció és ovuláció helyreállításában, a gyorsabb fogantatásban, sikeres teherbeesésben.

Rendezés:
Kövess minket közösségi oldalainkon is!
Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna