fbpx
Loading...
N0100046

Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula

Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
100 db lágyzselatin kapszula
Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
 • Továbbfejlesztett D3-vitamin olívaolajjal a jobb hasznosulásért!
 • Magas hatóanyag-tartalom: 3000 NE D-vitamin kapszulánként
 • Kutatások szerint a D-vitamin:
 • ...növelheti a sikeres beágyazódás esélyét
 • ...elengedhetetlenül fontos a hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez
 • ...hiánya hozzájárulhat a csökkent termékenység kialakulásához
 • D-vitaminra mind a nőknek, mind a férfiaknak alapvetően szüksége van
 • Magyarország 95%-a D-vitamin hiányos!

Készleten
3 990 Ft
Egységár: 40 Ft/kapszula
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 591 Ft. Megtakarítás 1 197 Ft.
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 83,4 g
Karbonlábnyom

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy zsírra van szüksége a tökéletes felszívódáshoz. Ezt tartottuk szem előtt, amikor termékünkben a D3-vitamint hidegen sajtolt, szűz olívaolajban oldottuk fel, a megfelelő felszívódás és biológiai hasznosulás érdekében.1

D-vitamin nélkül nincs egészség

Lényegében a test minden szövetében találhatóak D-vitamin receptorok, melyek a D-vitamin hatását közvetítik. Ez azt jelenti, hogy minden szövetnek és sejtnek szüksége van D-vitaminra a megfelelő működéshez. Bámulatosan sokoldalú tápanyag, ami a testünkben lévő 30 ezer génből 2000-re közvetlen hatással van.2

A D-vitaminra gyakran szokás „napfényvitamin” néven hivatkozni, ennek oka az, hogy a napból érkező ultraibolya sugarak hatására képződik a szervezetben, bonyolult, több lépésből álló folyamat során, főként koleszterinből. Ám a helyesebb megfogalmazás igazából a „napfényhormon”, a D-vitamin ugyanis nem is vitamin, hanem egy hormon előanyaga (prohormon).

A D-vitamin jótékony hatásai*

 • hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
 • hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához
 • hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához
 • hozzájárul a normál fogazat fenntartásában
 • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
 • szerepet játszik a sejtosztódásban

*Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.

Csaknem 100% az esélye, hogy nincs elég D-vitamin a szervezetedben

A D-vitamin hiány valódi népbetegség, ami életkor és nem alapján sem válogat. Magyarországon a napsugarak beesési szöge miatt október és március között lehetetlen feltölteni a D-vitamin raktárainkat (még órákig tartó napozással sem, már ha lenne épp elég napsütés és ősszel-télen napozni szeretne valaki).

Nem is csoda, hogy felmérések szerint a tél végére a magyarok 95%-a D-vitamin-hiányos. Sőt, a probléma még a nyári hónapokban is rengeteg embert érint, hiszen kevés időt töltünk a szabadban vagy napvédő krémeket használunk, ami akadályozza a D-vitamin keletkezésének természetes folyamatát. Emellett a kor előrehaladtával is csökken a szervezet D-vitamin előállító képessége – akár 75%-kal!3 A nem megfelelő táplálkozás, emésztőrendszeri betegségek és bizonyos gyógyszerek szedése is hatással lehet a D-vitamin szintre.

Napi 1 Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula = az orvosok által javasolt bevitel 100%-a!

Habár a D-vitamin ajánlott napi beviteli értéke (NRV) az Európai Unióban még ma is mindössze 200 nemzetközi egység (NE), ezt a szakmai társaságok már elavultnak tekintik. Ezt bizonyítja az a 2012-ben megfogalmazott magyar állásfoglalás is, mely 14 orvos társaság összefogásával született: ez alapján a felnőttek, illetve várandósok, szoptató édesanyák számára javasolt D-vitamin bevitel 1500-2000 NE/nap.4

Egy huszonöt főből álló nemzetközi D-vitamin-szakértői testület 2010-ben megfogalmazott álláspontja szerint 75-100 nmol/l (30-40 ng/ml) D-vitamin vérszint elérése a cél.5 Ehhez átlagosan egy felnőttnek napi 2000-3000 NE D-vitamint szükséges bevinnie.6

A Netamin D3-vitaminból elegendő 1 kapszulát bevenned naponta, ugyanis ez 3000 nemzetközi egység D-vitamint biztosít, vagyis az orvosok által javasolt bevitel 100%-át!

OGYÉI szám: 24082/2020. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél mint étrend-kiegészítő készítmény. A nálunk vásárolható termékek mindegyike minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készül a Te egészségedért.

Hivatkozások

1 Grossmann RE, Tangpricha V. Evaluation of vehicle substances on vitamin D bioavailability: a systematic review. Mol Nutr Food Res. 2010 Aug;54(8):1055-61.
2 Hossein-nezhad A, Holick MF. Vitamin D for health: a global perspective. Mayo Clin Proc. 2013 Jul;88(7):720-55.
3 Matyjaszek-Matuszek B, Lenart-Lipińska M, Woźniakowska E. Clinical implications of vitamin D deficiency. Prz Menopauzalny. 2015 Jun;14(2):75-81.
4 Takács I, Benkő I, Toldy E, et al. Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. Orvosi Hetilap 153. Suppl. 5-26. 2012.
5 Souberbielle JC, Body JJ, Lappe JM, et al. Vitamin D and musculoskeletal health, cardiovascular disease, autoimmunity and cancer: Recommendations for clinical practice. Autoimmun Rev. 2010 Sep;9(11):709-15.
6 Grant WB, Cross HS, Garland CF, et al. Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe. Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.* 

A szervezet D-vitamin szintje és a termékenység között ugyanis nagyon szoros összefüggést mutattak ki klinikai vizsgálatok.


Az Európai Endokrinológiai Folyóirat az alábbi megállapításokat közölte a D-vitamin és a termékenység összefüggésében1

A D-vitamin nők esetében:

 • növeli a progeszteron-szintet, ami a menstruációs ciklust szabályozza és a sikeres beágyazódás esélyét növeli
 • csökkenti az policisztás ovárium-szindróma esélyét (PCOS), a leggyakoribb terméketlenségi tényezőt a nők esetében
 • növeli az in vitro megtermékenyülési mutatót (IVF)
 • csökkenti az endometriózis esélyét
   

A D-vitamin férfiak esetében:

 • a nemzőképes spermiumok termeléséhez, és a megfelelő spermaszám eléréséhez nélkülözhetetlen a D-vitamin, ezáltal a férfiak termékenységét alapvetően határozza meg
 • a D-vitamin férfiakban növeli a tesztoszteron-szintet, ami a libidót (a szexuális teljesítményt) növelheti

  A pajzsmirigy egészségére is hatással van! 
  Kutatások megfigyelték, hogy a D-vitamin-hiány és a pajzsmirigybetegségek között kapcsolat áll fenn: egy kínai tanulmány az autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedők 82%-ánál2-4, míg egy 2011-es tanulmány a Hashimoto-thyreoiditis-ban szenvedők 92%-ánál mutatott ki alacsony D-vitamin szintet5

  Hasonlóképp pajzsmirigy-alulműködés esetén is jelentősen alacsonyabb D-vitamin szintet mértek egy indiai tanulmányban6. 2017-ben kimutatták, hogy a vér magas (≥125 nmol/L) D-vitamin szintje javítja a pajzsmirigy-funkciót és 30%-kal csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés kockázatát7

  * Kijelentjük, hogy a termékeinkben található hatóanyagokról szóló írásaink kizárólag ismeretterjesztő és tájékoztató célokat szolgálnak. Az általunk közzétett információk nem minősülnek hatásállításoknak, sem orvosi tanácsnak, illetve nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést. A hatóanyagokat a legújabb, releváns, lektorált tudományos szakirodalmi adatok alapján mutatjuk be, általános érvényűen, nem termékspecifikusan. Szakértőink törekednek arra, hogy átfogó képet nyújtsanak a rendelkezésre álló klinikai vizsgálatokról és azok eredményeiről mindazoknak, akik erre fogékonyak és ismereteiket bővíteni szeretnék. 
Hivatkozások

1Lerchbaum E, Obermayer-Pietsch B. Vitamin D and fertility: a systematic review. Eur J Endocrinol. 2012 May;166(5):765-78. 
2 Chen, G. et. al. “Serum Vitamin D3 Level in Patients with Autoimmune Thyroid Diseases 
3 Abstracts from the American Thyroid Association 
4 Thyroid, Volume 24, Supplement 1, 2014, Poster 18, October 2014 
5 Tamer G., Arik S., Tamer I., Coksert D. Relative vitamin D insufficiency in Hashimoto’s thyroiditis. Thyroid. 2011;21:891–896. 
6 Idiculla J, Prabhu P, Pradeep R, et al. Vitamin D and primary hypothyroidism: Is there an association?. Thyroid Res Pract 2018;15:34-7 
7 Mirhosseini N, Brunel L, Muscogiuri G, Kimball S. Physiological serum 25-hydroxyvitamin D concentrations are associated with improved thyroid function-observations from a community-based program. Endocrine. 2017 Dec;58(3):563-573.

Felnőtteknek napi egy lágyzselatin kapszula, lehetőleg étkezés közben.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 kapszula)*NRV%
D3-vitamin75 mcg1500%
 

*=NRV%: Napi beviteli referencia érték százaléka (felnőttek esetén) 

Összetevők: 

hidegen sajtolt szűz olívaolaj, bevonók (zselatin, glicerin), tisztított víz, kolekalciferol

Anti-Müller Hormon (AMH): mit árul el a női termékenységről?
Szerző: Babalesz.hu - 2020-04-28
○ Mi az az Anti Müller Hormon, mit lehet megállapítani az értékéből? Hogyan függ össze a terméketlenség az AMH szinttel, mennyi a normál érték? Részletek itt!
Figyelem: ez az 5 leggyakoribb tápanyaghiány PCOS esetén!
Szerző: Babalesz.hu - 2019-09-30
Milyen vitaminokra, ásványi anyagok pótlására kell különösen odafigyelned PCOS-sel?
D-vitamin hatása a női és férfi termékenységre
Szerző: Babalesz.hu - 2019-04-26
Hogyan függ össze a hormonrendszer működése és a termékenység a szervezet D-vitamin ellátottságával? Részletek itt!
Hogyan növeld a petesejtek egészségét 90 nap alatt?
Szerző: Babalesz.hu - 2019-01-08
Miért fontos a petesejtek egészsége és hogyan befolyásolja a termékenységet?
Miért fontos a D-vitamin PCOS esetén?
Szerző: Babalesz.hu - 2017-10-13
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) kiegészítő kezelésében fontos lehet a D-vitamin, különösen, ha teherbe szeretnél esni!
Miért fontos a D-vitamin PCOS esetén?
Szerző: Babalesz.hu - 2017-10-13
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) kiegészítő kezelésében fontos lehet a D-vitamin, különösen, ha teherbe szeretnél esni!
5 tipp, hogyan segítsd a hormonális egyensúlyodat nyáron
Szerző: Babalesz.hu - 2016-07-07
Egyszerű tippek ahhoz, hogy a nyári időszak előnyeit ki tudd használni a ciklusod rendezésére, peteérésed és női egyensúlyod támogatására!
Hamarosan...
Netamin D3-vitamin + olívaolaj 3000 NE kapszula
3 990 Ft
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna