fbpx
Loading...
N0100205

Netamin Barátcserje kapszula 390 mg

Netamin Barátcserje kapszula 390 mg
60 kapszula
Netamin Barátcserje kapszula 390 mg
 • A barátcserje hatóanyaggal kapcsolatosan kialakult jogi helyzet miatt a termék jelenleg nem rendelhető, helyette ajánljuk Ciklus komfort termékünket, most 30% kedvezménnyel!
 • Ebből a termékből többféle hatóanyag-tartalmú változat közül is választhatsz!
 • Segíthet csökkenteni a premenstruális tüneteket, menstruációs görcsöket
 • Segíthet enyhíteni a klimax időszakában fellépő panaszokat
 • Segíthet csökkenteni a megemelkedett prolaktin-szintet, amely a hölgyeknél termékenységi problémák oka is lehet
 • 100% növényi termék ellenőrzött forrásból, GMP minősítésű gyártóhelyen készült

Nincs készleten
Jelenleg nem rendelhető
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 411 Ft. Megtakarítás 1 137 Ft.
Újrahasznosítva
A termék készült. A termék karbonlábnyoma: 57,9 g
Karbonlábnyom

Az eredeti Netamin Barátcserje kapszula: hosszú évek óta hölgyvásárlóink kedvence! Ideális választás a menstruációs ciklussal összefüggő kellemetlen tünetek, erősebb klimaxos panaszok, jelentősebb hormonális zavarok (emelkedett prolaktinszint / ösztrogén-progeszteron arány) esetén. 

Szedése kúraszerűen javasolt: 3 hónapig a 390 mg-os kapszula szedését ajánljuk, utána javasolt szünetet tartani – a szünet alatt szinten tartáshoz igény szerint szedhető a 200 mg-os változata a terméknek. Enyhe panaszok illetve enyhe klimaxos tünetek esetén elég lehet a 200 mg-os kapszula is!

Mi az a barátcserje?

A barátcserje (Vitex agnus castus, angolul chasteberry) egy lilás színű virágzattal rendelkező növény, amit évezredek óta alkalmaznak a hormonháztartással kapcsolatos nőgyógyászati panaszok esetén. Kellemes illatú, borsszemnyi nagyságú termései vannak, ezekből készülnek a barátcserje porok és kivonatok.

Tudnivalók a Netamin Barátcserje kapszuláról

100% növényi termék Növényi cellulózból, természetes eljárással készült kapszula tartalmazza a tiszta gyógynövényport. Nincs benne semmilyen állati eredetű összetevő, ezért a vegetáriánus, vagy vegán étrendet követők is fogyaszthatják. Finomra őrölt növényi por a megfelelő felszívódásért A kapszulában a barátcserje gyógynövény szárított, porított változata található, ezért sokkal koncentráltabban tartalmazza a szükséges hatóanyagokat, mint a friss növény. A porítás másik előnye a kiváló felszívódás. A hatóanyagok jó felszívódásához fontos, hogy minél jobban porrá legyen őrölve egy gyógynövény. Ahogy étkezéskor az alapos rágás segít abban, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel, úgy a finomra őrölt por is garantálja, hogy a barátcserje-hatóanyagok felszívódása nagyobb felületen, és maximális hatékonysággal történjen.

Tökéletes tisztaságú alapanyag

 

A Netamin Barátcserje kapszula alapanyaga színtiszta gyógynövénypor, amelyet laboratóriumi tesztekkel vizsgáltatott meg az Organikus Egészség Egyesület. Miért fontos ez? Nem mindegy, hogy az alapanyag egy szennyezett környezetből, pl. légszennyezés által terhelt területről származik, vagy tiszta forrásból. A szennyezéseket ugyanis a növény magába szívja. A laborvizsgálat egyértelműen látszik, hogy a Netamin Barátcserjéhez használt alapanyag tiszta forrásból származik, nehézfémektől, baktériumoktól mentes. A laborvizsgálat eredményei a képre kattintva láthatóak.

Gyógyszer-tisztaságú körülmények között készítve

A Netamin Barátcserje kapszula rendkívül szigorú minőség-ellenőrzés mellett, úgynevezett GMP minősítésű gyártóhelyen készül (noha ez étrend-kiegészítők és kapszulázott élelmiszerek esetén nem előírás, számunkra mégis alapvető). A GMP minősítés (jelentése Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat) feltétele egy állandó kontroll, többek között mikrobiológiai vizsgálatokkal, vagyis minden felhasznált alapanyag tisztaságát folyamatosan, komoly vizsgálatokkal ellenőrzik. OGYÉI szám: 28819/2022. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.

