fbpx
Loading...
N0100155

Netamin Szerves CINK tabletta SZERVES MAGNÉZIUMMAL

Netamin Szerves CINK tabletta SZERVES MAGNÉZIUMMAL
60 tabletta
Netamin Szerves CINK tabletta SZERVES MAGNÉZIUMMAL
 • MEGÚJULT! Már szerves magnéziummal!
 • 10 mg szerves cink (a napi ajánlott bevitel 100%-a)
 • 266 mg magnézium (a napi ajánlott bevitel 71%-a)
 • Két létfontosságú ásványi anyag egy tablettában...:
 • az immunrendszer és idegrendszer egészségének támogatására
 • a fáradtság és kifáradás csökkentéséért

Készleten
3 270 Ft
Egységár: 55 Ft/tabletta
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 943 Ft. Megtakarítás 981 Ft.

SZERVES CINK + SZERVES MAGNÉZIUM egy tablettában, kiemelkedően jó hasznosulással! A napi adag (2 tabletta) az ajánlott cinkbevitel 100%-át és az ajánlott magnéziumbevitel 71%-át biztosítja számodra.

Miért olyan fontos ez a két ásványi anyag? Csaknem 1000 okot tudunk mondani!

Mind a cink, mind a magnézium elengedhetetlen az emberi szervezet életfolyamataihoz, az egészség megőrzéséhez. A tudományos vizsgálatokból mára tudjuk, hogy a cink kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában, és több mint 300 enzim működéséhez szükséges!1 A magnézium ugyancsak nélkülözhetetlen a szervezet számára, mivel több mint 600 biokémiai reakcióban játszik kulcsszerepet.2

A cink jótékony hatásai*

✔️ hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez 

✔️ hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

✔️ részt vesz a zsírsavak és a makro-tápanyagok normál anyagcseréjében 

✔️ részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában 

✔️ hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához 

✔️ hozzájárul a haj, bőr, köröm normál állapotának fenntartásához 

✔️ hozzájárul a normál látás fenntartásához 

✔️ szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban 

✔️ hozzájárul a normál DNS-szintézishez 

✔️ hozzájárul a normál csontozat fenntartásához 

✔️ hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához 

✔️ szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában

A magnézium jótékony hatásai*

✔️ hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez 

✔️ hozzájárul a normál izomműködéshez 

✔️ hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához 

✔️ részt vesz a normál csontozat és fogazat fenntartásában 

✔️ részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban 

✔️ hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez 

✔️ szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben 

✔️ hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához 

✔️ szerepet játszik a sejtosztódásban 

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

A termék szerves kötésű cinket tartalmaz – de miért jobb ez a forma?

Ebben a termékben a cink kizárólag szerves kötésben található meg, cink-glükonát formájában. A cink-glükonát tudományos kutatások alapján jobb felszívódással és biológiai hasznosulással bír, mint a szervetlen cink vegyületek (cink-oxid, cink-szulfát).3-5 Emellett a szerves cink szedésekor a mellékhatások (pl. emésztőrendszeri panaszok) esélye is kisebb, mint a szervetlen formák esetében.6-8

Milyen jelek utalnak leggyakrabban a cink hiányára?

 • Étvágytalanság
 • Immungyengeség, gyakori fertőzések és betegségek
 • Emésztőrendszeri panaszok, pl. hasmenés
 • Hajhullás, haj kiszáradása
 • Bőrproblémák, pl. száraz bőr, pattanások, kiütések, ekcéma
 • Rosszkedv, depresszió

FONTOS TUDNOD: A cinkhiány meglehetősen gyakori probléma, különösen az idősek körében. A szükséges mennyiségű cinkhez szimplán táplálkozás útján egyre nehezebb hozzájutni, mivel élelmiszereink cinktartalma csökkenő tendenciát mutat. Emellett a cink ételekből történő felszívódása is problémákba ütközhet, főleg növényi források esetében, a növényekben található fitátok, rostok, oxalátok ugyanis gátolják a cink felszívódását.9

Milyen jelek utalnak leggyakrabban a magnézium hiányára?

 • Izomgörcsök, izomfájdalmak
 • Fejfájás
 • Rosszkedv, depresszió, idegesség
 • Gyengeség, fáradékonyság
 • Vérnyomásproblémák
 • Szívritmuszavar
 • Memóriazavarok

FONTOS TUDNOD: A magnéziumhiány a világ egyik legelterjedtebb tápanyaghiánya. A nyugati világ lakosságának kb. kétharmada nem éri el a szükséges napi magnéziumbevitelt.10 Emellett a krónikus stressz (akár fizikai, akár érzelmi alapú) fokozza a szervezet magnéziumigényét. A magnézium pótlására ezért különösen nagy figyelmet érdemes fordítania mindazoknak, akik fokozott stressznek vannak kitéve.11

SZERVES CINK, SZERVES MAGNÉZIUMMAL kényelmes formában, egy tablettában! Lásd el a szervezetedet ezzel a két létfontosságú tápanyaggal – 60 tabletta, 1 havi adag!

 

További ismereteket a cinkkel kapcsolatban ebben a videóban találsz!

 

További ismereteket a magnéziummal kapcsolatban ebben a videóban találsz:

 


OGYÉI szám: 27754/2021. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 

Hivatkozások

Hivatkozások 1 Rink L, Gabriel P. Zinc and the immune system. Proc Nutr Soc. 2000 Nov;59(4):541-52. 2 de Baaij JH, Hoenderop JG, Bindels RJ. Magnesium in man: implications for health and disease. Physiol Rev. 2015 Jan;95(1):1-46. 3 Wegmüller R, Tay F, Zeder C, et al. Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. J Nutr. 2014 Feb;144(2):132-6. 4 Siepmann M, Spank S, Kluge A, et al. The pharmacokinetics of zinc from zinc gluconate: a comparison with zinc oxide in healthy men. Int J Clin Pharmacol Ther. 2005 Dec;43(12):562-5. 5 Neve J, Hanocq M, Peretz A, et al. Some factors influencing the bioavailability of zinc in oral pharmaceutical dosage forms. J Pharm Belg. 1993 Jan-Feb;48(1):5-11. 6 Glutsch V, Hamm H, Goebeler M. Zinc and skin: an update. J Dtsch Dermatol Ges. 2019 Jun;17(6):589-596. 7 El-Bakry A, El Safty AM, Abdou AA, et al. Effect of zinc supplementation in zinc-deficient children with attention-deficit hyperactivity disorder. Egypt J Psychiatr 2019;40:86-94. 8 Dreno B, Amblard P, Agache P, et al. Low doses of zinc gluconate for inflammatory acne. Acta Derm Venereol. 1989;69(6):541-3. 9 ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/ 10 Schwalfenberg GK, Genuis SJ. The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica (Cairo). 2017;2017:4179326. 11 Dickerman B, Liu J. Do the Micronutrients Zinc and Magnesium Play a Role in Adult Depression? Top Clin Nutr. 2011 Jul-Sep;26(3):257-267.

[table id=220 /]

HatóanyagA napi adag tartalmaz (2 tabletta)NRV%*
Magnézium (magnézium-citrátból)266 mg71%
Szerves Cink (cink-glükonátból)10 mg100%
Összetevők: magnézium-citrát, térfogatnövelő szerek (dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz), cink-glükonát, csomósodást gátlók (sztearinsav, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), emulgeálószer (hidroxipropil-metil-cellulóz), bevonó (glicerin, karnaubaviasz)

Hamarosan...
Netamin Szerves CINK tabletta SZERVES MAGNÉZIUMMAL
3 270 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna