fbpx
Loading...

A FÉRFIAK EGÉSZSÉGÉNEK NEMZETKÖZI HETE

Férfi Egészség Nemzetközi Hete: június 13-19. Mindannyian ismerjük a sztereotípiát: egy férfinak mindig erősnek kell lennie és mindent ki kell bírnia. Nem lehet beteg, nem mutathatja ki a fájdalmát és nem is kérhet segítséget. A legyőzhetetlenség képének igyekszik megfelelni a legtöbb férfi, a látszat mögött azonban szomorú valóság bújik meg: 2020-as adatok szerint Magyarországon a nők 6,5 évvel hosszabb életre számíthatnak, mint a férfiak! Felmérések újra és újra megerősítik: a férfiak sokkal kevésbé egészségtudatosak, kevésbé törődnek a betegségek megelőzésével és még probléma esetén is vonakodnak orvoshoz fordulni. ITT AZ IDEJE A VÁLTOZÁSNAK! A férfi egészség és a termékenység kéz a kézben járnak – egyik sem létezhet a másik nélkül. A babalesz.hu ezért a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete alkalmából kiemelten a férfi termékenység támogatására szeretné felhívni a figyelmet!

Miért szükséges beszélnünk a férfi termékenység támogatásáról?

Magyarországon ma minden ötödik pár meddőséggel küzd és sajnos még napjainkban is rendkívül gyakori jelenség, hogy ezért kizárólag a női félben keresik a hibát. Pedig a tények egészen mást mondanak: az esetek 40-40%-ában a pár női vagy férfi tagját, míg az esetek 20%-ában mindkét felet érinthetik a meddőségi elváltozások. Ezek a statisztikák egyenes következményei annak, hogy a nyugati világ országaiban az elmúlt évtizedekben a férfiak átlagos spermaszáma jelentősen – majdnem kétharmadával – csökkent és ezzel nemzőképességük is romlott. Akármilyen meglepő, a férfi termékenység támogatása nem csak a gyermeknemzés miatt fontos. A meddőség hátterében jellemzően életmódbeli és környezeti tényezők állnak, amelyek a férfi egészséget számos egyéb módon is károsítják. Így tehát lényegében minden, a termékenység javítására irányuló törekvés egyúttal az általános férfi egészséget is támogatja. A döntés a TE kezedben van! A férfi egészség és vele együtt a férfi termékenység a megfelelő táplálkozással és életmóddal, a rossz szokások elkerülésével rendkívül hatékonyan javítható. A babalesz.hu csapatával az a célunk, hogy ehhez számodra minden szükséges eszközt megadjunk.

Hogyan veszünk részt a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hetében?

1. Tudományosan megalapozott tudással látunk el

Ingyenes szakértői cikkeink kivétel nélkül mindig a legfrissebb tudományos információk felhasználásával készülnek. Biztos lehetsz abban, hogy a tudásanyag, amit mi átadunk neked, az hatékony kulcs a férfi termékenység lehető leghatékonyabb támogatásához. OLVASD EL FÉRFI TERMÉKENYSÉGRŐL ÉS EGÉSZSÉGRŐL SZÓLÓ CIKKEINKET >> TÖLTSD LE INGYENES KÉZIKÖNYVÜNKET FÉRFI TERMÉKENYSÉGRŐL ÉS EGÉSZSÉGRŐL >>

2. Természetes, férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket kínálunk megfizethető árom

Férfiaknak szánt termékeink különböző problémák esetén más és más oldalról támogatják a férfi termékenységet és egészséget. Legyen szó a spermiumok minőségének javításáról, a férfi hormonegyensúly helyreállításáról, a nemi működés támogatásáról vagy a szexuális teljesítmény fokozásáról, minden célhoz találsz megfelelő, természetes kiegészítőt. Ezek sorát a jövőben is folyamatosan bővíteni fogjuk, tudományos kutatási eredményeknek megfelelően. TOVÁBB A FÉRFIAKNAK AJÁNLOTT TERMÉKEKRE >>

Hogyan vegyél részt Te a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hetében?

1. Lépj rá a változás útjára

A férfi meddőség leggyakoribb oka a spermiumok nem megfelelő mennyisége vagy minősége. A jó hír, hogy a spermiumok egészségéért elképesztően sokat lehet tenni helyes táplálkozással és életmóddal! Soha nincs késő nekivágni a változtatásoknak, de fontos, hogy ezeket fokozatosan vezessük be, ne akarjunk egyik napról a másikra drasztikusan új életet kezdeni. Azt is fontos tudni, hogy az új spermiumok érése 2-3 hónapot vesz igénybe, ezért legalább ennyi időbe telik, míg egy életmódbeli változtatás hatása jelentkezik a spermaképben.

2. Ha szükséges, beszélj egy szakértővel

A meddőségi kivizsgálás alapvetően akkor indokolt, ha már 1 éve sikertelenül próbálkoztok a teherbeeséssel. De érdemes lehet ennél korábban is konzultálni egy specialistával, ha úgy érzed, segítségre van szükséged az étrend, életmód vagy étrend-kiegészítés terén, illetve ha bármilyen szokatlan tünetet tapasztalsz, amiről úgy érzed, hatással lehet a termékenységedre, egészségedre.

3. Légy egészségtudatos minden téren

Habár most csak a termékenységet helyeztük előtérbe, nagyon fontos, hogy a férfi egészségre ennél szélesebb körűen, komplex egészként tekintsünk. A 65 év alatti férfiak körében például négyszer gyakoribb a szívbetegségből adódó halálozás, mint a nők körében! A májbetegségek, mentális betegségek is jobban veszélyeztetik a férfiakat, és ott vannak még a csak férfiakat (prosztatát, heréket) érintő problémák is! Tájékozódj, légy tudatos, járj el a szűrővizsgálatokra!

Köszönjük, hogy elolvastad a bejegyzésünket!


Források: ksh.hu nytimes.com/2017/08/16/health/male-sperm-count-problem.html medium.com/@schackspy/top-10-sperm-killers-infographic-b6c3879eb41c doc2us.com/what-are-the-factors-that-can-affect-male-fertility springboardpr.ie/men-urged-talk-fertility-international-mens-health-week/ amhf.org.au/infographics
Partnerünk a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapata Endometriózis Magyarország a Női Egészségért Alapítványtól

Jognyilatkozat

A babalesz.hu oldalon található termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. Tv szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A termékek kisgyermekektől elzárva tartandóak. Az oldalon szereplő információk nem a babalesz.hu állításai, hanem EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által elfogadott, és az egyes termékekben felhasznált összetevőkről a tudományos, lektorált (peer reviewed) szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, illetve egészségre vonatkozó állítások.

Babalesz Facebook oldal Babalesz Pinterest oldal Babalesz Youtube csatorna