Tudnivalók, érdekességek a termékben található hatóanyagokról, a legújabb vizsgálatok és tudományos eredmények tükrében.*

Mi a köze a ciklushoz, hormonháztartáshoz?

A menstruációs zavarok és a teherbeesés elmaradása mögött gyakran hormonális zavarok, a prolaktin szintjének emelkedése, illetve az ehhez kapcsolódó alacsony progeszteronszint (ösztrogén dominancia) áll.

A prolaktint az agyalapi mirigy termeli és részt vesz számos folyamatban, például a szoptatás során serkenti a tejválasztást. Ha azonban szoptatás nélkül is sok a szervezetben a prolaktin és kevés a progeszteron, annak súlyos következményei lehetnek:

 • fájdalmas menstruáció
 • premenstruális tünetek kialakulása
 • átmeneti meddőség
 • hajhullás
 • alvászavarok
 • ingerültség, feszültség
 • libidócsökkenés

Az ösztrogén és progeszteron egyensúlyának felborulása áll az erős, rendszertelen vagy kimaradó menstruáció és a változókori tünetek (pl. hőhullámok, éjszakai izzadás) hátterében is.

A barátcserje nem tartalmaz hormont, ám kutatások szerint az agy hipotalamusz nevű régiójára, és az agyalapi mirigyre van hatással. Így csökkentheti a prolaktin hormon szintjét, normalizálhatja az alacsony progeszteronszintet, kiegyensúlyozhatja az ösztrogén és progeszteron arányát.1-3

Németországi vizsgálatokban a nők egyharmadánál teljesen megszüntette a PMS tüneteit, 57% pedig jelentős javulásról számolt be.4,5 A menstruáció során tapasztalt mellfájdalmat a gyógyszeres kezeléshez hasonló hatékonysággal szüntetheti meg, jóval kevesebb mellékhatással.6-8

A barátcserje az erős vérzés, a menstruáció alatt és után jelentkező fájdalmak, fizikai és érzelmi tünetek, és a klimax kínzó tünetei (depresszió, hangulati- és alvászavarok, hőhullámok) ellen is hatékonynak bizonyult kutatásokban.9-15 Egy vizsgálatban a klimaxos nők 33%-a jelentős, míg 36% közepes mértékű javulást tapasztalt a tünetek, pl. éjszakai izzadás és hőhullámok terén.15

Egy kutatásban a menstruáció kimaradásával vagy sárgatest-elégtelenséggel küzdő nőknél a barátcserjét szedők körében több mint kétszer gyakoribb volt a terhesség.16 Egy másik kutatásban a barátcserje 3 hónap alatt normalizálta a rövid és hosszú ciklusokat is. A növényt szedő nők 26%-a, míg a hatóanyagmentes kapszulát szedő nőknek csak 10%-a esett teherbe.17

A barátcserje amenorrhea (kimaradó menstruáció), luteális fázis elégtelenség (nem megfelelő progeszterontermelés) és idiopátiás (ismeretlen okú) meddőség esetén is segíthet.18

Kik számára hasznos gyógynövény a barátcserje?

Menstruációs problémákkal küzdőknek

Úgy, mint…:
- kiszámíthatatlan, ingadozó a ciklus (ciklushossz és a menstruáció időtartama)
- erős vérzéssel járó menstruáció (a vérveszteség több mint 80 ml)
- premenstruális tünetek (a menstruáció előtt jelentkező alhasi görcsök, feszülő mellek, túlzott érzékenység, indokolatlan sírás, lehangoltság, rossz kedv, fáradtság, gyengeség)
- menstruáció alatti hangulatingadozás és fájdalmak (has, mellek, ízületek)

Babát tervező hölgyeknek

A kiegyensúlyozott, kiszámítható menstruáció és így a peteérés, a normális prolaktin-szint mind elengedhetetlen feltétele annak, hogy megfoganhasson a várva gyermek, ezért a barátcserje különösen népszerű azon hölgyek körében, akik gyermeket terveznek.
(Ha gyermeket tervezel, böngéssz Babalesz oldalunkon is! www.babalesz.hu/)

Mindazoknak, akiknek klimaxos tünetek nehezítik mindennapjaikat

A női test változása már 40 éves kor után olyan irányt vehet, amellyel sajnos a hétköznapokat megkeserítő fizikai tünetek is jelentkezhetnek. A klimax tulajdonképpen a hormonális egyensúly átrendeződéséből fakad. Az ezzel járó hőhullámokat, súly-és hangulatingadozásokat a hormonok csatája okozza, a barátcserje pedig ezeknél a folyamatoknál is a normalizálódást támogatja, így segít a menopauza tüneteinek enyhítésében is.

Hivatkozások

1 Ryu A, Kim TH. Premenstrual syndrome: A mini review. Maturitas. 2015;82(4):436-440.

2 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus extracts for female reproductive disorders: a systematic review of clinical trials. Planta Med. 2013;79(7):562-575.

3 www.ema.europa.eu/en/medicines/herbal/agni-casti-fructus

4 Dittmar FW. Premenstrual syndrome. Treatment with a phytopharmaceutical. Therapiewoche Gynakol. 1992;5:60–68.

5 Peteres-Welte C, Albrecht M. Menstrual abnormalities and PMS. Vitex agnus-castus. Therapiewoche Gynakol. 1994;7:49–52.

6 Wuttke W, Jarry H, Christoffel V, Spengler B, Seidlová-Wuttke D. Chaste tree (Vitex agnus-castus)--pharmacology and clinical indications. Phytomedicine. 2003;10(4):348-357.

7 Niroumand MC, Heydarpour F, Farzaei MH. Pharmacological and therapeutic effects of Vitex agnus-castus L: A review. Phcog Rev. 2018;12(23):103–14.

8 Carmichael AR. Can Vitex Agnus Castus be Used for the Treatment of Mastalgia? What is the Current Evidence?. Evid Based Complement Alternat Med. 2008;5(3):247-250.

9 Shah Hosseini Z, Amin GH, Salehi Sormaghi MH, Danesh MM, Abedian K. Double blind study of anti-primary dysmenorrhea effects of Vitagnus. J Mazendaran Univ Med Sci. 2005;15(50):15–21.

10 Shobeiri F, Zeraati F, Mansouri Z, Araghchian M, Nazari M. The comparative effect of herbal extract of vitagnus and mefenamic acid on primary dysmenorrhea. Zahedan J Res Med Sci 2012;14(5):30–33.

11 Yavarikia P, Shahnazi M, Hadavand Mirzaie S, Javadzadeh Y, Lutfi R. Comparing the effect of mefenamic Acid and vitex agnus on intrauterine device induced bleeding. J Caring Sci. 2013;2(3):245-254.

12 Zamani M, Mansour GM, Farimani M, Nasr ES. Efficacy of mefenamic acid and Vitex in reduction of menstrual blood loss and HB changes in patients with a complaint of menorrhagia. Iran J Obstet Gynecol Infertil 2007;10(1):79–86.

13 Shobeiri F, Zeraati F, Araghchian M, Nazari M. The effect of fennelin, vitagnus and mefenamic acid in the treatment of menstrual bleeding. Sci J Hamadan Univ Med Sci 2014;21(3):171–176.

14 van Die MD, Burger HG, Teede HJ, Bone KM. Vitex agnus-castus (Chaste-Tree/Berry) in the treatment of menopause-related complaints. J Altern Complement Med. 2009;15(8):853-862.

15 Chopin Lucks B. Vitex agnus castus essential oil and menopausal balance: a research update [Complementary Therapies in Nursing and Midwifery 8 (2003) 148-154]. Complement Ther Nurs Midwifery. 2003;9(3):157-160.

16 Gerhard II , Patek A, Monga B, et al. Mastodynon® bei weiblicher Sterilität. Forsch Komplementarmed. 1998;5(6):272–278.

17 Westphal LM, Polan ML, Trant AS. Double-blind, placebo-controlled study of Fertilityblend: a nutritional supplement for improving fertility in women. Clin Exp Obstet Gynecol. 2006;33(4):205-208.

18 Dennehy C. The use of herbs and dietary supplements in gynecology: an evidence-based review. J Midwifery Womens Health. 2006;51(6):402–409.

Netamin Barátcserje 390 mg kapszula:

1 doboz Netamin Barátcserje 60 db 390 mg-os kapszulát tartalmaz. Napi 1 kapszula, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, egészben lenyelve, bő folyadékkal. A 4. hónap után tartható 1-2 hónap szünet a szedésében (ez idő alatt szinten tartásra beiktatható a Netamin Barátcserje 200 mg-os változata).

Amennyiben konkrét problémára egyéb kezelést is kapsz, vagy hormontartalmú készítményeket szedsz, konzultálj orvosoddal a barátcserje-kúráról. Várandós hölgyeknek a készítmény szedése nem ajánlott! (Kivéve, ha szakorvos kifejezetten elrendeli).

390 mg-os kapszula

Hatóanyag1 kapszula tartalmaz
Barátcserje390 mg
 

Összetevők: 

Barátcserje, bevonó (cellulóz)

Hamarosan...
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna