fbpx
Loading...
C0100057

Pajzsmirigy + Termékenység csomag

Pajzsmirigy + Termékenység csomag
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
1 havi adag
Pajzsmirigy + Termékenység csomag
 • Speciális csomag a pajzsmirigy normál működését támogató készítményekkel
 • A pajzsmirigy problémákkal küzdő nők bizonyítottan nehezebben esnek teherbe
 • A pajzsmirigyzavarok felborítják a nemi hormonok egyensúlyát, gátolhatják az ovulációt
 • 4 természetes készítmény, kedvezményes áron! 1 HAVI ADAG!
 • Mio-inozitol + szelén a normál pajzsmirigy működés támogatására
 • Probiotikus baktériumok + prebiotikus rostok a hormonegyensúly támogatására
 • Magasan koncentrált omega-3 készítmény a gyulladások ellen

Készleten
13 535 Ft
Állandó csomagkedvezmény
Eredeti ár: 15 040 Ft
A te megtakarításod: 1 505 Ft (10%)
A csomag tartalma:
 • 1 db Netamin Probio10 Ultra+ kapszula (1 x 2690 Ft)
 • 1 db Netamin Mio-inozitol por (1 x 4490 Ft)
 • 1 db Netamin Omega-3 KONCENTRÁTUM (1 x 5490 Ft)
 • 1 db Netamin Szerves SZELÉN tabletta (1 x 2370 Ft)
 • 1 db Csomagkedvezmény (1 x 1505 Ft)
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 12 182 Ft. Megtakarítás 4 061 Ft.

A pajzsmirigyzavarok a sikeres fogantatás útjába állhatnak: szabálytalan menstruációt és ovulációs problémákat, akár a peteérés hiányát is okozhatják, és a terhességet is veszélyeztetik. A pajzsmirigy megfelelő működése azonban támogatható életmóddal és természetes kiegészítőkkel is!

Amikor a pajzsmirigy kibillen az egyensúlyából…

A pajzsmirigy rendellenességek előfordulásának gyakorisága évről évre nő, olyannyira, hogy sajnos a pajzsmirigyzavar ma már sajnos népbetegségnek számít: Magyarországon közel 1 millió embert érint, a többségük (kb. 60%-uk) azonban nem is tud erről. FONTOS tudnivaló: nőknél 5-8-szor gyakoribb a pajzsmirigy betegség, mint férfiaknál és nyolcból egy nőnél az élete során kialakul valamilyen pajzsmirigy probléma.1

A pajzsmirigy egy rendkívül fontos mirigy a szervezetünkben, olyan hormonokat termel, amelyek többek között az anyagcserére, szívműködésre, idegrendszerre, testsúlyra, menstruációs ciklusra és termékenységre is hatással vannak. Ha kibillen egyensúlyából, azt egész testünk megszenvedi.

Ha a pajzsmirigy túl sok hormont termel, a szervezet túl gyorsan használja fel az energiát. Ez a pajzsmirigy-túlműködés, amit leggyakrabban a Graves-Basedow-kór okoz. Ha a pajzsmirigy nem termel elég hormont, a szervezet energiafelhasználása lelassul. Ez a pajzsmirigy-alulműködés – hátterében leggyakrabban a Hashimoto thyreoiditis áll, ami a szerv autoimmun gyulladása.

Mi utal arra, hogy pajzsmirigy-túlműködésed van?

 • normálisan eszel, mégis fogysz
 • ideges, ingerlékeny vagy
 • nehezen alszol el, gyakran felébredsz
 • rendszertelenül menstruálsz vagy rövidek, gyengék a menstruációid

Mi utal arra, hogy pajzsmirigy-alulműködésed van?

 • állandóan fáradt vagy, gyengének érzed magad
 • sehogy sem megy a fogyás, sőt, látszólag ok nélkül hízol
 • hullik a hajad, és barázdás a körmöd
 • rendszertelenül menstruálsz vagy erősek a menstruációid

És ez sajnos még közel sem minden! A pajzsmirigyhormonok túl- vagy éppen alultermelődése miatt kártyavárként omlik össze a teljes női hormonrendszer, kiváltva egészen súlyos problémákat is.

Így akadályozza a pajzsmirigy a fogantatást

A pajzsmirigy és a női nemi hormonok között nagyon erős kölcsönhatás áll fenn. A pajzsmirigy működési zavara közvetlenül és közvetetten is hatással van a női hormonháztartás egyensúlyára, felborítva azt. Ez a női szervezetben cikluszavarokat és teherbeesési nehézségeket okozhat.2-5

A pajzsmirigyzavar több úton is akadályozhatja a teherbeesést:

 • rendszertelen vagy kimaradó menstruációt okozhat
 • az ovuláció elmaradását okozhatja (anovuláció)
 • a luteális fázis rövidülését okozhatja, így a megtermékenyített petesejt nem tud beágyazódni
 • felboríthatja az ösztrogén-progeszteron egyensúlyt (ösztrogén dominanciát okozhat)
 • a szexuális vágy csökkenését, teljes hiányát is okozhatja

A hormonális egyensúly megbomlása mögött az FSH (tüszőérlelő hormon) és LH (luteinizáló hormon) szintek jelentős mértékű változása áll: ezekre a női szervezetnek a tüszőrepedéshez és az ösztrogén és progeszteron termeléshez is mindenképp szüksége van. A termékenységi gondokkal küzdők egyharmadánál valamilyen pajzsmirigyzavar figyelhető meg!2

A pajzsmirigy problémák ráadásul nagyon gyakran kéz a kézben járnak olyan nőgyógyászati betegségekkel is, mint az endometriózis, a policisztás ovárium szindróma (PCOS) és a mióma. Ezek mind hátráltathatják vagy akár akadályozhatják is a teherbeesést.6-10

Teherbeesés pajzsmirigy problémával: segítünk, hogy sikerüljön!

Ha a pajzsmirigy-működés újra egyensúlyba kerül, a szervezetben helyére billen a hormonháztartás is, ami megteremti a fogamzás optimális előfeltételeit. A pajzsmirigyzavarok kezelésében, a pajzsmirigy normál működésének helyreállításában sokat segít, ha egészségtudatos életmódot folytatsz – kiemelt figyelmet fordítva a megfelelő táplálkozásra. Mint testünkben minden szervnek, a pajzsmirigynek is sokféle tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy jól tudjon működni.

Ezeket fogyaszd pajzsmirigy problémák esetén:

 •  Vasban gazdag ételek, pl. máj, búzakorpa, tökmag, zöld leveles zöldségek. A vas fontos szerepet játszik a pajzsmirigyhormonok termelésében és anyagcseréjében, hiánya növeli a pajzsmirigyzavar és autoimmun állapotok kockázatát.11-13
 • Szelénben és cinkben gazdag ételek, pl. tengeri halak, húsok, tej, tojás, hüvelyesek, diófélék, teljes kiőrlésű gabonák. Ezek kritikusan fontos nyomelemek a pajzsmirigy hormonok képződéséhez és megfelelő működéséhez, és antioxidánsként is támogatják a pajzsmirigy egészségét.14,15
 • Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bíró ételek. Étrended javarészt álljon változatos zöldségekből és gyümölcsökből.16
 • Sovány fehérje, pl. hüvelyesek, szárnyasok, görög joghurt, fehér húsú halak. A fehérjék támogatják az egészséges testsúly fenntartását és a pajzsmirigyhormonok szállításában is részt vesznek.17

Ezeket NE fogyaszd, mert ártanak a pajzsmirigy működésnek:

 • Gyorséttermi ételek és magasan feldolgozott élelmiszerek, pl. feldolgozott húsok, fehér lisztből készült ételek, chipsek, sütemények, instant levesek, készételek. Magas só-, cukor-, telített zsír- és adalékanyag-tartalmuk, illetve alacsony tápértékük miatt kerülendők.
 • Egészségtelen zsírokat tartalmazó ételek, pl. vörös húsok, zsírban vagy olajban sült ételek, sajtok, vaj. Ezek a zsírok nagy mennyiségben fokozzák a gyulladásokat a szervezetben.
 • Cukros ételek és magas glikémiás indexű ételek, pl. cukrozott üdítőitalok, édességek, fehér lisztből készült pékáruk, finomított gabonafélék. A pajzsmirigybetegségek nehezebbé teszik a vércukor-kontrollt, ezért kerülendők a vércukorszintet hirtelen megemelő ételek.
 • Az alkohol a pajzsmirigy működésére és a hormonok termelésére is negatívan hat.

A tudatos táplálkozás mellett a pajzsmirigyed egészséges működését természetes hatóanyagokkal is hatékonyan támogathatod. A Babalesz Pajzsmirigy+Termékenység csomagot szakértők állították össze számodra, és kizárólag azokat a kiegészítő tápanyagokat tartalmazza, amelyek természetes úton segítik a pajzsmirigy működését egyensúlyban tartani.

Hivatkozások

1 Asmelash D, Tesfa K, Biadgo B. Thyroid Dysfunction and Cytological Patterns among Patients Requested for Thyroid Function Test in an Endemic Goiter Area of Gondar, North West Ethiopia. Int J Endocrinol. 2019;2019:9106767.
2 Gude D. Thyroid and its indispensability in fertility. J Hum Reprod Sci. 2011;4(1):59-60.
3 Unuane D, Velkeniers B. Impact of thyroid disease on fertility and assisted conception. Best Pract Res Clin Endocrinol Metab. 2020;34(4):101378.
4 Poppe K, Velkeniers B, Glinoer D. Thyroid disease and female reproduction. Clin Endocrinol (Oxf). 2007;66(3):309-321.
5 Brown EDL, Obeng-Gyasi B, Hall JE, Shekhar S. The Thyroid Hormone Axis and Female Reproduction. Int J Mol Sci. 2023;24(12):9815.
6 Palomba S, Colombo C, Busnelli A, Caserta D, Vitale G. Polycystic ovary syndrome and thyroid disorder: a comprehensive narrative review of the literature. Front Endocrinol (Lausanne). 2023;14:1251866.
7 Sinaii N, Cleary SD, Ballweg ML, Nieman LK, Stratton P. High rates of autoimmune and endocrine disorders, fibromyalgia, chronic fatigue syndrome and atopic diseases among women with endometriosis: a survey analysis. Hum Reprod. 2002;17(10):2715-2724.
8 Yuk JS, Park EJ, Seo YS, Kim HJ, Kwon SY, Park WI. Graves Disease Is Associated With Endometriosis: A 3-Year Population-Based Cross-Sectional Study. Medicine (Baltimore). 2016;95(10):e2975.
9 Ott J, Kurz C, Braun R, et al. Overt hypothyroidism is associated with the presence of uterine leiomyoma: a retrospective analysis. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2014;177:19-22.
10 Yuk JS, Kim JM. Uterine fibroids increase the risk of thyroid goiter and thyroid nodules. Sci Rep. 2022;12(1):6620.
11 Chatterjee S, Chakrabarti P, Sinhamahapatra P. Relationship between iron metabolism and thyroid hormone profile in hypothyroidism. Int J Res Med Sci. 2021;9(3):790-793.
12 Luo J, Wang X, Yuan L, Guo L. Iron Deficiency, a Risk Factor of Thyroid Disorders in Reproductive-Age and Pregnant Women: A Systematic Review and Meta-Analysis. Front Endocrinol (Lausanne). 2021;12:629831.
13 Rayman MP. Multiple nutritional factors and thyroid disease, with particular reference to autoimmune thyroid disease. Proc Nutr Soc. 2019;78(1):34-44.
14 Khanam S. Impact of zinc on thyroid metabolism. J Diabetes Metab Disord Control. 2018;5(1):27–28.
15 Ventura M, Melo M, Carrilho F. Selenium and Thyroid Disease: From Pathophysiology to Treatment. Int J Endocrinol. 2017;2017:1297658.
16 Bellastella G, Scappaticcio L, Caiazzo F, et al. Mediterranean Diet and Thyroid: An Interesting Alliance. Nutrients. 2022;14(19):4130.
17 Pałkowska-Goździk E, Lachowicz K, Rosołowska-Huszcz D. Effects of Dietary Protein on Thyroid Axis Activity. Nutrients. 2017;10(1):5.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mio-inozitol

A mio-inozitol egy vitaminszerű anyag, amit a szervezet glükózból képes szintetizálni. A természetben leginkább gyümölcsökben, babfélékben, gabonafélékben és diófélékben fordul elő. Az inozitoloknak 9-féle formája ismert, ám a természetben és az egészséges emberi szervezetben is a mio-inozitol forma fordul elő legnagyobb mennyiségben (a sejtjeinkben az inozitolok 99%-a!).1

A mio-inozitol a sejteket borító hártya (sejtmembrán) kritikus alkotóeleme, nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, előanyaga az inozitol-trifoszfát nevű másodlagos hírvivő molekulának, mely fontos szerepet játszik számos hormon, például a TSH (pajzsmirigyserkentő hormon), az FSH és az inzulin szabályozásában.2,3 Kutatások szerint a mio-inozitol kiegyensúlyozza a pajzsmirigy hormonok (T4 és T3) és a TSH szintjét, csökkenti a pajzsmirigy antitestek szintjét.4-7

Egy 2017-es kutatásban szelénnel együtt alkalmazva normalizálta a pajzsmirigy működését és a hormonszinteket, csökkentette a pajzsmirigy ellen termelődő autoantitestek szintjét a Hashimoto thyreoiditis-ben, azaz autoimmun pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő betegeknél.8 Egy másik vizsgálatban szelén és mio-inozitol kombinációja pajzsmirigy alulműködéses nőknél jelentős javulást ért el, és a menstruációs ciklust is helyreállította.9

Szerves szelén

A szelén egy létfontosságú nyomelem, kis mennyiségben van rá szükségünk, de nélkülözhetetlen a szervezet számára és minden nap külső forrásból (táplálék és kiegészítés útján) kell pótolnunk. Szerves formája (L-szelenometionin) jobban hasznosul, mint a szervetlen szelén vegyületek.10

Összes szervünk közül a pajzsmirigy tartalmazza a legtöbb szelént. A szelén hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez, szükséges a pajzsmirigyhormonok termeléséhez, aktiválásához és anyagcseréjéhez. Alkotórésze annak az enzimnek, amely az inaktív T4 pajzsmirigyhormont átalakítja aktív T3 hormonná. Tanulmányok szerint a szelénhiányos területeken (ilyen Magyarország is) alacsonyabb a T3 szint és jelentősen gyakoribbak a pajzsmirigy rendellenességek. A szelén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez is hozzájárul, antioxidáns hatásával is jelentősen védi a pajzsmirigy egészségét.

Kutatásokban a szelénpótlás jótékonynak bizonyult pajzsmirigybetegeknél, akár alulműködésről, akár túlműködésről van szó.11-15 Többek között autoimmun Hashimoto- és Graves-betegségben szenvedőknél és pajzsmirigy-megnagyobbodás (golyva) esetén is kimutathatóan az állapot javulásához vezetett.

Probiotikumok + prebiotikumok

A legújabb tudományos kutatások alapján a pajzsmirigy működésében kulcsszerepet játszhat a bélrendszer egészsége. Gyomrunkban és beleinkben több mint 100 ezer milliárd mikroorganizmus él, melyek fontos hatással vannak a szervezet hormontermelésére – beleértve a pajzsmirigy hormonokat is.16 Emellett a gyomor-bélrendszer állapota meghatározza a pajzsmirigy számára nélkülözhetetlen tápanyagok (jód, szelén, cink, vas) felszívódását is.

Tudósok szerint a legtöbb pajzsmirigy probléma (pl. Hashimoto-betegség, Graves-Basedow-kór) gyökere a bélflóra egyensúlyának megbomlása: kevés jótékony baktérium és túl sok káros mikroorganizmus.17 A bélflóra egyensúlyzavara miatt kárt szenvedhet az inaktív T4 pajzsmirigy hormon aktív T3 formává történő átalakítása, valamint krónikus gyulladás alakulhat ki, ami táptalaja az autoimmun rendellenességeknek (fontos tudni, hogy a pajzsmirigyzavarok 90%-a autoimmun eredetű!).16-21

A pajzsmirigy alulműködése és túlműködése esetén is a Lactobacillusok és Bifidobaktériumok szintjének csökkenése figyelhető meg. Az eddigi humán vizsgálatokban olyan készítményekkel értek el pozitív hatásokat pajzsmirigybetegeknél, amelyek ezeket a probiotikus baktériumokat, illetve a jótékony baktériumokat tápláló prebiotikus rostokat tartalmaztak. A probiotikumok és prebiotikumok kombinációja bizonyítottan hatékonyabb lehet, mint bármelyik önmagában.

Omega-3 zsírsavak

A modern nyugati táplálkozásban az omega-6 zsírsavak aránya túl nagy az omega-3 zsírsavakhoz képest, és ez sajnos hozzájárul a gyulladásos folyamatok kialakulásához.22 Ez azért nagy probléma, mert a gyulladás leggyakoribb velejárója a pajzsmirigy rendellenességeknek (a Hashimoto thyreoiditis más néven idült, krónikus pajzsmirigygyulladás).23,24 Az optimális omega-3/omega-6 arányt szakértők 1:1 és 1:4 közé teszik, a modern étrendben azonban ez 1:10 és 1:20 közé esik.

Az omega-3 zsírok bevitelének növelésével a gyulladások bizonyítottan csökkenthetők, ami a pajzsmirigy funkcióra is kedvező hatással van.25,26 Kutatási eredmények alapján az omega-3 zsírsavak egyéb jótékony hatással is bírhatnak: megfelelő bevitelükre szükség van a pajzsmirigyhormonok optimális termeléséhez, segíthetik a testsúly-menedzsmentet, és mérsékelhetik az oxidatív stresszt, ezzel is védve a pajzsmirigy egészségét.27-30 Az omega-3 a pajzsmirigybetegségek szív- és érrendszerre gyakorolt negatív hatása ellen is segíthet felvenni a harcot.31

A pajzsmirigy és egész hormonháztartás, sőt szervezetünk egészsége szempontjából is az a legjobb lépés, ha az omega-3 bevitel fokozása mellett tudatosan odafigyelünk az omega-6 fogyasztás csökkentésére is – pl. feldolgozott élelmiszerek, gyorsételek, omega-6-ban gazdag olajok (napraforgó, kukorica, földimogyoró, szója) csökkentésével.

* Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék.

Hivatkozások

1 Bevilacqua A, Bizzarri M. Physiological role and clinical utility of inositols in polycystic ovary syndrome. Best Pract Res Clin Obstet Gynaecol. 2016;37:129-139.
2 DiNicolantonio JJ, H O'Keefe J. Myo-inositol for insulin resistance, metabolic syndrome, polycystic ovary syndrome and gestational diabetes. Open Heart. 2022;9(1):e001989.
3 Benvenga S, Nordio M, Laganà AS, Unfer V. The Role of Inositol in Thyroid Physiology and in Subclinical Hypothyroidism Management. Front Endocrinol (Lausanne). 2021;12:662582.
4 Benvenga S, Vicchio T, Di Bari F, et al. Favorable effects of myo-inositol, selenomethionine or their combination on the hydrogen peroxide-induced oxidative stress of peripheral mononuclear cells from patients with Hashimoto's thyroiditis: preliminary in vitro studies. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Jun;21(2 Suppl):89-101.
5 Ohye H, Sugawara M. Dual oxidase, hydrogen peroxide and thyroid diseases. Exp Biol Med (Maywood). 2010 Apr;235(4):424-33.
6 Paparo SR, Ferrari SM, Patrizio A, et al. Myoinositol in Autoimmune Thyroiditis. Front Endocrinol (Lausanne). 2022;13:930756.
7 Fallahi P, Ferrari SM, Elia G, et al. Myo-inositol in autoimmune thyroiditis, and hypothyroidism. Rev Endocr Metab Disord. 2018;19(4):349-354.
8 Nordio M, Basciani S. Treatment with Myo-Inositol and Selenium Ensures Euthyroidism in Patients with Autoimmune Thyroiditis. Int J Endocrinol. 2017;2017:2549491.
9 Payer J, Jackuliak P, Kužma M, Džupon M, Vaňuga P. Supplementation with myo-inositol and Selenium improves the clinical conditions and biochemical features of women with or at risk for subclinical hypothyroidism. Front Endocrinol (Lausanne). 2022;13:1067029.
10 Xia Y, Hill KE, Byrne DW, Xu J, Burk RF. Effectiveness of selenium supplements in a low-selenium area of China. Am J Clin Nutr. 2005;81(4):829-834.
11 Wang F, Li C, Li S, Cui L, Zhao J, Liao L. Selenium and thyroid diseases. Front Endocrinol (Lausanne). 2023;14:1133000.
12 Gorini F, Sabatino L, Pingitore A, Vassalle C. Selenium: An Element of Life Essential for Thyroid Function. Molecules. 2021;26(23):7084.
13 Ventura M, Melo M, Carrilho F. Selenium and Thyroid Disease: From Pathophysiology to Treatment. Int J Endocrinol. 2017;2017:1297658.
14 Wu Q, Rayman MP, Lv H, et al. Low Population Selenium Status Is Associated With Increased Prevalence of Thyroid Disease. J Clin Endocrinol Metab. 2015;100(11):4037-4047.
15 Duntas LH. Selenium and the thyroid: a close-knit connection. J Clin Endocrinol Metab. 2010;95(12):5180-5188.
16 Knezevic J, Starchl C, Tmava Berisha A, Amrein K. Thyroid-Gut-Axis: How Does the Microbiota Influence Thyroid Function?. Nutrients. 2020;12(6):1769.
17 Soon TK, Ting PW. Thyroid Diseases and Diet Control. J Nutr Disorders Ther 2018;8(1):224.
18 Khan FA, Al-Jameil N, Khan MF, et al. Thyroid dysfunction: an autoimmune aspect. Int J Clin Exp Med. 2015 May 15;8(5):6677-81.
19 McLean MH, Dieguez D Jr, Miller LM, et al. Does the microbiota play a role in the pathogenesis of autoimmune diseases? Gut. 2015 Feb;64(2):332-41.
20 Jiang W, Lu G, Gao D, Lv Z, Li D. The relationships between the gut microbiota and its metabolites with thyroid diseases. Front Endocrinol (Lausanne). 2022;13:943408.
21 Fröhlich E, Wahl R. Microbiota and Thyroid Interaction in Health and Disease. Trends Endocrinol Metab. 2019;30(8):479-490.
22 Innes JK, Calder PC. Omega-6 fatty acids and inflammation. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2018 May;132:41-48.
23 ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072785/
24 niddk.nih.gov/health-information/endocrine-diseases/hyperthyroidism
25 Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes. Nutrients. 2010 Mar;2(3):355-74.
26 Simopoulos AP. Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. J Am Coll Nutr. 2002 Dec;21(6):495-505.
27 Curley PA. Dietary and Lifestyle Interventions to Support Functional Hypothyroidism. Inquiries Journal. 2009;1(12):1.
28 Hill AM, Buckley JD, Murphy KJ, et al. Combining fish-oil supplements with regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease risk factors. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1267-74.
29 Thorsdottir I, Tomasson H, Gunnarsdottir I, et al. Randomized trial of weight-loss-diets for young adults varying in fish and fish oil content. Int J Obes (Lond). 2007 Oct;31(10):1560-6.
30 Mas E, Woodman RJ, Burke V, et al. The omega-3 fatty acids EPA and DHA decrease plasma F(2)-isoprostanes: Results from two placebo-controlled interventions. Free Radic Res. 2010 Sep;44(9):983-90.
31 Klein I, Danzi S. Thyroid disease and the heart. Circulation. 2007 Oct 9;116(15):1725-35.

Reggeli előtt: 1,5 adag mio-inozitol por (vízben elkeverve), 1 db Szerves Szelén tabletta 

Ebéd előtt: 1 db Omega-3 koncentrátum kapszula, 1 db Probio10 Ultra+ kapszula 

Vacsora előtt: 1 db Omega-3 koncentrátum kapszula, 1 db Szerves Szelén tabletta

Szerves Szelén tabletta: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
Szelén szerves kötésben (L-szelenometionin)100 mcg182%

Probio10 Ultra+ kapszula: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)
Probiotikus baktériumok:
Lactobacillus acidophilus2 milliárd CFU*
Lactobacillus plantarum2 milliárd CFU*
Bifidobacterium lactis1,4 milliárd CFU*
Lactobacillus casei1 milliárd CFU*
Lactobacillus paracasei1 milliárd CFU*
Bifidobacterium bifidum1 milliárd CFU*
Lactobacillus rhamnosus1 milliárd CFU*
Lactobacillus gasseri0,2 milliárd CFU*
Lactobacillus reuteri0,2 milliárd CFU*
Streptococcus thermophilus0,2 milliárd CFU*
Prebiotikus rostok:
Inulin50 mg
FOS (frukto-oligoszacharidok)25 mg
 

Mio-inozitol por: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 gramm)*NRV%
Inozitol (myo-inositol)2000 mg-
 

Omega-3 KONCENTRÁTUM kapszula: 

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)NRV%
Természetes E-vitamin (d-alfa-tokoferol)7,5 mg63%
Omega-3 zsírsavak750 mg (500 mg EPA - eikozapentaénsav, 250 mg DHA – dokozahexaénsav)-
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) -=NRV%: Nincs napi beviteli referencia érték.

Pajzsmirigy alulműködés: Mit egyél és mit ne?
Szerző: Babalesz.hu - 2022-01-25
Alulműködik a pajzsmirigyed? Hogyan előzhető meg a pajzsmirigy alulműködés? Mit fogyassz és milyen formában, hogy megőrizd a pajzsmirigy egészségét?
Hashimoto-thyreoiditis és termékenység: tudnivalók, tanácsok
Szerző: Babalesz.hu - 2020-12-04
○ Milyen tünetei vannak a Hashimoto thyreoiditis betegségnek? Hogyan befolyásolja a pajzsmirigy túlműködése a terhességet? Mutatjuk a pontos válaszokat!
A pajzsmirigy-alulműködés hatása a termékenységre (+tippek!)
Szerző: Babalesz.hu - 2018-11-09
A pajzsmirigy-alulműködés kihat a termékenységre. Szeretnéd tudni, hogyan támogathatod természetes módszerekkel hormonrendszered?
Hogyan képes az omega-3 zsírsav a termékenység javítására?
Szerző: Babalesz.hu - 2018-09-20
Tudtad, hogy az omega-3 zsírsavaknak a női és a férfi termékenység javításában is szerepe van? Olvass többet róla cikkünkben!
Így befolyásolja a szelén a pajzsmirigy működését
Szerző: Babalesz.hu - 2018-03-20
Mi köze a szelénhiánynak a pajzsmirigy alulműködéshez és az olyan autoimmun betegségekhez, mint pl. a Hashimoto thyreoiditis?
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Pajzsmirigy + Termékenység csomag
13 535 Ft
15 040 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna