fbpx
Loading...
N0100157

Netamin Szerves CINK tabletta

Netamin Szerves CINK tabletta
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
60 db tabletta
Netamin Szerves CINK tabletta
 • A termék szerves kötésű cinket (cink-citrát-dihidrát) tartalmaz
 • A cink szerepet játszik a normál termékenység fenntartásában
 • Kutatások alapján javíthatja a sperma minőségét
 • Szerepe van a pajzsmirigy működésében, és a hormonegyensúly fenntartásában is
 • Kiegészítésként segíthet az ösztrogén domináns állapot (pl. PCOS, endometriózis, PMS) enyhítésében
 • Létfontosságú a terhesség alatt is, a magzat számára
 • 60 db-os kiszerelés, 2 havi adag

Készleten
1 999 Ft
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 1 799 Ft. Megtakarítás 600 Ft.

A cink esszenciális nyomelem, ami azt jelenti, hogy ugyan nagyon kis mennyiségben, de létfontosságú az emberi szervezet számára. Jelenlegi ismereteink szerint a cink az emberi test több mint 300 enzimjében van jelen, és elengedhetetlen ezek normális működéséhez.

Mivel a cinket az emberi szervezet nem csak előállítani, de tárolni sem tudja megfelelően, ezért egészségünk érdekében minden nap gondoskodnunk kell a megfelelő bevitelről.

A cink jótékony hatásai*

 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához
 • szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban
 • hozzájárul a normál DNS-szintézishez
 • hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához
 • szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

12 jel, ami cinkhiányra utalhat

 1. Gyenge immunrendszer
 2. Pattanásos bőr, bőrbetegségek
 3. Allergia
 4. Étvágytalanság
 5. Alvászavarok
 6. Állandó rosszkedv, letargia
 7. Hajhullás, köröm- és bőrproblémák
 8. Termékenység csökkenése
 9. Szem- és látásproblémák
 10. Memóriazavarok, figyelemzavar
 11. Gyomor- és bélrendszeri panaszok, hasmenés
 12. Fájdalmas menstruáció

Miért jobb szerves kötésű cinket választani?

A szerves kötésű ásványi anyagok felszívódási aránya, hasznosulása jobb, mint a szervetlen kötésűeké (melyek lerakódnak a szervezetben). A szerves kötésű vegyületek kímélik az emésztőrendszert, nem okoznak gyomorbántalmakat.1
A Netamin Szerves Cink tabletta a cinket szerves kötésben tartalmazza! Kutatás is igazolta, hogy a Netamin Szerves Cink tablettában található forma, a cink-citrát felszívódásának mértéke jobb a cink-glükonáténál és a cink-oxidénál is.2

OGYÉI szám: 19698/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 https://www.integrativepractitioner.com/topics/digestive-health/a-review-of-mineral-absorption-with-special-consideration-of-chelation-as-a-method-to-improve-bioavailability-of-mineral-supplements/
2 Wegmüller R, Tay F, Zeder C, et al. Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. J Nutr. 2014 Feb;144(2):132-6.

 

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

A cink szerepe a női szervezetben (termékenység, hormonegyensúly)

A cink több módon is hasznára válik a női szervezetnek: cinkre szükség van az ösztrogén és a progeszteron termeléséhez, a petesejt-termeléshez, a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, és az egészséges terhességhez is.

A cink az alábbi területeken támogatja a nők reproduktív egészségét:

 • Petesejt-termelés: a női szervezetnek bizonyos mennyiségű cinkre szüksége van ahhoz, hogy érett, megtermékenyítésre alkalmas petesejteket tudjon termelni.1
 • A normál mennyiségű Graaf-tüsző folyadék szintje: a cink segít fenntartani a megfelelő mennyiségű tüszőfolyadékot. Ha nincs elég folyadék a tüszőkben, a petesejt nem tud a petevezetéken keresztül eljutni a méhig, hogy beágyazódhasson a méh falába.2
 • Hormonszabályozás: a cink egyike azon ásványi anyagoknak, melyek segítik a hormonszintek (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) szabályozását a menstruációs ciklus alatt.3Különösen fontos a menstruációs ciklus 2. és 4. szakaszában.

A cink létfontosságú a magzat számára is a terhesség alatt! A méhlepény nagy mennyiségben elraktározza a cinket, mivel szerepe van a sejtosztódásban, a magzat növekedésében.

Mivel a cink hatással van a női nemi hormonokra, valamint a pajzsmirigy-hormonok előállításához is szükség van rá, kutatások jelenleg is foglalkoznak a különböző hormonális betegségekre gyakorolt kedvező hatásával. A szakirodalomban találhatunk több olyan cikket is, melyek a PCOS (policisztás ovárium szindróma)4-6, az endometriózis7, illetve a PMS (premenstruációs szindróma)8-9 kapcsolatában vizsgálják a cinkbevitel jelentőségét.

A megfelelő cinkbevitelnek szerepe lehet a pajzsmirigy-alulműködést okozó Hashimoto thyreoiditis és egyéb autoimmun betegségek megelőzésében és kezelésében.10,11 Több kutatás is azt találta, hogy a cinkpótlás pozitívan hathat a Hashimoto thyreoiditisben, pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő betegek állapotára, javítja a pajzsmirigyük működését.12-14 Pajzsmirigybetegeknek érdemes a cinket szelénnel is kombinálni.

A cink szerepe a férfiak termékenységében

A megfelelő cinkbevitel nagyon fontos szerepet játszik a férfi termékenységben. Tanulmányok kimutatták, hogy a cink alacsony szintje vagy hiánya összefüggésbe hozható az alacsony tesztoszteron szinttel, a gyenge sperma minőséggel és a férfi meddőség megnövekedett kockázatával.15

Kutatások bebizonyították, hogy alacsony cinkszint esetén egy cink-kiegészítő szedése statisztikailag szignifikáns mértékben képes növelni a sperma mennyiségét, a spermiumok motilitását (mozgékonyság), illetve a normál alakú spermiumok arányát.16-17

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Kim AM, Vogt S, O'Halloran TV, et al. Zinc availability regulates exit from meiosis in maturing mammalian oocytes. Nat Chem Biol. 2010 Sep;6(9):674-81.

2 Ménézo Y, Pluntz L, Chouteau J, et al. Zinc concentrations in serum and follicular fluid during ovarian stimulation and expression of Zn2+ transporters in human oocytes and cumulus cells. Reprod Biomed Online. 2011 Jun;22(6):647-52.

3 Favier AE. The role of zinc in reproduction. Hormonal mechanisms. Biol Trace Elem Res. 1992 Jan-Mar;32:363-82.

4 Abedini M, Ghaedi E, Hadi A, et al. Zinc status and polycystic ovarian syndrome: A systematic review and meta-analysis. J Trace Elem Med Biol. 2019 Mar;52:216-221.

5 Jamilian M, Foroozanfard F, Bahmani F, et al. Effects of Zinc Supplementation on Endocrine Outcomes in Women with Polycystic Ovary syndrome: a Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Biol Trace Elem Res. 2016.Apr;170(2):271-8.

6 Hopkinson ZE, Sattar N, Fleming R, et al. Polycystic ovarian syndrome: the metabolic syndrome comes to gynaecology. BMJ. 1998. Aug 1;317(7154):329-32.

7 Messalli EM, Schettino MT, Mainini G, et al. The possible role of zinc in the etiopathogenesis of endometriosis. Clin Exp Obstet Gynecol. 2014;41(5):541-6.

8 Chocano-Bedoya PO, Manson JE, Hankinson SE, et al. Intake of selected minerals and risk of premenstrual syndrome. Am J Epidemiol. 2013 May 15;177(10):1118-27.

9 Siahbazi S, Behboudi-Gandevani S, Moghaddam-Banaem L, et al. Effect of zinc sulfate supplementation on premenstrual syndrome and health-related quality of life: Clinical randomized controlled trial. J Obstet Gynaecol Res. 2017 May;43(5):887-894.

10 Sanna A, Firinu D, Zavattari P, Valera P. Zinc Status and Autoimmunity: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2018;10(1):68.

11 Morley JE, Gordon J, Hershman JM. Zinc deficiency, chronic starvation, and hypothalamic-pituitary-thyroid function. Am J Clin Nutr. 1980;33(8):1767-1770.

12 Betsy A, Binitha M, Sarita S. Zinc deficiency associated with hypothyroidism: an overlooked cause of severe alopecia. Int J Trichology. 2013;5(1):40-42.

13 Mahmoodianfard S, Vafa M, Golgiri F, et al. Effects of Zinc and Selenium Supplementation on Thyroid Function in Overweight and Obese Hypothyroid Female Patients: A Randomized Double-Blind Controlled Trial. J Am Coll Nutr. 2015;34(5):391-399.

14Khan SZA, Lungba RM, Ajibawo-Aganbi U, et al. Minerals: An Untapped Remedy for Autoimmune Hypothyroidism?. Cureus. 2020;12(10):e11008.

15Colagar AH, Marzony ET, Chaichi MJ. Zinc levels in seminal plasma are associated with sperm quality in fertile and infertile men. Nutr Res. 2009 Feb;29(2):82-8.

16Zhao J, Dong X, Hu X, et al. Zinc levels in seminal plasma and their correlation with male infertility: A systematic review and meta-analysis. Sci Rep. 2016 Mar 2;6:22386.

17Ahmadi S, Bashiri R, Ghadiri-Anari A, et al. Antioxidant supplements and semen parameters: An evidence based review. Int J Reprod Biomed (Yazd). 2016 Dec;14(12):729-736.

Felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt, bő vízzel lenyelve. Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: terhesség vagy szoptatás alatt kérje ki kezelőorvosa véleményét a termék szedése előtt!

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%*
Cink (szerves kötésben)20 mg200%
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) 

Összetevők: 

csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), cink-citrát-dihidrát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), bevonat (hidroxi-propil-metil-cellulóz, titán-dioxid, polietilén-glikol, talkum)

Ezek a legjobb terhesség előtti vitaminok
Szerző: Babalesz.hu - 2023-09-20
Miért érdemes terhesség előtti vitamint szedni? Hogyan támogatják a vitaminok a magzat és a kismama egészségét is? Mutatjuk a pontos válaszokat!
Pajzsmirigy alulműködés: Mit egyél és mit ne?
Szerző: Babalesz.hu - 2022-01-25
Alulműködik a pajzsmirigyed? Hogyan előzhető meg a pajzsmirigy alulműködés? Mit fogyassz és milyen formában, hogy megőrizd a pajzsmirigy egészségét?
Sárgarépa: így segít a magas ösztrogénszint csökkentésében!
Szerző: Babalesz.hu - 2021-06-28
Mi köze a sárgarépa fogyasztásnak az ösztrogén dominanciához? Hogyan segítheted vele a hormonrendszered helyrebillentését? Részletek itt!
Tesztoszteron és termékenység: összefoglaló és tanácsok férfiaknak
Szerző: Babalesz.hu - 2021-02-10
Mennyi mindent befolyásol a férfiak szervezetében, ha túl alacsony a tesztoszteronszintjük? Hogyan lehet növelni a tesztoszterontermelést? Katt!
13 teherbeesést segítő tipp pároknak
Szerző: Babalesz.hu - 2020-10-12
Mi segítheti a gyorsabb, természetes teherbe esést? Min érdemes változtatnotok az életmódotokban, ha most döntöttetek úgy, hogy babát szeretnétek? Páros tippek a cikkben!
Miért könnyebb nyáron javítani a termékenységen?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-07-20
Miért tökéletes időszak a nyár arra, hogy termékennyé válj? Mire érdemes odafigyelni, hogy kihozd magadból a legjobbat, ha babát szeretnétek? Tippek itt!
Spermium morfológia: mi okoz rossz értéket és mi a teendő?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-03-30
Milyen deformitások fordulhatnak elő a hímivarsejtekben, mitől alakulhatnak ki, hogy lehet természetes úton javítani az arányokon? Spermium alaktan kisokos!
Alacsony spermiumszám: mi okozza és mit lehet tenni ellene?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-01-15
Milyen okai lehetmek, ha kiderül, hogy alacsony a spermiumszám és egyáltalán hogyan derül ki? Hogyan lehet növelni a spermiumszámot? Részletek a cikkben!
Novemberben MOVEMBER: a tudatos prosztatavédelem hónapja!
Szerző: Babalesz.hu - 2019-10-30
Mit érdemes tudni a movember mozgalomról és mi köze férfi termékenységhez? Adatok és tanácsok a prosztata védelméről!
Potencia-problémák a fogantatás útjában: okok és tennivalók
Szerző: Babalesz.hu - 2019-10-05
A merevedési zavar nem jelent meddőséget, de nagyban megnehezíti az apává válást. Mi a teendő potenciagond esetén?
Figyelem: ez az 5 leggyakoribb tápanyaghiány PCOS esetén!
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-30
Milyen vitaminokra, ásványi anyagok pótlására kell különösen odafigyelned PCOS-sel?
21. napi vérvétel - progeszteronszint mérés: Mi a jó érték?
Szerző: Babalesz.hu - 2019-05-10
Mit vizsgálnak pontosan a 21. napi vérvétellel? Progeszteron értékek és termékenység - mi az ideális és mit lehet tenni, ha eltér?
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Netamin Szerves CINK tabletta
1 999 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna